MENÜ

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Dzeko, Türkiye'de ilk peşinde!

Boşnak yıldız, kariyeri boyunca Avrupa’nın en büyük liglerinde dev maçlara çıktı. Dzeko, Manchester City’le Manchester United karşısında 7 derbide 5 kez ağları sarstı. İtalya’da Roma ve İnter formalarıyla Milan’a 8, Juventus ve Lazio’ya 3’er gol attı. Fenerbahçe'nin yıldız golcüsü, Beşiktaş derbisinde de sahne almayı arzuluyor. Detaylara göz atalım...

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü yıldızı Dzeko, Türkiye'de ilk peşinde!

Edin Dzeko, bu akşamki derbide doğal olarak Fenerbahçe’nin en büyük gol silahı konumunda. 37 yaşındaki forvet, uzun süren suskunluğunu geçen hafta Sivas filelerini sarsarak bozup, moral bulmuştu. Boşnak yıldız şimdi gözünü Beşiktaş mücadelesine çevirdi. Edin Dzeko, kariyeri boyunca Almanya, İngiltere ve İtalya’da bu tarz birçok büyük maça çıktığı, attığı gollerle yıldızlaştı. Detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

Bayern&Dortmund’a 8 gol

Dünyaca ünlü forvet, Wolfsburg forması giydiği dönemde Bayern Münih’e karşı görev yaptığı 8 karşılaşmada 4 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Dzeko’nun 7 Dortmund müsabakasındaki karnesi ise 4 gol, 1 asist oldu. Ardından Manchester City’ye imza atan Boşnak oyuncu, 7 Manchester Derbisi’nde 5 defa fileleri sarstı, 1 golün de pasını verdi. İngiltere’de oynarken Liverpool’a karşı 11 maçta 3 gol 1 asistle, 6 Tottenham maçında ise 6 gol 3 asistle oynadı.

Fenerbahçenin dünyaca ünlü yıldızı Dzeko, Türkiyede ilk peşinde

Türkiye’de ilk peşinde

Edin Dzeko, İtalya macerasında ise Roma ve İnter formaları giydi. Dünyaca ünlü golcü, bu iki ekiple Milan’a karşı 19 kez rakip olup 8 gol, 1 asistlik katkı verdi. Dzeko, 18 Juventus mücadelesinde 3 golün yanı sıra 2 de asist yaptı.

Haberin Devamı

Trabzonspor mücadelesini boş geçen yıldız forvet, Türkiye’deki derbi hesabını da bu akşam Beşiktaş karşısında açmak istiyor.

Fenerbahçenin dünyaca ünlü yıldızı Dzeko, Türkiyede ilk peşinde

Hazırlıklar artık tamam

Sarı-Lacivertliler, salı günü başladığı Beşiktaş maçının hazırlıklarını dün yaptığı son antrenmanla noktayı koydu. Dünkü provada İsmail Kartal, öğrencilerine taktik ağırlıklı bir çalışma yaptırarak rakiple ilgili son bilgileri verdi ve son uyarılarını yaptı.

Alexander Djiku’nun bu antrenmanı da sıkıntısız bir şekilde tamamlaması, Kartal’a rahat bir nefes aldırdı. Derbi çalışmalarını tamamlayan Sarı-Lacivertliler artık dev maçın saatini beklemeye başladı.

Fenerbahçenin dünyaca ünlü yıldızı Dzeko, Türkiyede ilk peşinde

 

YORUM YAZ