MENÜ

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki liderlik hesapları! işte tüm ihtimaller...

Fenerbahçe, Trnava maçına -2; Ludogorets ise Nordsjaelland karşısına -1 averajla çıkıyor. Bulgar ekibi yenilirse, Sarı-Lacivertliler’e beraberlik yetecek. Liderlik için ise Sarı-Lacivertli ekibimizin daha farklı bir planı var, ancak bu ihtimalde de gol sayısını artırması gerekiyor. Fenerbahçe'nin liderlik hesaplarına ve diğer tüm ihtimallere göz atalım...

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki liderlik hesapları! işte tüm ihtimaller...

Sarı-Lacivertliler, Konferans Ligi H Grubu’na 3’te 3 yaparak başladı. Fenerbahçe için bırakın çıkmayı, liderlik bile garanti gibiydi. Ancak önce 2-0’lık Ludogorets yenilgisi, ardından 6-1’lik Nordsjaelland faciasıyla bir anda kendimizi 3. sırada bulduk. Öte yandan rakip Trnava'da eksik oyuncuların fazlalığı dikkat çekici bir boyutta. Rakip takımın eksiklerine bakarken Fenerbahçe'nin liderlik ve gruptan çıkma ihtimallerini mercek altına alalım... 

Haberin Devamı

Spartak Trnava’da eksik çok

Kırımzı-Siyahlılar, dün 100’den fazla taraftarın da yer aldığı uçakla İstanbul’a geldi. Ancak Spartak Trnava’nın kadrosunda önemli isimler yer almadı. Stoper Lukas Stetin, kanat oyuncusu Erik Daniel ile orta sahada görev yapan Stefan Stefanik zaten sakattı. Slovakya’da yapılan son idmanda baldırından sakatlanan bir diğer orta saha oyuncusu Filip Bainovic de Fenerbahçe’ye karşı görev yapamayacak. Trnava için kötü haberler bununla da bitmedi. Dün ateşi çıkan takımın kaptanı, sol bek Martin Mikovic de hastalığı nedeniyle Slovakya’da bırakıldı.

Fenerbahçenin Avrupadaki liderlik hesapları işte tüm ihtimaller...

Avantajımız büyük!

Her şeye rağmen son karşılaşmalar öncesi avantajımız büyük. Sarı-Lacivertliler, bu akşam Trnava’yı yenmesi halinde her türlü bir üst tura çıkıyor. Ludogorets’le ikili averajımız eşit. Genel averajda ise Bulgar ekibinin 1 gollük üstünlüğü var. Bu nedenle Trnava’yı farklı geçebilirsek, Ludogorets sahasında kazansa bile averajla lider olabiliriz. Biz galip gelir, diğer mücadele berabere biterse yine zirvede olacağız. Eğer Bulgaristan’daki mücadelede 3 puanı Nordsjaelland alırsa, liderlik şansımız kalmayacak. Bu doğrultuda İsmail Kartal'ın öğrencileri sahaya bol gollü bir galibiyet için çıkacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Avrupadaki liderlik hesapları işte tüm ihtimaller...

Her gol önemli

Peki ikili averajı eşit olan Fenerbahçe ile Ludogorets, genel averajda da aynı sayıda kalırsa ne olacak? Bu durumda atılan gol sayısına bakılacak. Maalesef burada da Bulgar ekibinin 1 gollük üstünlüğü var. Eğer bu alanda da rakamlar aynı olursa, gruptaki deplasman maçlarındaki skor sayısı göz önüne alınacak. Her iki takım da son karşılaşmaya evinde çıkacağı için bu durumda, dış sahada 4 kez ağları sarsan Ludogorets, 3 gol sevinci yaşayan temsilcimizi geride bırakacak.

Fenerbahçenin Avrupadaki liderlik hesapları işte tüm ihtimaller...

Michal Gasparik: Savaşacağız

Spartak Trnava’nın teknik patronu, Fenerbahçe maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Michal Gasparik, “Maalesef eksikler nedeniyle kadro kurmakta biraz zorlanacağız. Ancak gerekli ayarlamaları yapıp, çok zor olsa da en iyi sonucu alabileceğimize inanıyorum. Ev sahibi takım Fenerbahçe’nin kazanması şart. Biz de sonuna kadar savaşacağız, mücadele edeceğiz. Rakibimizin Nordsjaelland karşısındaki kötü maçtan sonra oynadığı 2 karşılaşmayı izledim. Ligi çok önemsediklerini ve şampiyonluk istediklerini görebiliyorsunuz. İlk yarı kilit nokta olacak” dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Avrupadaki liderlik hesapları işte tüm ihtimaller...

YORUM YAZ