MENÜ

Fenerbahçe'nin Al-Musrati transferinin perde arkası ortaya çıktı!

“Al-Musrati, yıllardır Portekiz Ligi’nin en dominant orta sahalarından biri. Braga için anahtar oyuncu konumunda. Topla oynamayı seven, gerçekten çok akıllı, topla hızlı kat etme konusundaki eksikliğini yüksek futbol IQ’su ile maskeleyen bir futbolcu." Bu sözler, Fenerbahçe'nin Al-Musrati'yi neden transfer etmek istediğinin en açık kanıtı olarak dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin Al-Musrati transferinin perde arkası ortaya çıktı!

Fenerbahçe, orta sahaya iyi bir 6 numara takviyesi yapmak isterken Braga'nın başarılı oyuncusu Al-Musrati'yi transfer listesinin en başında tutuyor. Sarı-Lacivertli ekibin, onu neden bu kadar çok istediği ise hiç de sürpriz değil. Detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Al-Musrati'yi vermek istememişlerdi

Fenerbahçe, Rade Krunic’i kadrosuna katamayınca alternatif isimlere yönelmişti. Sarı-Lacivertliler’in teklif yaptığı oyuncuların başında Al-Musrati geliyordu. Şampiyonlar Ligi’ne katılan Braga, en önemli futbolcularından birini vermek istemediğini bildirince yönetim farklı isimlere yönelmişti.

Fenerbahçenin Al-Musrati transferinin perde arkası ortaya çıktı

Bir anda işler değişti

Ancak yaşanan sürpriz bir gelişmeyle işler değişti. Malaga, geçtiğimiz yaz Braga’yı Ricardo Horta nedeniyle FIFA’ya şikayet etmişti. Portekizli yıldız, 2017’de Malaga’dan Braga’ya bedelsiz transfer olmuş ancak bonservis haklarının bir bölümü İspanyol ekibinde kalmıştı.

FENERBAHÇE'YE TRANSFERDE GÜN DOĞDU

FIFA şoku!

Kulüpler arasındaki anlaşmaya göre Braga, Horta’ya 5 milyon Euro’nun üzerinde gelecek olan tekliflerde karar vermek için Malaga’ya danışmak zorundaydı. Benfica, geçen yaz 28 yaşındaki hücum oyuncusu için 17.5 milyon Euro’yla Braga’nın kapısını çaldı. Portekiz ekibi, Malaga’ya danışmadan bu teklifi geri çevirdi. Bunun üzerine İspanyol ekibi de FIFA’ya başvurdu.

Haberin Devamı

45 günde ödenmek zorunda 

Futbolun patronu, ‘Horta Davası’nda kararını verdi. Buna göre Braga’nın Malaga’ya 11 milyon 725 bin Euro ödemesine hükmedildi. Portekiz ekibi 45 gün içerisinde ödemeyi yapmazsa, başta transfer yasağı olmak üzere birçok yaptırımla karşı karşıya kalacak. Bu karar sonrası Kırmızı-Beyazlılar, Al-Musrati konusunda plan değişikliği yaptı.

Fenerbahçenin Al-Musrati transferinin perde arkası ortaya çıktı

Menajeri görüşmeye geliyor

Portekiz basını, Braga’nın Fenerbahçe’ye yeşil ışık yaktığını yazdı. Kulüp, Sarı Lacivertliler ile transfer görüşmelerine başlaması için Libyalı yıldızın menajeri Pedro Marques Neto’ya izin verdi. Neto’nun bu hafta Türkiye’ye gelerek yönetim ile masaya oturacağı öğrenildi. Sarı Lacivertliler, uzun süredir arayışta olduğu 6 numara transferine Al-Musrati ile nokta koymaya çok yakın.

Al Musrati'yi anlattı! 

National News Radio'dan Portekizli gazeteci Tiago Santos, adı Fenerbahçe ile anılan Braga forması giyen Al-Musrati'yi FANATİK'e yorumladı.

“Son yıllarda Portekiz Ligi’ndeki en dominant orta saha oyuncularından birinden bahsediyoruz. Al-Musrati’nin adı hemen her yaz transfer döneminde Premier Lig kulüpleriyle anılıyordu. Bunun yanı sıra Portekiz’de şampiyonluk yarışı veren Porto, Benfica ve Sporting de kendisini transfer etmek için zaman zaman girişimlerde bulundu. Al-Musrati’nin şu ana kadar takımından ayrılmamış olmasının sebebi, Braga’nın bonservis bedelini 20 milyon Euro olarak belirlemesiydi. Aynı Ricardo Horta gibi, Al-Musrati de son yıllarda Şampiyonlar Ligi yarışında olan Braga için anahtar oyunculardan biri konumunda.”

Haberin Devamı

Fenerbahçenin Al-Musrati transferinin perde arkası ortaya çıktı

‘Oyunu çok iyi okuyor’ 

"Libyalı oyuncu Portekiz’e, Vitoria’nın ikinci takımında oynayarak giriş yaptı. Bir dönem Beşiktaş’ta da görev yapan Carlos Carvalhal, Al-Musrati’yi önce Rio Ave’ye, ardından Braga’ya transfer etti. 27 yaşındaki oyuncu, topla oynamayı seven, oyunu çok iyi okuyan (bu konuda kendisini çok iyi geliştirdi), topa sahip olmayı seven takımlar için ideal bir futbolcu. Al-Musrati, sahadaki boşlukları çok iyi gören bir futbolcu. Bayern Münih’e transferi son anda yatan Joao Palhinha, Manuel Ugarte ya da Filorentio Luis gibi çok hızlı hareket eden, defansif geçişlerde fark yaratan biri değil. Libyalı oyuncu savunmada iyi bir alan kaplıyor ama bu onun en iyi yeteneği değil.”

Haberin Devamı

‘En iyi dönemi Carvalhal’le’

“6-8 numarası bir pozisyona çok uygun. 3’lü orta sahada derindeki oyuncu olarak kullanılabilir. AlMusrati, Portekiz Ligi’ndeki en iyi dönemini Carlos Carvalhal’ın topa sahip olmayı amaçlayan sisteminde geçirdi. Gerçekten çok akıllı olan bir oyuncudan bahsediyoruz. Topla hızlı kat etme konusundaki eksikliğini, yüksek futbol IQ’su ile maskeliyor ve tekrar ediyorum, top ayağındayken çok etkili. Transfer gerçekleşirse, Braga’nın onsuz çok zorlanacağını düşünüyorum. Bu sezon sakatlığı nedeniyle oynayamadığı Panathianikos deplasmanında orta sahada Vitor Carvalho ve Andre Horta ikilisiyle oyunu kontrol etmeyi başaramadılar.”

Fenerbahçenin Al-Musrati transferinin perde arkası ortaya çıktı

 

YORUM YAZ