MENÜ

Fenerbahçe'nin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı! 'Hep Dzeko'yu beklemeyeceksin! Kaliteyle...'

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında bugün deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşılaştı. Maç başından beri golü arayan İstanbul devi, 60. dakikada Osayi'nin attığı golle galibiyete uzandı. Fenerbahçe'nin Ankaragücü'nü tek golle devirdiği maçı Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı! 'Hep Dzeko'yu beklemeyeceksin! Kaliteyle...'

Süper Lig'de 4. Hafta mücadelesinde İstanbul devi Fenerbahçe deplasmanda başkent ekibi Ankaragücü ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

İKİ TAKIMIN İLK 11'LERİ

Takımlar sahaya şu kadrolarla çıktı:

Ankaragücü: Gikiewicz, Kitsiou, Mert, Radakovic, Mujakic, Tolga, Andre, Efkan, Morutan, Renaldo, Sowe.

Fenerbahçe: İrfan Can, Osayi, Becao, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci, Tadic, Dzeko.

Fenerbahçenin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı Hep Dzekoyu beklemeyeceksin Kaliteyle...

TEK GOL OSAYİ’DEN GELDİ

Fenerbahçe, 60. dakikada Edin Dzeko'nun pasıyla Osayi-Samuel'in ayağından golü buldu ve maçı Ankara deplasmanında 1-0 kazandı.

İSMAİL YÜKSEK KIRMIZI KART GÖRDÜ

Sarı-Lacivertliler, galibiyeti alsa da 84. dakikada İsmail Yüksek'in kırmızı kartıyla sarsıldı. 78. dakikada ilk sarı kartını gören İsmail Yüksek, 84. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Milli oyuncu, Fenerbahçe'nin milli ara sonrası iç sahada oynayacağı Antalyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı Hep Dzekoyu beklemeyeceksin Kaliteyle...

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Milli araya tek gollü galibiyetle giren Fenerbahçe’nin Ankaragücü karşısındaki mücadelesini Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

HEP DZEKO'YU BEKLEMEYECEKSİN - FAİK ÇETİNER

Ankaragücü karşısına çıkan Fenerbahçe 11’ini ideal olarak yorumlamak mümkün. Çift stoper, Becau-Djiku, kenar bekler Osayi-Oosterwolde oynarken orta alan Fred, Szymanski ve İsmail’e teslim idi. İsmail Kartal ön sağa İrfan Can’ı atmıştı. Maç başladı, Fenerbahçe önde baskıyla bir an önce sonuca gitmek istiyordu. İlk 15 dakika sonrasında ev sahibinin oyuna ortak olduğunu gördük. Kendi alanında beklemeyen, rakibine geniş alanlar bırakmayan, Ankaragücü ani çıkışlar ile de golü kovaladı. Ancak final vuruşlarında ya şansızlık yaşadı, ya da beceriksizlik.

BASKI ARTINCA GOL GELDİ

Devre biterken, Tadic’in soldan getirip kale önüne yolladığı topta Dzeko zoru! başarınca devre golsüz bitti. İsmail Kartal sahadaki 11’i doğru bulduğu için devre arası hamle yapmadı. İkinci yarıya Fenerbahçe yine önde baskıyla başladı. Bu yarının hemen başında Dzeko’nun kale önünden vuruşunu kaleci Gıklewicz’in çıkartışı ev sahibi adına şanstı. Fenerbahçe’nin baskısı artınca gol de geldi, golleri kaçıran Dzeko bu defa asist yaptı, Osayi golü attı.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı Hep Dzekoyu beklemeyeceksin Kaliteyle...

RAHATLATACAK GOLÜ BULAMADI

Öne geçen Fenerbahçe kendini rahatlatacak ikinci golü atamayınca, son bölümleri sıkıntılı geçirdi. Hele sarı kartı olan İsmail Yüksek’in acemice gördüğü ikinci sarı kart ve oyundan atılışı takımını sahada zora soktu. Sonuçta tecrübeli Fenerbahçe, kale önü cömerti rakibini zorda olsa yenip çok önemli bir 3 puan aldı. Ankaragücü maçı gösterdi ki, Fenerbahçe kazanmak için hep Dzeko’yu ve onun gollerini beklemeyecek.

TEPEYİ AŞTILAR - SERKAN AKCAN

İlk yarıda Tolunay Kafkas Fenerbahçe’nin merkezine yoğun bir baskı planladı. Tolga Ciğerci ve Djokanoviç ile İsmail Yüksek’i kapatan Ankaragücü, Efkan, Cephas ve Mujakic ile de Fenerbahçe’yi sağ koridorda sıkıştırdı. Samuel’den gelmeyen topları tolere etmek adına İrfan Can’ın geri geldiği pozisyonların sayısı çoktu ve bu Fenerbahçe’yi hücumda eksik bıraktı. Fenerbahçe sağdan götüremediği topları Dzeko’nun da yardımıyla soldan Oosterwolde ile götürmeyi denedi. Dzeko’nun orta sahanın derinine kadar indiği anlarda Oosterwolde’ye iç koridorda bir pencere açılsa da Hollandalı sol bekin o pencereden sızma hızı ve şekli beklenen etkiyi yaratmadı.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu’nun hızı, dripling yetenekleri ve oyun zekasına alışmış bir kadronun hücumda sete yerleşmek için merkezdeki oyunculardan çok ekstra katkı almasının dışında bir seçenek kalmadı. İkinci yarı İrfan’ın içeri kat ederek iç koridoru doldurması, Dzeko’nun başarılı alan taramaları, Osayi-Samuel’i rakip ceza sahasına yaklaştırmaya yetti.

KALİTEYLE GİDEBİLECEĞİN NOKTA...

