Fenerbahçe'nin eski yıldızından Mourinho sözleri! Tüm şampiyonlukları unut

Aziz Yıldırım'ın Jose Mourinho ile ilk teması Bruno Alves aracılığıyla kurduğu belirtildi. Bruno Alves, eski hocası Mourinho'ya Fenerbahçe'yi anlattı.

Fenerbahçe'nin eski yıldızından Mourinho sözleri! Tüm şampiyonlukları unut

Aziz Yıldırım'ın adaylığını açıklamasının ardından teknik direktörlük görevine Jose Mourinho'yu getireceğini bildirmesi Sarı-Lacivertlilerde gündemi değiştirdi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de pazar günü Galatasaray ile deplasmanda kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe'de gözler bir anda başkanlık seçimi ve teknik direktör konusuna çevrildi. Aziz Yıldırım seçilmesi halinde teknik direktörlük görevine Jose Mourinho'yu getireceğini açıklarken, "Diğer arkadaşlar kazanırsa onların da Mourinho'yu getirmesini isterim" ifadelerini kullandı. Öte yandan Aziz Yıldırım'ın Portekizli teknik adamla ilk teması eski Fenerbahçeli Bruno Alves vasıtasıyla kurduğu öne sürüldü.

Fenerbahçenin eski yıldızından Mourinho sözleri Tüm şampiyonlukları unut

Sabah'ın haberine göre Bruno Alves eski hocası Mourinho'ya Fenerbahçe'yi anlattı. Taraftarlardan övgüyle bahseden Alves'in Mourinho'ya, "Sana heyecanı iliklerine kadar hissettirirler. Sevgiyi de eleştiriyi de en yoğun şekilde görürsün." dediği belirtildi.

Haberin Devamı

SENİN İÇİN EN İDEAL KULÜP

Fenerbahçe'de 2013-2016 yılları arasında forma giyen Portekizli stoper, Mourinho'ya sarı-lacivertli kulübü, tesisleri, çalışma ortamını anlatırken özellikle sarı-lacivertli taraftardan söz etti. 2013-14 yılında Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 2014- 15 sezonunda Süper Kupa kaldıran Alves, taraftar için "Sana heyecanı iliklerine kadar hissettirirler. Sevgiyi de eleştiriyi de en yoğun şekilde görürsün. Kazandığın tüm şampiyonlukları unut. Uzun süredir şampiyonluğa hasret kalan bu taraftara kupa hediye ettiğin zaman ortaya çıkacak coşkuyu anlatacak kelime bile bulamıyorum. 'Bugüne kadar ben ne yaşamışım' diyebilirsin. Senin gibi başarı odaklı bir teknik adam için Fenerbahçe çalışılacak en ideal kulüp olur" yorumunu yaptı.

DJİKU BİLMECESİ!

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı... Aziz Yıldırım'ın futbol aklı, yıldız transferler....

'BENDEN DAHA İYİSİ YOK'

24 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 26 kupa kaldıran Jose Mourinho'nun kendine güveni, açıklamalarına da yansıyor. İşte Portekizli hocanın kendisiyle ilgili ip uçları verdiği sözlerinden birkaçı:
Günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz Euro kazanarak evine dönen baba yorgun olur. Biz değil.
Dünyanın en iyi teknik direktörü ben değilim ama benden de iyisi yok.
Ben Jose Mourinho'yum ve değişmem… Kalitem, defolarımla birlikte gelir.
Omletin kalitesi yumurtalara bağlıdır. Bazı yumurtalar diğerlerinden daha pahalıdır ama omleti daha güzel olur. Markette birinci sınıf yumurta varken alamıyorsan problem vardır.
Kazanmayı alışkanlık edenler kaybetmeyi bilmez. Ben bundan önce kaybettim, ben kaybetmeyi biliyorum kaybetme sırası şimdi onlarda.
Ben bir teknik direktörüm. Harry Potter değil. Harry büyücüdür. Ama gerçekte büyü diye bir şey yoktur. Büyü düş, futbol ise gerçektir.
Lütfen küstah olduğumu düşünmeyin ama ben Avrupa Şampiyonu'yum ve özel biriyim.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin eski yıldızından Mourinho sözleri Tüm şampiyonlukları unut

LAKABI: SPECIAL ONE

Mourinho, 'Special One' (Özel biri) lakabını sonuna kadar hak ediyor. 61 yaşındaki teknik adam 10 farklı kulüpte; 2 Şampiyonlar Ligi (İnter-Porto), 3 Premier Lig (Chelsea), 2 Seria A (İnter), La Liga (Real Madrid), UEFA Kupası (Porto), Avrupa Ligi (M.United), Konferans Ligi (Roma), İspanya Kupası (Real Madrid), 4 İngiltere Kupası (M.United, Chelsea (3)), İspanya Süper Kupası (Real Madrid), İtalya Süper Kupası (İnter), 2 Portekiz Ligi (Porto), Portekiz Kupası (Porto), Portekiz Süper Kupası (Porto) kazandı.

YORUM YAZ