MENÜ

Fenerbahçe'nin kritik puan kaybı sonrası sert sözler! 'Jesus'u hatırlattı! Ummadık taş baş yarar'

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında lider Fenerbahçe sahasında karşılaştığı Samsunspor'la 1-1 berabere kaldı. Liderlik koltuğunda oturan Sarı-Lacivertli takım, Galatasaray’ın Trabzonspor’u yendiği haftada kendi sahasında çok kritik iki puan kaybetti. Fanatik yazarları da Fenerbahçe’nin Samsun çelmesini köşe yazılarında değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin kritik puan kaybı sonrası sert sözler! 'Jesus'u hatırlattı! Ummadık taş baş yarar'

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçei Kadıköy'de Samsunspor'u konuk etti. Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe ile Samsunspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'ndaki mücadelede Bahattin Şimşek düdük çaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’den kritik puan kaybı

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında lider Fenerbahçe sahasında karşılaştığı Samsunspor'la 1-1 berabere kaldı. Sarı-Lacivertli takım kendi sahasında çok kritik iki puan kaybetti. Fenerbahçe'nin golü 12. dakikada İrfan Can Kahveci'den gelirken, Samsunspor'un golünü Emre Kılınç 62. dakikada kaydetti.

İrfan'ın golü bu kez yetmedi

Sezonun en formda isimlerinden biri olan İrfan Can Kahveci, son haftalarda ise performansını adeta zirveye çıkardı. Milli oyuncu, Konyaspor maçında 2 asist yaptı, Gaziantep karşısında 81. dakikada attığı golle galibiyeti getirdi. 28 yaşındaki futbolcu, dün Samsunspor’u da boş geçmedi. Tadic’in pasında savunmanın arkasına sarkan İrfan, kaleci Okan Koçuk’u avlayarak Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Ancak başarılı oyuncunun golü bu kez galibiyet için yeterli olmadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin kritik puan kaybı sonrası sert sözler Jesusu hatırlattı Ummadık taş baş yarar

Fred'le bir ilk yaşandı!

Fred’in takım için önemli, sakat ve cezalı olduğu 7 karşılaşmada net bir şekilde ortaya çıktı. Bu mücadelelerde Fenerbahçe, sadece 2 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle son derece kötü bir performans sergiledi. Dünkü Samsunspor maçında bir ilk yaşandı. Sarı-Lacivertliler, Fred’in oynadığı bir müsabakada puan kaybı yaşadı. Ancak müthiş serinin bozulmasından daha üzücü olan konu, Brezilyalı futbolcunun sakatlanarak kenara gelmesi oldu. Tecrübeli oyuncu, 87. dakikada yerini Rade Krunic’e bıraktı. Fred’in durumu, bugün yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacak.

Fanatik yazarları da Fenerbahçe’nin Samsun’la berabere kalıp Galatasaray’ın kazandığı haftadaki puan kaybını köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

UMMADIK TAŞ - FAİK ÇETİNER

Fenerbahçe ilk 15 dakika dolmadan İrfan Can ile golü bulunca, ister istemez bizi yine farka gidilecek bir maç bekliyor dedik. Samsunspor erken yediği golle şaşkına dönmüştü. Sadece defansı düşünüyor, geçiş oyununu beceremiyor, hücumda çoğalamıyordu. Fenerbahçe 2. golü bulsa maç farka gidecekti. Ancak ne yaptı Fenerbahçe? “Nasıl olsa bu maç çantada keklik” deyip başladı ‘lay lay lom’ oynamaya. Topu her ayağına alan oyuncu, becerilerini göstermeye çalışıyordu. Tadic ilk golün asistinden sonra Dzeko’ya gol attırmaya niyetleniyor, Szymanski takımını değil, ‘bir gol de ben atayım’ sevdasına düşüyordu. Kanatlardan gelen ortalarda Dzeko hiç sahneye çıkamıyordu. Rakibin ofansif oyunu becerememesi Fenerbahçe’nin en büyük şansı oluyordu. Tek golle biten ilk yarı sonrasında İsmail Kartal bize Jesus’u hatırlatıp tek hamle yapmıyordu.

