MENÜ

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'ta tanıdık golcü! Süper Lig'de oynamıştı...

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, Yunan kulübü ile ilk maçı 11 Nisan'da Pire'de, rövanşı 18 Nisan'da Kadıköy'de oynayacak. İşte Olympiakos'un piyasa değeri, son dönemdeki formu ve tehlikeli oyuncuları...

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'ta tanıdık golcü! Süper Lig'de oynamıştı...

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde son 16 turu sona erdikten sonra çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. Şu anda Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek futbol kulübü olan sarı-lacivertliler, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşen kura çekimi sonucunda Olympiakos ile eşleşti. Fenerbahçe, turu geçmesi halinde yarı finalde Aston Villa - Lille eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

'KARAKTERİ FELAKETTİ!'

PİYASA DEĞERİ 110 MİLYON EURO

Fenerbahçe'nin rakibi Olympiakos'un güncel kadro değeri 110.75 milyon. Kadroda bonservis değeri en yüksek olan futbolcu ise Daniel Podence. İngiltere Premier Lig kulübü Wolverhampton'dan kiralık olarak forma giyen Portekizli kanat oyuncusunun değeri 12 milyon euro. Podence'in ardından takımın en değerli oyuncusu ise David Carmo. Portekizli stoperin bonservis değeri ise  12 milyon euro. Öte yandan takımın en değerlsii Podence, sarı kart cezalısı olduğu için Fenerbahçe ile oynanacak ilk maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçenin rakibi Olympiakosta tanıdık golcü Süper Ligde oynamıştı...

TARİHİ YEREL KUPALARLA DOLU

Olympiakos, Teknik Direktör Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos ile birlikte Yunanistan'ın en büyük futbol kulüplerinden biri. 1925 yılında kurulan kırmızı-beyazlı kulüp, şu ana kadar 47 Yunanistan Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. 28 kez Yunanistan Kupası'nı kazanan Olympiakos, 4 kez de Yunanistan Süper Kupası'nda zafer elde etti. Olympiakos, 1963'teki Balkan Kupası haricinde Avrupa'da kupa elde edemedi.

Haberin Devamı
Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'ndeki rakibi belli oldu!

2 SEZONDUR BOŞ GEÇİYORLAR

Tarihi Yunanistan Süper Lig şampiyonluklarıyla dolu olan Olympiakos, iki sezondur ligde şampiyonluk kazanamıyor. En son 2020-21 sezonunda Şampiyona Grubu'nu 90 puanla tamamlayarak zafer elde eden kırmızı-beyazlı kulüp, son iki sezonda form düşüklüğü yaşadı. 2021-22 sezonunda ligi ikinci sırada tamamlayan Olympiakos, geçtiğimiz sezon ise ligde 3. sırada yer aldı. Mevcut sezonda ligi 57 puanla 3. sırada tamamlayan Yunan devi, şu anda Şampiyonluk Turu'nda 57 puanla 4. sırada bulunuyor.

UNITED RESMEN AÇIKLADI

EN GOLCÜ İSİM TANIDIK

Olympiakos'un bu sezonki en golcü ismi, tanıdık biri. 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında Süper Lig'de Hatayspor'un formasını giyen Ayoub El Kaabi, Yunan kulübünün anahtar oyuncusu haline geldi. Bu sezon 36 maça çıkan Faslı forvet, söz konusu 36 karşılaşmada 25 gol attı. 30 yaşındaki futbolcu, 2023'ün yaz aylarında Katar'ın Al-Sadd kulübünden transfer olmuştu.

Fenerbahçenin rakibi Olympiakosta tanıdık golcü Süper Ligde oynamıştı...

TEKNİK DİREKTÖR: SON ŞAMPİYON JOSE MENDİLİBAR

Olympiakos'un teknik direktörü, dünyaca tanınan İspanyol hoca José Luis Mendilibar. 63 yaşındaki antrenör, 2023'ün mart ayında Sevilla'da göreve başlamış ancak işler iyi gitmeyince İspanyol kulübünden ekim ayında ayrılmıştı. Bir süre işsiz kalan Mendilibar, 11 Şubat'ta Olympiakos ile sözleşme imzaladı. Geçtiğimiz sezon Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan İspanyol teknik adam, gittiği takımlarda uyguladığı ön alan baskısı ile tanınıyor.

YORUM YAZ