MENÜ

Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler! 'Birinci sınıf kan emici'

UEFA Konferans Ligi Play-Off rövanş maçında Fenerbahçe ile Twente, Beşiktaş ile Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. İki temsilcimiz de sahadan galibiyet ile ayrıldı ve adını gruplara yazdırmayı başardı. Sarı-lacivertli ekibin ve siyah-beyazlı takımın aldığı bu galibiyet, dış basında büyük bir yankı yarattı.

Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler! 'Birinci sınıf kan emici'

UEFA Konferans Ligi Play-Off rövanş maçında Fenerbahçe ve Twente karşı karşıya gelirken, diğer yandan Beşiktaş ve Dinamo Kiev de karşı karşıya geldi. Her iki temsilcimiz de sahadan galibiyet ile ayrıldı ve grup aşamasına kaldı. Alınan bu galibiyetler, dış basında büyük bir yer kapladı. İşte Hollanda ve Ukrayna basınında Fenerbahçe ile Beşiktaş hakkında yazılan haberler...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE RAHAT KAZANDI

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Twente'yi deplasmanda 1-0 mağlup etti ve ilk maçtan gelen 5-1'lik skor avantajını galibiyetle süsleyerek adını gruplara yazdırdı. Müsabakadaki tek gol penaltıdan Edin Dzeko'dan geldi.

DZEKO HAYRAN BIRAKTI

Edin Dzeko, Sarı-Lacivertli formayla son 4 resmi maçta 4 kez ağları sarsarken, 1 de asist yaptı. 37 yaşındaki oyuncunun genel karnesi ise 6 karşılaşmada 5 gol, 3 asist şeklinde oldu.

Fenerbahçenin ve Beşiktaşın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler Birinci sınıf kan emici

BEŞİKTAŞ, ABOUBAKAR İLE GÜLDÜ

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Beşiktaş, sahasında Dinamo Kiev'i ağırladı. Deplasmanda alınan 3-2'lik galibiyetin rövanşında Beşiktaş, sahasında ağırladığı rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. Karşılaşmada yıldızlaşan isim Vincent Aboubakar oldu. 31 yaşındaki oyuncu, attığı gol ile takımını zafere ulaştırdı.

Haberin Devamı

OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS

Kamerunlu futbolcu, Avrupa maçlarında Tirana’ya 1, Neftçi Bakü’ye 2, Dinamo Kiev’e ise toplamda 2 gol kaydetti.

Fenerbahçenin ve Beşiktaşın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler Birinci sınıf kan emici

GALİBİYETLER DIŞ BASINDA BÜYÜK YER ALDI

Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın aldığı bu galibiyetler, Ukrayna ve Rus basınında büyük bir yankı yarattı.

De Telegraaf, 'FC Twente'ye bir Türk sorunu daha' başlıklı yazısında, "FC Twente, geçtiğimiz hafta Konferans Ligi Play-Off'unda Fenerbahçe'ye karşı alınan 5-1'lik acı skorun ardından UEFA katsayı sıralamasında puan toplamak ve itibarını kurtarmak istiyordu ancak Türklerle ikinci karşılaşma da bire bir aldatmacayla sonuçlandı. FC Twente daha iyi saha oyunu sergiledi, gol şansı buldu ancak yine eli boş bitti" sözlerini kullanıldı.

Haberin detayında Oosterwolde ve Tadic'ten bahseden De Telegraaf: "Yeni takviyeler olmasa bile FC Twente başlama vuruşundan itibaren tam gaz verdi. Tıpkı İstanbul'daki açılış maçında olduğu gibi Oosting'in takımı üstünlüğü ele geçirdi ancak ev sahibi takım bunu gole hazır fırsatlara dönüştürmekte zorlandı. Bu arada Fenerbahce'nin tutumu şaşkınlık yarattı. Eski FC Twente oyuncuları Jayden Oosterwolde ve Dusan Tadic'in başlangıç ​​kadrosunda yer aldığı Türk takımı, maça 5-1 önde başlayan bir takım için sönük ve son derece sinirli görünüyordu."

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE TEZGAHTA PUSUYA YATMIŞTI'

King'in attığı golü yazan Hollanda Basını, "Oyunun biraz ilerisinde Michel Vlap de serbest vuruşta kale direğine vururken, Ricky van Wolfswinkel ribaundu dışarı attı. Bu sırada Fenerbahçe tezgahta pusuya yatmıştı ve bu kadar hızlı bir çıkışla Joshua King, FC Twente kaptanı Robin Pröpper tarafından kural dışı bir şekilde durduruldu. Topun kaleye isabet etmesiyle tecrübeli Bosnalı forvet Edin Dzeko, Unnerstall'dan şanssız ayrılırken, F.Bahçe öne geçti. FC Twente'nin değiştiremeyeceği bir pozisyon, böylece FC Twente'nin Avrupa hikayesi büyük bir akşamdan kalmayla sona erdi" diyerek haberi bitirdi.