Haberin Devamı

Golden sonra hamleler

Oyunun ikinci bölümünde Fenerbahçe’nin topla oynama oranı yüksek, pozisyon bulma oranı düşüktü. Emre Kılınç’ın serbest vuruştan attığı gol Kadıköy’de ‘soğuk duş’ etkisi yapınca Kartal’ın aklına hamleler yapmak geliyordu. Hamleler beklenildiği gibi ama gecikmişti. Cengiz Ünder oyuna girecek diye İrfan Can oyundan çıkmazdı. Gönderilmesi düşünülen King ile kupa golcüsü Batshuayi de sahaya dahil oldu. Değişikliklere rağmen takımın oyun planı olmayınca, Fenerbahçe hiç hesapta olmayan 2 puan kaybetti. Ne demişler: Ummadık taş baş yarar...

Haberin Devamı

Fenerbahçenin kritik puan kaybı sonrası sert sözler Jesusu hatırlattı Ummadık taş baş yarar

DEĞİŞİK BİR TARZ - SERKAN AKCAN

Kadıköy’de iki farklı maç izledik sanki. İlk yarıda Fenerbahçe öyle bir maç başlangıcı yaptı ki, tribünlerdeki coşku sahaya inmiş gibiydi. Fred’in derine attığı kusursuz pas, Szymanski ve Tadiç üzerinden İrfan Can’a asist olduğunda Fenerbahçe bu sezonun en güzel organizasyonlarından birini gerçekleştirmişti. İrfan Can’daki gelişim her maç biraz daha Fenerbahçe’ye katkı sağlıyor. Sezonu ıslıklarla bitiren bir futbolcunun bu kadar kısa sürede kat ettiği mesafe inanılmaz boyutlarda. Yetenekli futbolcu, santrfor içerdeyken ön direk koşularına çok alıştırmıştı, bu kez savunma arkasına inerken sezgileri ve bitiriciliğinin geldiği noktayı izletti. İlk yarı Fenerbahçe 1 attı ama çok daha fazlasını atmayı vadediyordu. Samsunspor Teknik Direktörü Gisdol, ilk yarı etkisiz kalan santforu Mouandilmadji’yi kenara alıp ikinci yarıya Ercan Kara ile başlayınca takımının havasını değiştirmiş oldu. İlk yarı isabetli şut atamayan Samsunspor, oyunda sağladığı dengeyi 62’de bir frikikle tabelaya yansıtabildi. Emre Kılınç’ın dar açıdan attığı frikik golünü çözmek için herkes tekrar gösterimi bekledi. VAR kararıyla gol kararı geldi. Gerçekten akıl dolu ve hayal gücü gerektiren bir goldü.

Haberin Devamı

El freni çekildi!

Fenerbahçe ikinci yarı adeta el frenini çekmiş gibiydi. Dzeko devreye vasat başlayınca herkes kötü başlamış gibi göründü. Dzeko derine gelip bağlantıları yapmakta zorlanınca Fred dahil tüm takımın temposu düştü. İsmail Kartal da öndeki 3 oyuncuyu aynı anda çıkarıp King, Batshuayi ve Cengiz’i oyuna alarak hücum tarzını değiştirmek istedi. Evet oyuncu tarzı değişti ama hücum ediş tarzı değişmeyince Batshuayi’ye hedefsiz boş ortalar gitmeye başladı. Fenerbahçe, Kadıköy’de bu sezon 3. kez puan kaybettiyse bunda İsmail hocanın oyuna müdahalesi ve sonrasında tercih ettiği oyun modelinin rolü büyük.

GALİBİYETİ GETİRECEKTİ AMA...

