MENÜ

Fenerbahçe'nin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Ferguson'ın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu!

Fenerbahçe'nin transfer listesinde ilk sıralarda yer alan Wilfried Zaha karar verme aşamasında... Fildişili oyuncunun kariyerinde ilginç kırılma anları var. Bunlardan birini de Alex Ferguson ve oğlu Duncan Ferguson ile yaşadı...

Fenerbahçe'nin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Ferguson'ın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu!

Spor Toto Süper Lig'de sezonu ikinci olarak tamamlayan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise zafere ulaşmayı başardı. Sarı - lacivertliler bu sezon hasretini çektiği şampiyonluğu yaşamak için transferde ince eleyip sık dokuyor.

Haberin Devamı

İKİ TRANSFER TAMAM

Transfer çalışmalarına sezon tamamlanmadan önce başlayan Fenerbahçe, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile Inter formasıyla Şampiyonlar Ligi finalinde boy gösteren Edin Dzeko transfer edilen isimler oldu.

Fenerbahçenin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Fergusonın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu

Sarı - lacivertlilerin peşinde olduğu isimlerden biri de Crystal Palace ile sözleşmesi sona eren Wilfired Zaha. Başkan Ali Koç, Teknik Direktör İsmail Kartal için gerçekleştirilen basın toplantısında yıldız oyuncu için, 'Yorum yapmama hakkımı kullanmak istiyorum' ifadelerini kullanmıştı.

SELHURST PARK ONUN İÇİN BİR EV!

Fildişi'nin en büyük şehirlerinden Abidjan'da 1992 yılında dünyaya gelen yıldız oyuncu, ailesiyle birlikte dört yaşındayken İngiltere'ye taşındı.

Haberin Devamı

Crystal Palace'ın stadyumu Selhurst Park'ın çevresinde büyüdü. Kulübün çok sayıda siyahi oyuncuyu çekmesinin nedenlerinden biri de stadyumun olduğu semtte siyahi nüfusun fazla olması.

GERÇEK BİR DIDIER DROGBA HAYRANI

Küçükken Chelsea'nin maçlarını kaçırmadan izleyen Zaha, Selhurst Park'ta bir Crystal Palace - Chelsea maçını tribünden takip etti. Konuk ekibin golünü atan Didier Drogba'dan çok etkilenmişti. Kendisi gibi Fildişili olan bir oyuncunun ligde bu kadar hakimiyet kurabilmesi onda büyük bir hayranlık yarattı. Drogba'nın etkisiyle profesyonel bir oyuncu olmak için aradığı tutkuyu buldu.

SIR ALEX FERGUSON'IN SON TRANSFERİ

12 yaşında Crystal Palace'ın futbol akademisine katıldı. Zaman içerisinde yükselirken başka takımların da ilgisini çekti.

Zaha, 20 yaşına bastığı gün Ferguson'ın oğlu Darren Ferguson'ın çalıştırdığı Peterborough United'a karşı forma giydi. Bu maçın ardından Darren Ferguson, babası Sir Alex Ferguson'a Zaha'dan bahsetti ve bir rapor hazırladı. Efsane teknik adam oğlundan gelen rapor doğrultusunda transferini gerçekleştirdi.

Fenerbahçenin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Fergusonın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu

Zaha, transferin ardından şunları söylemişti; "Ben, Croydon'dan bir çocuğum ve Sir Alex beni istediğini söylüyor. Hayır diyemezsin..."

Dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran, Manchester United'ın efsane menajeri Sir Alex Ferguson'ın kariyerindeki son transferi Wilfried Zaha oldu. Usta çalıştırıcı, Fildişili yıldızı 11.75 milyon Euro ödedi.

Haberin Devamı

Manchester United, Zaha'yı Ocak 2013'te kadrosuna katmasına rağmen, sezon sonuna kadar Crystal Palace'ta kalmasına izin verdi.

DAVID MOYES'UN KIZIYLA İLİŞKİSİ VARDI

Sir Alex Ferguson, Temmuz 2013'te emekliye ayrılınca Manchester United'ın başına David Moyes geldi. Zaha, bir arkadaşlık uygulamasında, Moyes'un kızı Lauren ile tanıştı ve arkadaşlığını ilerletti.

Bu olayın duyulmasının ardından A Takım'da bulduğu forma şansı gittikçe azaldı. Fildişili yıldız da Manchester United'da tutunamayarak takımdan ayrıldı.

DROGBA İKNA ETTİ

Kasım 2016 tarihinde Fildişi Sahilleri ile İngiltere arasında Wilfired Zaha savaşı yaşandı. İngiltere Futbol Federasyonu, yıldız oyuncuya İngiltere Milli Takımı'nı seçmesi için baskı yaptı. Özellikle Teknik Direktör Gareth Southgate bunun için çok çabaladı, ancak başaramadı.

Fenerbahçenin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Fergusonın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu

Fildişi'nin efsane ismi Didier Drogba, düzenli olarak Zaha'yı Fildişi Milli Takımı'nı seçmesi için telkinlerde bulundu. Onu bir efsane olarak gören yıldız oyuncu, doğduğu toprakların, yani Fildişi'nin Milli Takımı'nı tercih etti.

Haberin Devamı

DİZ ÇÖKMEYEN İLK OYUNCU OLDU

İngiltere Premier Ligi'nde 'Siyahların hayatı değerlidir' harektine destek vermek için 2020 Haziran ayından bu yanan her maç öncesi sahadaki tüm oyuncular diz çöküyor.

13 Mart 2021'de oynanan Crystal Palace - West Bromwich Albion maçında 30 yaşındaki oyuncu diz çökmeyerek bir anda tüm dikkatleri üerine çekti. 28 yaşındaki futbolcu, maçın ardından Premier Lig'de geçen sezon Şubat ayında başlayan girişime artık devam etmeyeceğini söylemişti.

Zaha o dönemde; "Bu yaptığımız şey benim için yeterli değil." diyen Zaha, "Diz çökmenin artık bir maç önü rutinine dönüştüğünü hissediyorum. Diz çökelim veya çökmeyelim, bazılarımız hâlâ ırkçı tacizlere maruz kalıyor ve bu durum bunu değiştirmiyor." demişti.

Fenerbahçenin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Fergusonın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu

EN ÇOK FAUL YAPILAN OYUNCU REKORU

Fildişi yıldız, 2019 yılında Watford'a karşı oynadığı maçta, Kiko Femenia tarafından üst üste üç kez faulle durduruldu. Bu üç faulün ardından 2003 ile 2019 yılları arasında 500 faul ile en çok faul yapılan Premier Lig oyuncusu olmuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'YE NE KATAR?

30 yaşındaki oyuncu Spor Toto Süper Lig standartlarının üstünde bir kaliteye sahip. Sol kenar ve sağ kenar forvet olarak oynayabiliyor.

Özellikle solda ters ayaklı kanat forvet olarak görev yaptığı zaman kendisini daha rahat hissediyor. Fizik gücü, hızı, ivmelenmesi ve üst düzey ayak hakimiyetine sahip.

Topla birlikte ceza sahasına girmeyi seviyor. Gerektiği zaman santror olarak da oynayabiliyor. Zaha, transfer olması halinde Fenerbahçe için hiç şüphesiz ki rakiplere verilebilecek güçlü bir mesaj olacaktır.

Burak Özdemir - Fanatik.com.tr

Wilfried Zaha'nın 2020-21 Sezonu En İyi Golleri

Fenerbahçenin gözdesi Wilfried Zaha: Alex Fergusonın son keşfi, diz çökmeyen ilk oyuncu

YORUM YAZ