MENÜ

Fenerbahçe'nin Djiku transferini değerlendirdi: Top kapmada en iyisi ama...

Fanatik Gazetesi editörlerinden Arda Erol, Fenerbahçe'nin yeni savunmacısı Alexander Djiku'yu yorumladı. Ganalı oyuncunun hamleler konusundaki olumlu özelliklerine dikkat çeken Erol, soru işareti olabilecek bir konuya da değinmeden geçmedi.

Fenerbahçe'nin Djiku transferini değerlendirdi: Top kapmada en iyisi ama...

Son olarak Umut Nayir transferini resmen açıklayan Fenerbahçe, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, savunma hattına yönelik transfer çalışmaları kapsamında son olarak Strasbourg forması giyen Alexander Djiku'yu kadrosuna katmıştı.

Haberin Devamı

3+1 YILLIK İMZA

İsmi Türkiye'den Beşiktaş ile de anılan Alexander Djiku'yu kadrosuna katan Fenerbahçe, Ganalı oyuncu ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçenin Djiku transferini değerlendirdi: Top kapmada en iyisi ama...

Sarı-Lacivertliler, Djiku ile savunma hattına önemli bir takviye gerçekleştirirken bu bölgeye Udinese'den Rodrigo Becao'yu da eklemek için temaslarını hızlandırmış durumda.

DJIKU'NUN HEDEFİ NET

Fenerbahçe'ye imzası sonrası ilk açıklamasını yapan Alexander Djiku, buraya kupalar kazanmak için geldiğini ifade etti.

Burada olduğum için çok mutluyum. Türkiye’nin en büyük kulübü Fenerbahçe. Buraya kupalar kazanmaya geldim. Umarım bu sezonla beraber bütün kupaları kazanmaya başlayacağız.

YÖNETİMİN İNANCI TAM

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, önemli bir ismi kadrolarına kattıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Hayırlı olsun. Mutluyuz. Sportif Direktörümüz Mario Branco ve yardımcısı Okan Özkan’a teşekkür ediyorum. Birkaç gündür, gece gündüz çalıştılar. 28 yaşında. Üst düzey bir stoper. Fransa’nın en üst seviyesinde 220 küsur maç oynamış. Avrupa’da da isim yapmış iyi bir futbol değerini kadromuza kattık. Hayırlı olsun. Mario Branco’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Çok çalıştı ve transferi bitirdi.

Fenerbahçenin Djiku transferini değerlendirdi: Top kapmada en iyisi ama...

Fenerbahçe Futbol Takımı Sportif Direktörü Mario Branco ise görüşlerini şu şekilde aktardı:

Aramıza katıldığı için çok mutluyum. Umuyorum ki Alexander Djiku, Fenerbahçe'de son kulüplerinde olduğu kadar heyecanlı olacak. Onun için en iyisini diliyorum. Burada bizimle olduğu için gurur duyuyoruz.

ARDA EROL: HAMLELERİ HIZLI, BİRE BİRDE SERT

Haberin Devamı

Fanatik Gazetesi editörlerinden Arda Erol, Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Alexander Djiku'yu yorumladı.

Fenerbahçenin Djiku transferini değerlendirdi: Top kapmada en iyisi ama...

İşte Arda Erol'un Djiku'ya ilişkin değerlendirmeleri:

Alexander Djiku, kariyeri boyunca Fransa’da, Ligue 1’de oynadı. Son 4 sezonu Strasbourg’da geçirdi. Gana Milli Takımı’nın formasını giyse de Montpellier/Fransa doğumlu. İlk kez ülke dışına, Fenerbahçe için çıkıyor. 28 yaşındaki oyuncunun ilk dikkat çeken özelliği, ortalama bir stopere kıyasla kısa bir boya sahip olması: 1.82 m. Zaten kendisi daha önce bu konuyla ilgili verdiği demeçte, boyu nedeniyle hep önyargılarla karşılaştığını dile getirmişti. Ancak hava toplarında hiç de kötü değil. Bunun nedeni yükseğe zıplayabilmesi ve ön sezilerinin güçlü olması. Geçen sezon Fransa Ligi’nde maç başına 3.03 hava topu kazanırken, girdiği hava toplarındaki başarı oranı yüzde 74 oldu.

'TOP KAPMADA EN İYİSİ'

Diğer yandan kısa boyunun avantajı, diğer stoperlerin geneline oranla hamle hızının daha yüksek olması. Kısa mesafede hemen hızlanamıyor ancak uzun mesafede rakip kovalama konusunda daha başarılı. Jorge Jesus’un önde basan, 3’lü savunmasında Djiku’yu sağ stoperde izlemek güzel olabilirdi. Ganalı oyuncu ikili mücadelelerde cesur ve geri adım atmıyor. Rakibiyle bire bir kaldığında kolay geçit vermiyor. Geçen sezon Fransa’da maç başına 14.52 top kaparak bu alanda en iyi savunma oyuncusu oldu.

'HATAYA MEYİLLİ'

İsabetli uzun pas konusunda da başarılı sayılabilir. Peki eksileri neler? Rakibe doğrudan hamle yapmayı sevdiği için hataya meyilli. Zayıf olan sol ayağını da çok kötü kullanıyor. Her şeye rağmen kağıt üzerinde Süper Lig standartları için çok iyi bir transfer gibi görünüyor. Özellikle yıllardır 3’lü savunmada oynamaya alışık olan Becao’ya oranla İsmail Kartal’ın planına çok daha uygun olacağına inanıyorum. Luan Peres’le iyi bir uyum yakalayabilirler.

 

Fenerbahçenin Djiku transferini değerlendirdi: Top kapmada en iyisi ama...

YORUM YAZ