FUTBOL GÜZELDİR! PEKİ YA BU? - CEM DİZDAR

‘’İstanbul üçlüsü’’ lehine çalışan düzen futbolun oynanırlığını da izlenirliğini de felç ediyor. Sınırsız borçlanmaya dayalı olarak genişletilen ‘’Üç İstanbul’’lunun kadroları karşısında ürkek kalan diğerleri çareyi ceza sahası içine ve önüne yığılmakta buluyor. Bu da karşılaşmaları sıkıcı hale getiriyor. Diğerlerinin kendi aralarındaki maçları ise ne tribünde ne televizyonda izleyen haniyse yok gibi zaten… Samsun da dün akşamın ilk devresinde bu formüle sadık kaldı. Golü bulana kadar Fred ile İsmail Yüksek başlangıçlarıyla daha örgütlü hücumlar uygulayan Fenerbahçe, organize golün ardından topla oynamayı sürdürse de en öndeki Edin Dzeko’yu uygun durumda topla buluşturamadı. Gerçi o da esnekliğini ve çabuk düşünüp, hızlı hareket etme özelliğini yitirmiş görünmedi değil!

Yeller esmeye başlayınca

Maçta ilk devre nadir hücuma çıkışlarında bazı oyuncularının topu ayaktan çıkarmama hususundaki ısrarlarına şahit olduğumuz Samsun ikinci devre biraz öne çıkar gibi oldu. Hatta Taylan Antalyalı şutunda maç başından bu yana belki ilk kez kaleci Livakoviç’in adını andı maçı anlatan spiker arkadaş. Öyle ya ilk devre boyu savunmada dinlemişlerdi! Meğer oynayabiliyorlarmış (!) ve ardından serbest vuruştan golü de buldular. İlk 20 dakikadaki Fenerbahçe organizasyonun yerinde yeller esmeye başlayınca onlar açısından da iş bireysel oyuncu marifetiyle rakibin bariz hatasına kalmış görünüyordu. Ve İsmail Kartal da çareyi 69’da öne üç ‘’marifet’’ göndermekte buldu. Maç bu andan sonra yeniden Samsun ceza sahasının çevresine yığıldı ama kısa sürede yine sönüverdi. Beri yandan uzatmanın sonunda maçı da kaybedebilirdi 31 orta yapıp, 23 de şut atmış olan Fenerbahçe! Maçın temposu bazı anlar dışında genellikle düşük kaldı, ki tribünü dolduran taraftarların bu durum karşısında hayli sıkıldığını tahmin etmek zor olmasa gerek. Onca harcama, bunca borçlanma, fevkalade diye sunulan yıldız oyuncular ve bu tür maçlar! Var mı futbolun güzelliklerinden söz etmek isteyen?

Fenerbahçenin kritik puan kaybı sonrası sert sözler Jesusu hatırlattı Ummadık taş baş yarar

BU KAYIPLAR OLACAK... - MEHMET ALİ SABUNCU

İsmail Kartal Samsunspor karşısına Bonucci’li kadroyla çıktı. Kapalı gişe maç, hakem Bahattin Şimşek’in düdüğü ile başladı. İşte 90 dakikanın önemli anları;

Yine irfan can

7’de Tadic’in kafa şutunda top az farkla dışarı gitti. 10’da Edin Dzeko dönerek vurdu, kalede Okan golü çeldi. 12’de İrfan Can, Fred ile başlayan atakta Tadic’in pasında yakın mesafeden durumu 1-0 yaptı. 34’te kafayla Oosterwolde ikiyi denedi, olmadı. 35’te Edin Dzeko, kaleci Okan’a takıldı. Devre tek golle bitti. 50’de Taylan’ın etkili şutunda Livakovic golü önledi. 62’de Emre serbest vuruştan durumu eşitledi: 1-1. 90+5’te Krunic inanılmaz bir gol kaçırdı. Maç 1-1 berabere bitti.

Dzeko kötüydü

Her zaman iyi oynayacak hali yok. Yaş 37... Böyle maçlar da oynayacak. Sonuç ne olursa olsun, yarış devam ediyor. İki takım da umulmadık anda puanlar kaybedebiliyor, kazanabiliyor. Bu da zirveye zevk veriyor. Daha çok maç var... Kimse kimsenin üstünde değil. Güzel bir yarış oluyor...

İsmail Kartal: Güçlü oyunumuzu ortaya koyamadık

Fenerbahçenin kritik puan kaybı sonrası sert sözler Jesusu hatırlattı Ummadık taş baş yarar

YORUM YAZ