MENÜ

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Webo, Maribor maçını yorumladı! 'Fragman gibi'

Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden olan ve şu anda teknik direktör olarak görev yapan Pierre Webo, Maribor maçını FANATİK için yorumladı ve 'Fragman gibi' sözleriyle özetledi.

Fenerbahçe'nin eski golcüsü Webo, Maribor maçını yorumladı! 'Fragman gibi'

Teknik Bakış'ın bu haftaki konuğu Sarı-Lacivertliler'in unutulmaz isimlerinden Pierre Webo... 2013-2015 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen, son olarak da yine futbolcuyken görev yaptığı Başakşehir'de antrenörlük yapan Kamerunlu futbol adamı, Fenerbahçe-Maribor mücadelesini FANATİK için değerlendirdi. İşte 41 yaşındaki teknik adamın, FANATİK'e özel yorumları...

Haberin Devamı

Emenike ve Alper Potuk...

Fenerbahçe için bu tür maçlar sezon fragmanı gibi. Çünkü gerek ligde gerek ise Konferans Ligi Grupları’nda kendisini benzer şekilde karşılayan çok sayıda rakiple oynayacak. Bu nedenle hücum gücü çok önemli. Yani oyuncuların bireysel kaliteleri kadar skoru getirecek taktiksel varyasyonlar da belirleyici olacak.

Dünkü ilk yarı bu anlamda biraz kısır geçti. Bunun sebebi ise savunmanın dengesini bozacak dip koşuların olmamasıydı. Tadiç ve İrfan benzer oyuncu. King de bu anlamda çok hareketli değil. Hücuma çeşitlilik kazandıracak savunma arkası koşuları ve araya sızmalar olmadıkça Dzeko da normal olarak yalnız kalıyor. Dzeko gibi bir pivotunuz olduğunda onun açabildiği alanları dolduracak oyunculara ihtiyacınız olur. Bizim zamanımızdan örnek verecek olursak Emenike, hatta Alper Potuk bu tarz dikine koşuları sıkça yapar ve sonuç alırdık.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu faktörü

Rakipler bu şekilde kalabalık savunduğunda mutlaka oyunu çizgilere kadar açabilmeli ve bu hücum çeşitliliklerine sahip olmalısınız. Syzmanski ve Kent’in hücuma getirdiği hareketliliği bununla tarif etmek mümkün ve tabi ki Ferdi’ye apayrı bir parantez açılmalı. Fenerbahçe’nin hem defansif hem ofansif aksiyonları açısından bence en değerli oyuncusu. Ancak olağanüstü bir ofansif zekaya sahip ve bunu Fenerbahçe daha fazla kullanmalı.

Fenerbahçenin eski golcüsü Webo, Maribor maçını yorumladı Fragman gibi

Zamana ihtiyacı var

Gerek yorucu kamp dönemi gerek ise transfer sürecinin devam ediyor olması, yani hala takıma katılmaya devam eden oyuncular olması Fenerbahçe’nin henüz zamana ihtiyacı olduğunun normal bir göstergesi. Buna karşın 2 turda atılan gol sayısına karşın savunmada ortaya konan performans değerli. Elbette zamanla birçok şey daha iyi olacak. Şu an için pozitif olan şeylerin sayısı hiç de az değil.

Fenerbahçenin eski golcüsü Webo, Maribor maçını yorumladı Fragman gibi

YORUM YAZ