Nitekim gol de Dzeko’nun asisti, Samuel’in golüyle geldi. Ankaragücü’nün birebir baskılarından dolayı topa istediği oranda sahip olamayacağını anlayan İsmail Kartal, İrfan-Cengiz değişimiyle rakip arkasında daha hızlı olmayı planladı. Fenerbahçe, topa ilk yarıdan daha az sahip olmasına rağmen Dzeko, Tadiç ve Fred’i ceza sahasında topla buluşturdu. Ankaragücü gibi zor bir deplasmanda yine oyuncu kalitesiyle kazandı. Zaten sezonun bu bölümünde kimse yüzde 100 formda değilken kaliteyle bazı tepeleri aşabilirsen bir ay sonra düzlüğe geldiğinde planın gücüyle ilerleyebilirsin. Ankaragücü-Fenerbahçe maçıyla aynı saatte Türk spor tarihinin en büyük zaferlerinden birini bize kazandıran Kadın Voleybol Milli Takımımız’a sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı Hep Dzekoyu beklemeyeceksin Kaliteyle...

SERİYE DEVAM - MEHMET ALİ SABUNCU

Avrupa’da yoluna devam eden Fenerbahçe, Süper Lig’de Başkent’te Ankaragücü maçına önde yine Edin Dzeko ile çıktı. Maç, hakem Arda Kardeşler’in düdüğü ile başladı, gelelim dakikalara;

DZEKO 2 KAÇIRDI, BİR ATTIRDI

8’de Tadic ile başlayan atakta Başkent defansı yerindeydi. 11’de Kitsiou ortaladı, kale önünde Ali Sowe’dan önce araya Djiku girdi. 14’te Fred kale önünde topu dışarı attı. 28’de Szymanski uzaktan denedi, top çok yükseldi! 33’te bu kez Cephas uzaktan denedi, kalede İrfan Can gole izin vermedi. 41’de Tadic ortaladı, Dzeko zoru başardı topu dışarı attı. Devre golsüz bitti. 47’de yine Dzeko dönerek şutladı, kalede Gikiewicz başarılıydı. 60’ta Edin Dzeko’nun pasında Osatyi Samuel çaprazdan golünü attı: 0-1. 67’de Tadic kafayla ikiyi kaçırdı. Maç bu sonuçla bitti. Fenerbahçe çok iyi oynamasa da galip gelmesini bildi.

İSMAİL YÜKSEK’İN TATİLİ...

Zaten son iki maçta çok iyi oynamıyordu, eleştiriyordum. Bu maçta da kötü oyununa bir de kırmızı kart ekledi. Yok efendim yorgunmuş! Yok öyle şey, çıkıp oynayacaksın... O nasıl kırmızı kart görmek. Tamam iyi futbolcusun ama bir anda yerin dibini boylarsın! Güzel tatil, Milli ara bir de karttan gelecek ceza... Umarım yönetim iyi bir para cezası verir de aklı başına gelir!

ALTIN BULDU! - HAŞİM KILIÇ

Fenerbahçe dün akşam ilk yarıda bu sezon adına en olumsuz futbolunu oynadı. İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve hatta çok beğendiğim bir futbolcu olan Szymanski bile kalite, yetenek ve yükümlülüklerinin gereği olan bir performans sergileyemediler. Dolayısıyla çok az pozisyon üretebildi İsmail Kartal'ın öğrencileri ve bu az sayıdakilerin en önemlisini de dünya çapındaki büyük golcü Edin Dzeko gole dönüştüremedi ve böylece Dusan Tadiç'in "Al, ama at" pası çöpe atılmış oldu ve ilk yarı golsüz bitti.

Fenerbahçenin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı Hep Dzekoyu beklemeyeceksin Kaliteyle...

İkinci yarıya da ilk yarıdaki gibi iyi başladı Fenerbahçe. Ama özgüvenli, cesur oynayan bir Ankaragücü varfı karşısında. Doğal olarak golü bulmak kara kumda altın aramak gibi bir şey oldu Dzeko ve arkadaşları için. 47'de Dusan Tadiç'in ortasında bir kez daha topla buluşan Dzeko'nun vuruşu bu kez iyiydi ama Ankaragücü kalecisi Gikiewicz gole izin vermedi. 54'de Dusan Tadiç kaleciyle karşı karşıya golü yapamayınca maçın kısır geçeceği, hatta atanın kazanacağı bir maça dönüştü Başkentteki karşılaşma.

İşte o gol de 61'de geldi. İlk yarıda net pozisyonu gole dönüştüremeyen Edin Dzeko nefis bir pasla Osayi Samuel'i kaleciyle başbaşa bırakınca Fenerbahçe'nin uzun süre beklediği o gol geldi. Ve bu golle de üç puan alan İstanbul'un sarı lacivertli ekibi biraz da İrfan Can Eğribayat'ın üstün performansıyla puan kaybı yaşamadan evine döndü. Dolayısıyla altın buldu bence bu galibiyetle İsmail Kartal ve öğrencileri.

İsmail Yüksek'in gördüğü ikinci sarı kartın ana nedeni kesinlikle Mert Hakan Yandaş'ın sorumsuzluğudur. Basit oynamak, tek topu tercih etmek varken işgüzarlık yapınca ayağındaki top serseriye dönüştü ve İsmail'e sarı kart olarak fatura edildi. Bu tercübedeki bir futbolcuya yakışmayanı yaptı Mert Hakan maalesef. Dilerim gereken dersi çıkarmıştır bu hatasından.

Fenerbahçenin Ankaragücü galibiyeti sonraki açıkladı Hep Dzekoyu beklemeyeceksin Kaliteyle...

 

 

YORUM YAZ