MENÜ

Fenerbahçe'nin hücumu fark yaratıyor! Çarpıcı istatistik...

Alexander Djiku’nun da gol atmasıyla birlikte daha sezonun başında Fenerbahçe, hücum anlamında oldukça çarpıcı bir istatistik yakalamayı başardı. Sarı-Lacivertliler, Başakşehir’i yenerek 13’te 13 yaparken hücum etkinliğiyle büyük fark yarattı.

Fenerbahçe'nin hücumu fark yaratıyor! Çarpıcı istatistik...

Fenerbahçe, Süper Lig'de 3. haftanın erteleme maçında sahasında ağırladığı Başakşehir'i 4-0 mağlup etti. Sarı-Lacivertliler'in sezon başından bu yana fark yaratan hücum gücü, Başakşehir karşısında da etkisini gösterdi.

Haberin Devamı

DJIKU'DAN İLK İSABETTE İLK GOL

Sarı- Lacivertliler’in yeni transferlerinden Alexander Djiku, Başakşehir karşılaşmasında siftah yaptı. Djiku, ilk 11’de başladığı maçta perdeyi açan golü attı. Dakikalar 5’i gösterdiğinde ceza sahasına gelen topta önce kafayı vuran tecrübeli stoper, savunmadan dönen topa harika bir şekilde vurarak rakip fileleri havalandırdı. Süper Lig’deki ilk isabetli şutunda yeni takımındaki ilk golünü atmayı başaran Ganalı yıldız, bundan önceki son resmi golünü geçen sezon Strasbourg formasıyla 21 Ağustos 2022’de Fransa Ligue 1’de 1-1 biten Reims karşılaşmasında filelere yollamıştı. İkinci yarının ortalarında ağrı hissettiği gözlemlenen 29 yaşındaki savunmacı, 73’te ise yerini Serdar Aziz’e bıraktı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin hücumu fark yaratıyor Çarpıcı istatistik...

'TAKIM OLARAK İYİYDİK'

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Djiku, şu ifadeleri kullandı:

Çok mutluyum, Fenerbahçe’de ilk golümü attım. Karşılaşmaya iyi başladık. Antrenmanlarda şut idmanlarına katılıyorum, güzel goller atabiliyorum. Takım olarak iyiydik. En iyi performansımız bu maçtaydı. Başakşehir’e zorluklar yaşattık. Gollerden sonra oyunu kontrol ettik. Herkes çok mutlu. Taraftar harikaydı. Bu şekilde devam etmek istiyoruz.

SZYMANSKI RESİTALİ

Szymanski son iki maçı boş geçmişti. Skora katkı yapmadan tamamladığı iki müsabakanın ardından yıldız oyuncu Başakşehir karşısında coştu. Oyuna sonradan girdiği Nordsjallend ve Alanya deplasmanında tabela katkısı yapamayan başarılı isim, ligde 6. maçında 4. golüne alışırken 1 de asistle dikkatleri üzerine çekti. Son golünü Antalya maçında atan Szymanski, toplamda ise 13. resmi maçında 7 gol, 4 asitle 11 gollük katkıya ulaştı. Bu performansın ardından Sarı-Lacivertli takımın en fazla skor üreten ismi haline gelen Szymanski, yapılan transferler arasında parlayan yıldız haline geldi. Başakşehir karşısında savunmasına da fazlasıyla yardımcı olan oyuncu müsabakayı 6 top çalmayla tamamladı.

Fenerbahçenin hücumu fark yaratıyor Çarpıcı istatistik...

'HARİKA 3 PUAN'

Sebastian Szymanski maçı şu sözlerle özetledi:

Djiku’nun birçok böyle şutuna şahit oldum. Golü benim için sürpriz olmadı. Kendisini kutluyorum. Maça evimizde oynadığımızı hissettirerek başlamalıydık. Kolay oynama imkanı vermedik ve 30 dakikada goller bulduk. Harika 3 puan kazandık. Atmosfer harikaydı. Çok mutluyuz. Bu şekilde devam edeceğiz.

Fenerbahçenin hücumu fark yaratıyor Çarpıcı istatistik...

FENERBAHÇE'DE HERKES HÜCUMCU

Avrupa Kupası macerasına harika başlayan ve Süper Lig’de de fırtına gibi esen Fenerbahçe, bu sezon 13. resmi karşılaşmasında 13. galibiyetini aldı. Başarılı performansını ligin zorlu rakiplerinden Başakşehir karşısında da sürdüren Sarı- Lacivertliler, sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı. Turuncu￾Lacivertliler’i 4-0’la geçen teknik direktör İsmail Kartal’ın öğrencileri, en son geçen sezon ligde 25 Şubat’ta Konyaspor’u 4-0’lık skorla geçmeyi başarmıştı. Rakiplerini adeta gol yağmuruna tutan Kanarya’da bu sezon resmi maçlarda kaleciler hariç, dün akşamla birlikte 27 futbolcu oynadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin hücumu fark yaratıyor Çarpıcı istatistik...

ZİRVEDE SZYMANSKI VAR

Takımdan ayrılan isimlerden Serdar Dursun ve Burak Kapacak’ı saymazsak, 25 oyuncu görev aldı. Kartal, Djiku’nun da bu sezonki ilk golünü atmasıyla birlikte 18 isimden skor katkısı almayı başardı. Sarı-Lacivertliler, şu ana kadar 13 resmi mücadelede 37 kez ağları sarstı. En çok katkı yapanlar listesinde Fener’de zirvede ise 7 gol ve 4 asistle Sebastian Szymanski yer alıyor.

 Aslıhan Çil

İsmail Kartal: Şampiyon olmak istiyorsanız...
YORUM YAZ