MENÜ

Fenerbahçe'nin rekor gecesi! Avrupa'da bir ilk...

Avrupa Konferans Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Spartak Trnava'yı deplasmanda devirerek rekorlarını geliştiren Fenerbahçe, kulübün Avrupa kupaları tarihinde de bir ilki başardı.

Fenerbahçe'nin rekor gecesi! Avrupa'da bir ilk...

Fenerbahçe, sezona yaptığı müthiş başlangıcı sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, Avrupa Konferans Ligi H Grubu'ndaki ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı Spartak Trnava'yı Joshua King'in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

NE DE OLSA KING

Kadro rotasyonunda ağırlıklı olarak Avrupa maçlarında şans bulan Joshua King, Spartak Trnava karşısında patlama yaptı. İlk yarıda gol için çok çabalayan 31 yaşındaki hücumcu, 70. dakikada Kent ile girdiği pas alışverişi sonrasında çok şık bir vuruşla ağları sarstı. Norveçli futbolcu, 81. dakikada ise Fred’in asistinde bir kez daha sahneye çıktı. Maçın adamı olan King, Slovakya’da adeta adının hakkını verdi... Tecrübeli futbolcu aynı zamanda Fenerbahçe formasıyla ilk kez bir maçta 2 gol atmayı başardı.

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

FRED YİNE FARK YARATTI

Fenerbahçe’nin bomba transferlerinden Fred, büyülemeye devam ediyor. Takıma katıldıktan kısa süre sonra forma giymeye başlayan ve hemen uyum sağlayan Brezilyalı yıldız, dün dinlendirildi. Ancak işler istenildiği gibi gitmeyince İsmail Kartal, 63. dakikada Fred’i oyuna soktu. Tecrübeli futbolcu girdikten sonra Sarı-Lacivertliler daha dominant bir oyun sergilerken, Fred, King’in ikinci golünde de asistini yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

RYAN KENT ASİST YAPTI

Günün en istekli isimlerinden Ryan Kent, etkili futbolunu asistle süsledi. Joshua King’in attığı ilk golde pası veren isim olan Kent, zaman zaman savunmaya kadar gelip takım arkadaşlarına yardım etti, tehlikeli olabilecek atakları önledi. Teknik heyetin çabasından dolayı sık sık kenardan alkışladığı Kent, ligdeki forma yarışında da sonuna kadar yer aldığını gösterdi.

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

MIGUEL CRESPO HER YERDE...

1 yıllık yeni sözleşme imzalanan Crespo, Trnava maçında sahanın en çalışkan isimlerinden biriydi. Hem savunma hem de hücumda önemli işler yapan başarılı futbolcu, basmadık yer bırakmadı. Teknik direktör İsmail Kartal’ın 90 dakika oyunda tuttuğu Crespo, performansıyla alkış aldı. Orta sahada maça 11’de başlayan Mert Hakan ve Zajc ise beklenen etkiyi tam anlamıyla gösteremedi.

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

1000 KİŞİLİK MÜTHİŞ DESTEK

Fenerbahçeli futbolseverler, Slovakya’da takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 1000 kadar taraftar, 90 dakika boyunca susmak bilmezken, yaptıkları tezahüratlarla zaman zaman Spartak Trnavalılar’ın sesini bile bastırdılar. Maçın ardından futbolcuları tribüne çağırıp alkışlayan Sarı-Lacivertliler, teknik direktör İsmail Kartal’a da büyük sevgi gösterisinde bulundular.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

REKOR GECESİ

Fenerbahçe’ye en iyi sezon başlangıcını yaşatan teknik adam olan İsmail Kartal, rekorları kıra kıra ilerliyor... Ligde 7’de 7 yapan Kanarya, Avrupa’da da çıktığı 8 maçın tamamını kazandı. Son olarak Spartak Trnava’yı deplasmanda yıkan Sarı-Lacivertliler, geçen sezon kazanılan son 2 karşılaşma da hesaba katıldığında 17 maçlık seriye sahip. Galatasaray’ın geçen yılki 17 karşılaşmalık rekoruna ortak olan Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı devirmesi halinde 18 yapacak. Üst üste 7 galibiyetle Avrupa kupalarında art arda en çok maçta galip gelen Türk takımı olan Fenerbahçe, aynı zamanda bu rekoru da geliştirmeyi başardı.

ŞİMDİ SIRA KASIMPAŞA'DA

İki kulvarda kusursuz şekilde ilerleyen ve zirveye yerleşen Fenerbahçe, pazar günü Kasımpaşa’yı devirip hem müthiş seriyi sürdürmek hem de milli araya yüksek moralle girmek amacında.

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

AVRUPA'DA BİR İLK

1 Ağustos’ta 4-0’lık Zimbru galibiyetiyle Konferans Ligi Elemeleri’ne başlayan Fenerbahçe, sırasıyla Maribor ve Twente’yi eleyip gruplara adını yazdırmıştı. Söz konusu 6 maçın hepsini kazanıp, tam 21 gol atan Sarı-Lacivertliler, gruplarda da dolu dizgin devam ediyor. Kadıköy’de Nordsjaelland’ı 3-1’le geçen Kanarya, dün gece de Spartak Trnava’yı deplasmanda yıktı. Sarı-Lacivertliler ilk kez Avrupa kupalarında grup maçlarına 2’de 2 yaparak başladı.

Haberin Devamı

DEV BİR ADIM ATACAK

İsmail Kartal yönetiminde hem oynadığı futbol hem skorer oyun kimliği hem de kırdığı rekorlarla fark yaratan Fenerbahçe, 3. maçta Kadıköy’de Ludogorets’i ağırlayacak. Sarı-Lacivertliler, 50 bin taraftarının önünde Bulgar rakibini de yenmesi durumunda puanını 9’a yükseltecek ve gruptan çıkma yolunda erkenden dev bir adım atacak. 6 puanla zirvede yer alan Kanarya’yı 3’er puanla Nordsjaelland ve Ludogorets takip ediyor. Trnava ise henüz puan alamadı

 

Fenerbahçenin rekor gecesi Avrupada bir ilk...

YORUM YAZ