MENÜ

Fenerbahçe'nin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

Sezonun son virajına girilirken, hücum ve savunma hattındaki yıldızların geri dönmesi Jorge Jesus’un yüzünü güldürdü. Portekizli hoca, Giresunspor karşısında skora yatkın isimleri birlikte kullanarak sonuca erken gitmeyi hedefliyor. Sol bekte de Luan Peres’in dönüşüyle geriden hücuma çıkış planları sezon başındaki haline döndü. Artık takım daha tempolu oynayacak.

Fenerbahçe'nin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

Jorge Jesus, sezonun ilk bölümünde Luan Peres’i sol bekte kullanıp geride kalmasını istiyor ve soldan Ferdi’yi hücuma çıkarıyordu. Luan’ın sakatlanmasıyla oyun planını değiştirmek zorunda kalan Portekizli hoca, yeniden asıl taktiğine dönüyor. Tecrübeli teknik adamın elini güçlendiren diğer gelişme ise golcülerin sahalara dönmesi oldu. Bu ikili sayesinde forvet rekabeti yeniden tavan yaptı. Kupadaki Sivas maçında oynamayan Valencia da Giresun önünde formasına kavuşacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

GİRESUNSPOR MESAİSİ BAŞLADI

Sarı Lacivertliler’de yoğun tempo devam ediyor. Sivas’ta 3 gün arayla 2 maça çıkan Fenerbahçe, şimdi gözünü pazar günkü Giresunspor karşılaşmasına çevirdi. Jorge Jesus, bu mücadelenin ilk antrenmanını dün yaptırdı. Kupadaki Sivas maçında 11’de oynayan oyuncular yenileme çalışmasıyla yetindi. Diğer futbolcular ise ısınma ve koordinasyon hareketlerinin ardından pas ve taktik çalışma yaptı. Giresun hazırlıkları bugünkü antrenman ile devam edecek.

FENERBAHÇE MAÇINDA YOK

LİGDE ZORUNLU ROTASYON

Jorge Jesus, kupadaki Sivas maçında Arda Güler dışında idealeyakın 11’le sahaya çıkmıştı. Ancak Giresunspor karşılaşmasında sarı kart cezalısı Willian Arao ve PFDK’dan 2 maç ceza alan İrfan Can Kahveci görev yapamayacak. Bu ikilinin yerine Miguel Crespo ve Arda Güler’in oynama ihtimali yüksek. Ayrıca Giresun’daki karşılaşmada Enner Valencia ile Michy Batshuayi’nin de sahaya ilk 11’de çıkmaları bekleniyor. Jesus, kadroda başka değişiklikler de yapabilir.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

PERES ELİNİ RAHATLATTI

Fenerbahçe, sezon başında savunmaya en önemli takviyeyi Luan Peres ile yapmıştı. Sol ayaklı olan Brezilyalı defans oyuncusu, hem stoperde hem de sol bekte görev yapabilmesi nedeniyle Jorge Jesus’un ısrarla istediği isimlerden biriydi. Jesus, öğrencisini zaman zaman 3’lü savunmanın sol stoperi olarak, zaman zaman da defansın solunda görevlendirdi.

ASIL PLANA DÖNÜŞ

Luan özellikle sol bekte görev yaptığında daha çok geride kalıyor, sağdan Ferdi hücumda bindirme yapıyordu. Luan’ın Rennes deplasmanındaki sakatlığıyla birlikte bu strateji mecburen rafa kalktı.

Fenerbahçenin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

Her 2 Sivas mücadelesinde de başarılı bir performans sergileyen Luan Peres, "Süper Lig'de her maç zor. Giresunspor karşılaşmasına hazır bir şekilde çıkmalıyız" dedi.

33 YILLIK HASRET SONA ERDİ

İKİSİ DE ÇOK ÖNEMLİ

Jorge Jesus, 28 yaşındaki oyuncunun dönmesiyle birlikte ilk plana dönüş yaptı. Sivas ile hem ligde hem de kupada oynanan karşılaşmada Sambacı sol bekte oynadı. Savunmanın sağında görev yapan Ferdi ve Samuel, rahat bir şekilde hücuma çıktı. Şampiyonluk yolunda en kritik haftalara girilen bu dönemde Portekizli hocanın elini güçlendiren bir diğer gelişme de Michy Batshuayi ve Joshua King’in sahalara dönmesi oldu. Batshuayi bu sezon kritik golleriyle Fenerbahçe’ye hayat verirken, King de geçiş oyununda yarattığı tehlikelerle hücumun önemli bir parçasıydı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

Formasına 2 ay sonra Sivas maçında kavuşan Michy Batshuayi, bu sezon 26 resmi maçta 15 kez fileleri havalandırdı.

Fenerbahçenin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

KADRO YİNE GENİŞLEDİ

Forvet rotasyonunda rekabet yeniden tavan yaptı. Sezonun hayal kırıklığı olan Joao Pedro, Başakşehir karşısında 2 golle galibiyeti getirip, İstanbulspor filelerini de havalandırarak kritik anlarda sahneye çıkmıştı. Enner Valencia’nın da Giresunspor maçında sahalara dönecek olması, Sarı-Lacivertliler’in sezonun ilk yarısında rakip filelere gol yağdırdığı dönemdeki hücum hattına yeniden kavuşmasını sağlayacak. Fenerbahçe, çifte kupa hedefine, geniş bir kadroyla ulaşmaya çalışacak.

Fenerbahçenin Giresunspor maçı kadrosunda sürpriz

Ligdeki Sivas mücadelesinde Ali Şaşal ile çarpışıp hastaneye kaldırılan Valencia, dünkü idmanda yer aldı.

Yusuf Dursun

MELO'DAN BİR ÇAĞRI DAHA!

YORUM YAZ