MENÜ

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçı taktiği ortaya çıktı! İşte İsmail Kartal'ın planı...

Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Rakip takım, ligdeki son beş maçını kaybetmezken Fenerbahçe ise ilk 6 maçından 6 galibiyet alarak dikkat çekici bir performans sergiliyor. Kanarya, kritik maça dair tüm hazırlıklarını yaparken yazarımız Çağrı Davran, ev sahibi ekibin kritik mücadeledeki taktiğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçı taktiği ortaya çıktı! İşte İsmail Kartal'ın planı...

Süper Lig'in 7. haftasının en kritik mücadelelerinden birisi olan Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçına dair detayları, yazarımız Çağrı Davran açıklıyor. Sarı-Lacivertli ekip, Süper Lig'in güçlü takımlarından olan Çaykur Rizespor'a karşı planını hazırladı. Bu önemli maç hakkındaki tüm detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

Aralarındaki 43. mücadele

Süper Lig’e 1 sezonluk aranın ardından geri dönen Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, lig tarihinde 42 kez karşılaştı. SarıLacivertliler 27 kez galip geldi, Karadeniz ekibi 7 kez kazandı, 8 mücadele berabere sonuçlandı. İstanbul’da Rize, rakibine 21 kez konuk olurken, 16 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 2 galibiyet yaşadı. Rize son zaferini, 30 Eylül 2018’de sahasında 3-0’lık sonuçla aldı.

Fenerbahçenin Çaykur Rizespor maçı taktiği ortaya çıktı İşte İsmail Kartalın planı...

Hocalar 2. kez rakip olacaklar

İki takımın teknik direktörleri, Süper Lig’de ikinci kez birbirlerine rakip olacaklar. İki teknik adam, 2021-2022 sezonunda ilk kez Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçında karşı karşıya gelmişti. O dönem Konya’nın başında olan Palut’un takımı, Kartal’ın öğrencilerine 2-1’lik skorla mağlup olmuştu.

Haberin Devamı
Ertuğrul Doğan: Burası Dingo'nun ahırı değil, herkes ayağını denk alacak! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Pendikspor maçının ardından sert açıklamalar yaparak, "Burası Dingo'nun ahırı değil, kimse terbiyesizlik yapmayacak, herkes ayağını denk alacak” dedi.

Fenerbahçe'de moraller tavan...

Başakşehir’in hocası Çağdaş Atan, “Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kalitesi ligin üzerinde” demişti. Haklı da... İki devin de kadro değerleri 200 milyon Euro’nun üzerinde. Beşiktaş ve Trabzonspor, maddi olarak ezeli rakiplerinin hemen hemen yarısı kadarlar. Kanarya’nın bugün karşılaşacağı rakibi Rizespor’un takım değeri, 27 milyon Euro civarı. Sarı-Lacivertliler’de moraller tavan yapmış durumda. Başakşehir karşısında ilk 20 dakikada ortaya konan oyun, mükemmeldi.

Fenerbahçenin Çaykur Rizespor maçı taktiği ortaya çıktı İşte İsmail Kartalın planı...

Baş mimarı Kartal’dır

Jorge Jesus’la boşa heba edilen sezonun ardından İsmail Kartal, takımda harika bir denge kurmuş durumda. Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 13 resmi (6’sı lig) maçının hepsini kazandı ve bu başarının baş mimarı kesinlikle Kartal’dır. Kadro çok dengeli ve yıldızlarla dolu... Maçı çözecek, skora katkı verecek isimler çok fazla. Örneğin; Dzeko ya da Tadic mi gününde değil, bu kez Szymanski, Fred ya da İrfan Can gibi diğer yıldızlar ortaya çıkabiliyor. Rizespor, İlhan Palut önderliğinde ilk haftada Adana Demir’e kaybettikten sonra hiç mağlup olmadı.

Fenerbahçenin Çaykur Rizespor maçı taktiği ortaya çıktı İşte İsmail Kartalın planı...

Deplasmanda 5 gol yediler

Bugün, Başakşehir’in oynadığı tarz gibi Kadıköy’de Rize oynamayacaktır. Fenerbahçe, karşısında daha kontrollü ve fiziksel anlamda daha güçlü bir rakip bulacaktır. Ancak unutmadan; Rize’nin bu sezon 3 deplasmanda 5 gol yemesi (Evinde 1 gol yedi), böyle bir maç öncesi hiç de iyi bir istatistik değil. Fener ise iç sahada ligde 9 gol attı. Sonuç olarak Kadıköy’de taraftar desteğini sonuna kadar hissedecek Kanarya, ilk dakikadan itibaren baskıyla başlar ve çabuk sonuç almaya çalışır. Kağıt üzerinde net favori olan Kartal’ın ekibi erken skoru bulursa da rahat bir şekilde 90 dakikayı tamamlar.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Çaykur Rizespor maçı taktiği ortaya çıktı İşte İsmail Kartalın planı...

 

YORUM YAZ