Fenerbahçe'nin Avrupa'daki serüveninde ilginç benzerlik!

Sarı-Lacivertliler senelerdir aynı makus talihi yaşıyor... Fenerbahçe'nin, Avrupa'daki serüveninde ilginç benzerlik ortaya çıktı. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki serüveninde ilginç benzerlik!

Fenerbahçe’nin son yıllardaki Avrupa macerasında ilginç bir benzerlik ön plana çıktı. 2021- 22 sezonunda temsilcimiz, Avrupa Ligi’nde Frankfurt ile aynı grupta yer aldı. İki ekip arasındaki her iki müsabaka da 1-1 sona erdi. Grubu lider tamamlayan Alman ekibi sonuna kadar yoluna devam ederek kupayı kaldıran takım oldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon ise Sarı-Lacivertliler, Kupa 2’nin son 16 turunda bu kez Sevilla ile eşleşti. İspanya’daki ilk maçta dünyaları kaçırdık, ikinci yarıdaki gollerle 2-0 kaybettik. Rövanşta 41. dakikada Valencia ile 1-0 öne geçtik, çok bastırdık ancak başka gol bulamadık. Kanarya’yı eleyen Sevilla, iki dev Manchester United ve Juventus’u da saf dışı bırakıp, finalde Roma’yı penaltılarla mağlup etti ve mutlu sona ulaştı.

Fenerbahçenin Avrupadaki serüveninde ilginç benzerlik

Penaltılarda elendik

Maalesef bu sezon da Fenerbahçe, favorilerinden biri olarak gösterildiği Konferans Ligi’nde çeyrek finalde Olympiakos’a penaltı atışlarıyla dramatik şekilde elendi.

Yunan ekibi, yarı finalde, turnuvanın 1 numarası olarak gösterilen Aston Villa’ya rakip oldu. Olympiakos büyük bir sürprize imza atarak güçlü rakibini deplasmanda 4-2 mağlup ettikten sonra Atina’da da 2-0 kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası’nda adını finale yazdırdı. Şimdi herkesin merak ettiği soru aynı: Bir kez daha Fenerbahçe’nin rakibi kupayı kaldıracak mı?

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Avrupadaki serüveninde ilginç benzerlik

YORUM YAZ