MENÜ

Fenerbahçe'nin dev serisi sona erdi! İlk yarı salladı, ikinci yarı yıkıldı

Avrupa Ligi'nde iki kez final oynayan, Fenerbahçe ile Avrupa'da 10 maçlık yenilmezlik serisi kıran Jorge Jesus, Sevilla deplasmanına da takımını çok iyi hazırladı. İlk yarıda temsilcimiz sayısız fırsattan yararlanamadı. İkinci devrede işler değişti, 2 şanssız golle maçı kaybettik.

Fenerbahçe'nin dev serisi sona erdi! İlk yarı salladı, ikinci yarı yıkıldı

Fenerbahçe, ligde zirve yarışını sürdürüyor. Ancak bu sezon asıl başarıyı Avrupa'da gösteriyor. Bunun baş mimarı da şüphesiz Jorge Jesus. Portekizliteknik adam yönetiminde Avrupa Ligi'nde gruptan yenilgisiz lider çıkan temsilcimiz, 10 maçlık namağlup serisiyle de tarihinin en iyi dönemini yaşıyor. Daha önce Benfica'da iki kez Avrupa Ligi finali oynayan Jorge Jesus, dün Sevilla deplasmanında da taktik anlamda meslektaşı Jorge Sampaoli'yi adeta mat etti. İkitakım da 3'lü savunmayla sahaya çıktı. İlk yarıda Fenerbahçe, Sevilla'yı oyun anlamında adeta perişan etti. Sarı Lacivertliler, ilk 45 dakikada birçok fırsat yakaladı, net pozisyonlar bir bir kaçtı.

Haberin Devamı

En büyük kozumuz 12. adam

İspanyol ekibi, ikinci devrede maçı daha dengeli hale getirdi. Sevilla buna rağmen Fenerbahçe kadar net fırsat yaratmayı başaramadı. Ancak dakikalar 56'yı gösterdiğinde büyük bir şanssızlık yaşadık. Jordan'ın ceza sahası dışından vuruşunda Arao'dan seken top Altay'ı yanılttı ve ağlarla buluştu. 76'da ise bir anda defansımızın arkasına sarktılar, Rakitic'in hazırladığı pozisyonda Lamela'nın vuruşu gol oldu. Çok iyi oynadığımız maçta sahadan 2 farklı yenilgiyle ayrılarak işi zora soktuk. Ancak haftaya rövanşta en büyük kozumuz, 50 bin taraftarımız olacak. 

Neler kaçtı neler!

Çok kötü bir dönemden geçen Sevilla'ya dünkü maçta tam anlamıyla kabus yaşattık. Özellikle ilk yarıda inanılmaz fırsatlar yakaladık. Önce Ferdi Kadıoğlu çalımlarla ceza sahasına girdi, karşı karşıya pozisyonda kaleci Dmitrovic'in üzerine vurdu. Ardından maçın en etkili isimlerinden Enner Valencia, orta sahada rakibinden şık bir hareketle sıyrılıp Joshua King'i defansın arkasına kaçırdı. Bu kez Norveçli oyuncu karşı karşıya net bır pozisyonda topu Dmitrovic'in üstüne nişanladı. Sonrasında Valencia'nın, kalecinin önde olduğunu görüp orta sahadan çektiği akıl dolu şutta top az farkla yandan dışarı gitti. Gecenin şanssız ismi King'in Ferdi'nin adrese teslim ortasında bomboşken yaptığı kafa vuruşu da üst direği sıyırıp auta çıktı. İkinci devrede de zaman zaman etkili ataklar geliştirdik. Valencia, 69 ve 71. dakikalarda bulduğu pozisyonlarda Dmitrovic'i geçemedi.

Haberin Devamı

Samet Akaydın'dan alkışlık başlangıç

27 yaşındaki futbolcu için Sevilla maçın özel bir anlamı vardı. Samet, kariyerinde ilk Avrupa mücadelesine dün akşam çıktı. Jorge Jesus, başarılı oyuncuyu 3'lü savunmanın merkezinde görevlendirdi. Samet Akaydın, bu turnuvada tecrübesiz olmasına çok iyi bir performans sergiledi, kritik müdahalelerle birçok tehlikeyi önledi. Alınan yenilgiye rağmen 27 yaşındaki savunmacı, 14ikili mücadelenin 10'unu, 6 hava topunun4'ünü kazandı, 4 top kaptı, 5atak uzaklaştırdı ve 2 pas arası yaptı.

Arda Güler 87'de oyuna girdi

Haberin Devamı

Jesus, Sarı-Lacivertliler'in genç yeteneğini skor 2-0'ken, dakikalar 87'yi gösterdiğinde oyuna aldı. Arda Güler belki kısa süre sahada kaldı ama buna rağmen hücumda etkinliğini gösterdi. 18 yaşındaki futbolcu, 20 kez topla buluştu, 12 pas denemesinde de isabet sağladı. Arda Güler, son anlarda kendi kazandırdığı frikikte vuruşunu yaptı ancak barajdan seken top Dmitrovic'te kaldı. Arda ayrıca 4 ikili mücadelenin 3'ünü kazandı, 2 defa da faulle durduruldu.

15 yılda değişmeyen tek isim: Jesus Navas

Fenerbahçe ile Sevilla'nın son karşılaşması, 2008 yılında Şampiyonlar Ligi'ndeydi. Temsilcimiz o eşleşmede penaltılarla adını çeyrek finale yazdırmıştı. 15 sene önce oynanan o karşılaşmalarda görev yapıp, dün de sahadaki yerini alan birisim vardı: Jesus Navas... 2013-17 yılları arasında Manchester City'de oynayan ve Sevilla'ya geri dönen 37 yaşındaki oyuncu, dünkü mücadeleye ilk 11'de başladı. Sampaoli, ilerleyen yaşına rağmen tecrübeli öğrencisini 90 dakika oyunda tuttu.

YORUM YAZ