MENÜ

Fenerbahçe'nin golcüleri yine sahnede! Bu haftayı da boş geçmediler

Fenerbahçe’nin süper golcüsü, Konyaspor karşısında resital sundu. 11. dakikada penaltıdan perdeyi açan Dzeko, ardından 32 ve 40. dakikalarda kaleci Deniz’i iki kez daha avladı. İsmail Kartal, hat-trick yapan öğrencisini 5-0’lık skorun rahatlığıyla ikinci yarının başında kenara aldı.

Fenerbahçe'nin golcüleri yine sahnede! Bu haftayı da boş geçmediler

Sarı-Lacivertliler’de Cengiz Ünder, pazar günkü İstanbulspor maçının ilk yarısında hattrick yapmış, karşılaşmayı 4 golle tamamlamıştı. Fenerbahçe’de dün resital sırası Edin Dzeko’daydı. Boşnak yıldız, Konyaspor savunmasının tam anlamıyla kabusu oldu.

Tecrübeli forvet, 11. dakikada kendisine yapılan penaltıda topu ağlara göndererek perdeiyi açtı. Dzeko, 32. dakikada İrfan’ın kafayla pasında karşı karşıya kaldığı kaleci Deniz’i avladı. 40’ta bir kez daha sahneye çıkan 37 yaşındaki oyuncu hat-trick’i tamamladı.

Haberin Devamı

Icardi’yle farkı açıyor

Fenebahçe, soyunma odasına 5-0’lık farklı galibiyetle girdi. İsmail Kartal, skorun verdiği rahatlıkla ikinci devrenin başında Michy Batshuayi’yi sahaya sürerek, Edin Dzeko’yu çıkardı. Tecrübeli teknik adam böylece öğrencisini riske etmemiş oldu. Bu arada yıldız futbolcu, dün yaptığı hat-trick ile ligde gol sayısını 16’ya yükseltti. Edin Dzeko, krallık yarışında kıyasıya rekabete girdiği 12 gollü Mauro İcardi ile farkı iyice açtı.

Fenerbahçenin golcüleri yine sahnede Bu haftayı da boş geçmediler

Szymanski bildiğiniz gibi

Polonyalı yıldız, Kayserispor ve Galatasaray maçlarında skor katkısı sağlayamamıştı. Sebastian Szymanski, İstanbulspor maçında Cengiz Ünder’e attırdığı golle suskunluğunu bozdu. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, Konyaspor karşısında ise performansıyla galibiyetin mimarlarından oldu. Szymanski önce Edin Dzeko ve Mert Müldür’e asist yaptı. Yıldız futbolcu, 44. dakikada ise skoru 5-0’a getiren gole imzasını attı. Szymanski böylece bu sezon 31 resmi maçta 12’si gol, 13’ü assit olmak üzere 25 skor katkısı sağlamış oldu.

Haberin Devamı

Batshuayi boş geçmedi

Belçikalı forvet, bu sezon ligde sadece Dzeko’nun olmadığı Kayserispor deplasmanında ilk 11’de sahaya çıkmıştı. Batshuayi, o karşılaşmada hat-trick yaparak, ligde ilk gol sevinçlerini yaşamıştı. İsmail Kartal, dün ikinci yarının başında öğrencisini oyuna aldı. Tecrübeli golcü, Konyaspor’u boş geçmedi. Batshuayi, 63. dakikada İrfan Can’ın pasında topu ağlara göndererek skoru 6-0’a getirdi. Belçikalı forvet, girdiği bir diğer pozisyonda ise çerçeveyi bulamadı.

Fenerbahçenin golcüleri yine sahnede Bu haftayı da boş geçmediler

Mert Müldür bu kez attı

Afrika Kupası’na giden Osayi Samuel’in yerine forma giyen Mert Müldür, İstanbulspor maçında asist yapmıştı. 24 yaşındaki başarılı oyuncu, dün ise ağları havalandırdı. İlk yarıda 42. dakikada Szymanski’nin asistinde golünü atan Milli futbolcu, Fenerbahçe’de ilk gol sevincini yaşadı. Teknik direktör İsmail Kartal’ın sağ bekte Mert ile devam etmesine artık kesin gözüyle bakılırken, Osayi döndükten sonra da bu bölgede büyük bir rekabet yaşanacak.

Fenerbahçenin golcüleri yine sahnede Bu haftayı da boş geçmediler

YORUM YAZ