MENÜ

Fenerbahçe'nin müthiş 4’lüsü Avrupa’da ilk kez sahne alıyor!

Dzeko, Tadic, Szymanski, İrfan Can... Fenerbahçe’nin hücumdaki müthiş 4’lüsü toplam 46 gole imza attı. Grup maçlarında hiç birlikte 11’de oynamayan 4 yıldız, farkın gerektiği Trnava karşısında ilk kez beraber görev yapmaya hazırlanıyor. Detaylara göz atalım...

Fenerbahçe'nin müthiş 4’lüsü Avrupa’da ilk kez sahne alıyor!

Sarı-Lacivertliler, son yılların en iyi sezonlarından birini geçiriyor. 19’da 19’luk tarihi seriye imza atan Fenerbahçe’nin bu başarısında müthiş hücum hattının payı büyüktü. Dzeko, Tadic, Szymanski ve İrfan Can; 3 oyuncu bu sezon takıma katılmasına rağmen harika bir uyum yakaladı.

Haberin Devamı

Rakip savunmaların tam anlamıyla kâbusu oldu. Dzeko 14, Tadic ve Szymanski 11, İrfan Can ise 10 kez ağları havalandırdı. İsmail Kartal, toplamda 46 gole imza atan müthiş hücum hattını, Konferans Ligi grup aşamasında hiç birlikte 11’de sahaya sürmedi. Dzeko sadece 6-1 kaybedilen Nordsjaelland mücadelesinde 28 dakika süre aldı.

Son maçta siftah

Hem hafta sonunda lig maçının olmaması hem de Spartak Trnava karşısında farklı bir galibiyet gerektiği için İsmail Kartal’ın bu akşam bir ilke imza atması bekleniyor. H Grubu’ndaki son mücadelede Slovak rakibe karşı müthiş 4’lünün sahaya 11’de çıkmaları muhtemel. İsmail Kartal, rotasyon yapsa bile bunun 1-2 oyuncuyla sınırlı kalacağını söyleyerek en tehlikeli hücum silahlarını kullanacağının sinyalini verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin müthiş 4’lüsü Avrupa’da ilk kez sahne alıyor

Avrupa’da 266. sınav

Trnava mücadelesi, Fenerbahçe’nin Avrupa Kupaları’ndaki 266. sınavı olacak. Sarı-Lacivertliler, daha önceki 265 karşılaşmada 104 galibiyet, 55 beraberlik ve 106 yenilgi almıştı. Kanarya eğer bu akşam kazanırsa, galibiyet sayısıyla mağlubiyet sayısının eşitlenmesine 1 maç kalacak. Fenerbahçe, 265 mücadelede rakip fileleri 356 kez havalandırırken, kalesinde ise 380 gol gördü. Bu arada Sarı-Lacivertliler’in daha önce Slovak rakiplere karşı oynadığı 3 maç da Spartak Trnava’ylaydı. Temsilcimiz, Kırmızı-Siyahlılar’ı 2 kez mağlup ederken, 1 maçta yenildi.

Fenerbahçenin müthiş 4’lüsü Avrupa’da ilk kez sahne alıyor

Aleksandar Stavrev 2. kez yönetecek

UEFA, bu akşamki Spartak Trnava mücadelesinde Makedonya Futbol Federasyonu’ndan Aleksandar Stavrev’i görevlendirdi. Yardımcı hakemler yine aynı ülkeden Dejan Kostadinov ile Goce Petreski oldu. VAR’da ise Hırvatistan’dan Mario Zebev ve Ante Culjak görev yapacak. Stavrev, daha önce 2009-10’de Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin Sheriff’i deplasmanda 1-0 yendiği maçı yönetmişti. 46 yaşındaki hakemin düdük çaldığı 7 karşılaşmada ise Türk takımları 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Fenerbahçenin müthiş 4’lüsü Avrupa’da ilk kez sahne alıyor

YORUM YAZ