MENÜ

Fenerbahçe'nin asıl hedefi ortaya çıktı! Ana plan Dzeko ama...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Spartak Trnava ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Sarı-Lacivertli temsilcimiz, sahadan mutlak galibiyetle ayrılmayı hedeflerken İsmail Kartal'ın asıl hedefi de belli oldu. Yazarımız Serkan Akcan, bu akşamki Spartak Trnava maçı öncesi Fenerbahçe’yi yorumladı...

Fenerbahçe'nin asıl hedefi ortaya çıktı! Ana plan Dzeko ama...

Süper Lig'de 7 haftada 7 galibiyet alarak müthiş bir form grafiğine ulaşan Fenerbahçe'de hedef, bu başarılı gidişatı UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de göstermek. Kanarya'da teknik direktör İsmail Kartal, Spartak Trnava karşısındaki hedefini belirledi. Yazarımız Serkan Akcan'ın Fenerbahçe derlemesine göz atalım. Öte yandan Fenerbahçe'ye dair tüm güncel gelişmeler haberimizde... 

Haberin Devamı

Avrupa golcüsü Batshuayi

Süper Lig’de geride kalan 7 haftada toplam 60 dakika şans bulabilen Michy Batshuayi, Avrupa’da ise 6 maça çıktı. Teknik direktör İsmail Kartal, şampiyonluğa kitlenen sezonda Dzeko’yu daha çok Süper Lig’de kullanırken, Batshuayi’yi ise Avrupa arenasında değerlendiriyor. Kartal’ın bugün de Belçikalı forvetle başlama ihtimali yüksek. Konferans Ligi Elemeleri dahil çıktığı 6 karşılaşmada 3 kez rakip fileleri havalandıran Batshuayi, 1 de asist yaptı. Ligde golü bulunmayan Batshuayi, Konferans Ligi’nde ise elemeler dahil 6 maçta 3 kez fileleri sarstı.

Fenerbahçenin asıl hedefi ortaya çıktı Ana plan Dzeko ama...

İrfan Can riske edilmedi

Bu sezon beklenen çıkışı yakalayan ve özellikle Cengiz Ünder’in yokluğunda skor anlamında Fenerbahçe’ye büyük katkı sağlayan İrfan Can Kahveci, bugünkü maçta riske edilmeyecek. Teknik direktör İsmail Kartal, hafif sakatlığı bulunan yıldız futbolcuyu Spartak Trnava mücadelesinin kadrosuna almadı. Kulüpten yapılan açıklamada, Çaykur Rizespor karşılaşmasında aldığı darbeler nedeniyle ağrıları bulunan Milli oyuncunun, tedbir amaçlı dinlendirileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Serdar ve Zajc geri döndü

Ligde son oynanan Çaykur Rizespor müsabakasında hafif sakatlıkları gerekçesiyle tedbir amacıyla kadroda yer alamayan Serdar Aziz ile Miha Zajc, Spartak Trnava deplasmanında teknik direktör İsmail Kartal’ın görev vermesi durumunda forma giyebilecek. Kartal’ın, ilk 11’de olmasa dahi sonradan bu iki oyuncuyu sahaya sürmesi bekleniyor. Fenerbahçe’de Cengiz Ünder’in tedavisi ise devam ediyor.

Fenerbahçenin asıl hedefi ortaya çıktı Ana plan Dzeko ama...

Avrupa’da 262. karşılaşma

UEFA Konferans Ligi grubundaki ikinci maçında Spartak Trnava ile karşılaşacak olan Sarı-Lacivertliler, Avrupa arenasındaki 262. maçına çıkacak. Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki 261 maçta 102 galibiyet, 55 beraberlik alırken, 104 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçlarda 350 gol atan Sarı Kanarya kendi kalesinde 370 gol gördü.

Serkan Akcan zafer planını çizdi

Fenerbahçe, grupta 2'de 2, resmi maçlarda ise 15'te 15 yapmak için sahaya çıkacak. Kritik sınav öncesi yazarımız Serkan Akcan, zafer planını çizerek şu değerlendirmeyi yaptı.

Haberin Devamı

'Kusursuza yaklaştıklarını söylemek mümkün'

Fenerbahçe 26 Temmuz’da Zimbru maçıyla açtığı kontağı kapatmadan iki cephede birden dolu dizgin yoluna devam ediyor. İsmail Kartal ve futbolcuları müthiş bir formla ilerliyorken sahada her şeyi kusursuza yaklaştırdıklarını söylemek mümkün. Sadece son 10 günde oynadıkları 3 lig maçında 10 gol atıp hiç gol yemediler, Başakşehir ve Çaykur Rizespor maçlarında ise futbol zirvelerine çok yaklaştılar. Bugün Spartak Trnava karşısında da bu zirveyi zorlamaları bekleniyor. İsmail Kartal’ın sahip olduğu oyuncu grubuna forma adaletini hissettirmesi büyük bir kazanım. Kartal’ın, Dzeko’yu oyun bağlantılarında kullanması ve derine kadar indirmesi, Szymanski ile İrfan Can’dan büyük katkı alması, Fred’in oyun aklını yüklenmesi, Becao ile Djiku’nun uyumu, Livakoviç’in kalesinde güven vermesi gibi bir çok olumlu detaydan bahsetmek mümkün.

Fenerbahçenin asıl hedefi ortaya çıktı Ana plan Dzeko ama...

Ana plan Dzeko ama...

İsmail Kartal’ın kafasındaki ana plan santrforu Dzeko ama Konferans Ligi’nde Batshuayi’yi diri tutmak isteyecektir. Ligde tüm maçlara Dzeko ile başlamış olsa da Konferans Ligi’nin 11’inde Batshuayi’yi görmüştük. Belçikalı forvetin sadece Trnava deplasmanında değil Konferans Ligi grup aşamasının tamamında başlangıç kadrosunda olması beklenebilir.

Haberin Devamı

Uyum için rotasyon şart

Fenerbahçe bu sezon kaliteli ve geniş bir kadro kurdu. İsmail Kartal’ın, Trnava deplasmanında Ryan Kent, Oosterwolde, Joshua King, Mert Hakan, Crespo ve Batshuayi gibi oyuncuları tercih etme ihtimali yüksek. Çünkü ligde yedek bekleyen oyuncu grubunun ana kadroyla uyumlu ilerlemesi için gerek şartlardan biri formanın kendine geleceğini bilmesidir. Oynadığı futbola ve oyuncu grubunun sahaya koyduğu karaktere bakarak hedefin mart ayı sonrası olduğunu söylemek abartı değil.

Fenerbahçenin asıl hedefi ortaya çıktı Ana plan Dzeko ama...

YORUM YAZ