MENÜ

Fenerbahçe'nin Antalyaspor karşısında büyük bir üstünlüğü var!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında kendi sahasında Antalyaspor'u ağırlarken rakibine yönelik büyük bir üstünlüğe sahip. Teknik direktör İsmail Kartal, müsabakaya dair planlarını yaparken maça dair tüm notlar haberimizde...

Fenerbahçe'nin Antalyaspor karşısında büyük bir üstünlüğü var!

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, sahasında Antalyaspor'u konuk ederken Kanarya'nın rakibine karşı üstünlüğü göze çarpıyor. Haftanın en dikkat çekici maçlarından birisi olan mücadeleye dair notlara göz atalım...

Haberin Devamı

Kanarya’da İsmail cezalı

Milli ara öncesi 1-0 kazanılan Ankaragücü karşılaşmasında ikinci sarıdan kırmızı kart gören İsmail Yüksek, Antalyaspor karşısında takımını yalnız bırakacak. Sakatlığını atlatan Ferdi Kadıoğlu’nun da bu maçla birlikte 11’e dönmesi bekleniyor. Bir diğer sakat Emre Mor’un, bu mücadelede de kadroda yer almama ihtimali bulunuyor. Konuk ekip Antalyaspor’da ise orta saha oyuncusu Jakub Kaluzinski, sakatlığı nedeniyle İstanbul’a götürülmedi.

5. kez başarmak istiyor

Bu sezon oynadığı üç Süper Lig maçını da kazanan Fenerbahçe, lig tarihinde (1964/65, 1974/75, 1994/95, 2009/10), 2009/10’dan bu yana ilk kez bir sezona 4’te 4 yaparak başlamayı hedefliyor. Antalyaspor ile oynadığı son 7 lig maçını kaybetmeyen (4 galibiyet ve 3 beraberlik) ve son iki karşılaşmada rakibine puan vermeyen Fenerbahçe, bu rekabette en son Mart 2013-Ağustos 2015 arasında daha uzun bir galibiyet (4 galibiyet) serisi yakalamıştı.

Haberin Devamı

Nuri Şahin ilk peşinde

Antalyaspor’un teknik direktörü Nuri Şahin, Fenerbahçe’ye karşı hoca olarak çıktığı üç karşılaşmayı da kazanamadı. Şahin, güçlü rakibine karşı 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Şahin’le bu sezon KırmızıBeyazlılar, oynadığı 4 maçı da kazanamadı. Bu arada Akdeniz ekibi, iki önemli futbolcusu Bünyamin Balcı’nın sözleşmesini 2027, Veysel Sarı’nın kontratını da 2025 yılına kadar uzattığını açıkladı.

Fener’in büyük üstünlüğü

Fenerbahçe ile Antalyaspor, bugün Süper Lig tarihinde 55. kez birbirlerine rakip olacaklar. Bundan önceki karşılaşmalarda Kanarya 35, Kırmızı-Beyazlılar da 8 maçtan galibiyetle ayrıldı. 11 karşılaşma beraberlikle sona erdi. Bu süreçte Sarı-Lacivertliler 97 kez, Akdeniz temsilcisi de 45 kez rakip fileleri havalandırdı. Kadıköy’de oynanan 27 mücadelede Fener 22 kez kazandı, 3 kez kaybetti ve 2 kez de rakibiyle berabere kaldı.

Fenerbahçenin Antalyaspor karşısında büyük bir üstünlüğü var

YORUM YAZ