Fenerbahçenin ve Beşiktaşın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler Birinci sınıf kan emici

BAŞKAN SANCAK YIKILDI!

'İMKANSIZ BİR GÖREV ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI ANLAŞILDI'

Voetbal International'in haberine göre, "Oosting, Türkiye'deki 5-1'lik mağlubiyetin ardından pes etmenin kendisi için bir seçenek olmadığını açıklamıştı ve antrenör hücum kadrosuyla sözünü tuttu. Hepsi erken bir gol umuduylaydı ve neredeyse düşüyordu. Ricky van Wolfswinkel ikinci dakikada önemli bir gol şansını kaçırdı. Michel Vlap ayrıca yirmi dakika içinde skoru açma fırsatı buldu, Frizyalı oyuncu düşen bir topla şutunu çekti.

Haberin Devamı

Dakikalar ilerledikçe Twente'nin imkansız bir görev üzerinde çalıştığı anlaşıldı. Takımın en azından 0-0 öne geçmek için Lars Unnerstall'a ihtiyacı vardı: Alman kaleci, Dusan Tadic'in eski kulübü karşısında üst üste ikinci hafta gol atmasını engelledi. İyi niyet eksikliği yok ama ikinci yarıdaki yuvarlamalarda hassasiyet yoktu. Vlap ve Sem Steijn direğe vurdu.

Robin Pröpper'ın beceriksiz faulü, maçın bitimine yirmi dakika kala penaltıya neden oldu ve Edin Dzeko bunu soğukkanlılıkla kullandı. Bosnalı forvet böylece Grolsch Veste'deki en iyimserlere FC Twente'nin üst üste ikinci kez Konferans Ligi play-off'larında mahsur kalacağını da açıkça göstermiş oldu. F.Bahçe cuma günü grup kura hazırlıklarına başlayacak." dendi.

'BİRİNCİ SINIF KAN EMİCİ'

Enschede ekibi geçen sezon Fiorentina karşısında uzatmalara çok yaklaşmıştı ancak Perşembe gecesi İstanbul'da alınan 5-1'lik mağlubiyetin ardından bunu istemek çok fazlaydı. FC Twente takdire şayan bir mücadele ortaya koydu ve birçok eksikliğine rağmen güzel bir oyun oynadı, ancak bir hafta önce yaşanan sakatlık tam bir hayal kırıklığı olduğunu kanıtladı.

Haberin Devamı

Enschede'de Fenerbahçe'nin tüm repertuarı tavan yaptı: provokasyonlar, fauller, isyanlar, kesintiler. Buna kurnazlık ya da uluslararası futbol kuralları diyebilirsiniz. Şüpheli bir başrol oynayan birinci sınıf kan emici İrfan Can Eğribayat, ilk dakikadan itibaren zaman geçirdi. Hakem Fabio Maresca sadece ilk yarıda yedi sarı kart gösterdi (Fenerbahçe için beş), ancak zaman kaybına rağmen kalecinin istediğini yapmasına izin verdi.

Fenerbahçenin ve Beşiktaşın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler Birinci sınıf kan emici

'ÇÖP ZAMANI'

Beşiktaş'ın galibiyetinden sonra Ukrayna basını UA-Football, 'Çöp zamanı' başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Basketbolda Çöp Zamanı terimi yaygındır. Bitime dakikalar kala bir takım yaklaşık 20 sayı veya daha fazla farkla öndeyse, her iki takım da son düdüğü çalmak ister. Ayrıca bir süre sınırıyla sırayla topu kontrol etmek zorunda kalıyorlar. Futbolda böyle bir kısıtlama yoktur. Ama genel olarak İstanbul'da bugün 52. dakikadan sonra çöp zamanı hissi oluştu. "Dinamo" tarafından.

Dokuz karşılaşmadan ikinci kez "Dinamo" Türk rakibinden elendi. İlk durumda da Beşiktaş vardı. Halen Lucescu'nun liderliği altında. O zamanlar Mircha daha gençti, daha tazeydi ve fikirlerle doluydu. 2005/2006 sezonundan bu yana ilk kez "Dinamo" Eurocup grup turnuvasından yoksun kaldı. O zaman Tuna'dan düşmek daha acı vericiydi ve şimdi bile bir turu geçtiler. Ancak takımın ve kulübün genel eğilimleri öyle ki, bu tür bir başarısızlık şaşırtıcı değil.

Fenerbahçenin ve Beşiktaşın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler Birinci sınıf kan emici

Fenerbahçenin ve Beşiktaşın galibiyeti sonrası dış basından olay sözler Birinci sınıf kan emici

YORUM YAZ