MENÜ

Fenerbahçe'nin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler! 'Bavulu toplasa iyi olur! Bunu izahı kolay değil''

Ezeli rakibi Galatasaray'ın Karagümrük ile 3-3 berabere kaldığı haftada puan farkını azaltma şansını ele geçiren Fenerbahçe, Kadıköy'de İstanbulspor'u konuk etti. Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Sarı-lacivertli kulüp, İstanbulspor'un 90+6'da attığı gole engel olamayınca 3-3'lük skorla sahadan ayrıldı. Fanatik köşe yazarları da maçı Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus özelinde, çok konuşulacak ifadelerle değerlendirdiler.

Fenerbahçe'nin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler! 'Bavulu toplasa iyi olur! Bunu izahı kolay değil''

Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile İstanbulspor, Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Ligin hem üstünü hem de alt tarafını yakından ilgilendiren maç inanılmaz bir sona sahne oldu.

Haberin Devamı

JESUS'TAN KADRODA 5 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelirken, sarı-lacivertlilerde kadroda 5 farklı isim yer aldı. Başakşehir karşısında 11’de sahaya çıkan Oosterwolde, Arao, Rossi, Crespo ve İrfan Can Kahveci’nin yerine Alioski, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Emre Mor ve Joao Pedro yer aldı.

Fenerbahçenin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler Bavulu toplasa iyi olur Bunu izahı kolay değil

FENERBAHÇE 90+6'DA YIKILDI

Fenerbahçe'de fileleri havalandıran isimler 25 ve 51'inci dakikalarda Arda Güler ile 71'inci dakikada Joao Pedro oldu. İstanbulspor'un golleri 56'ncı dakikada penaltıdan Valon Ethemi, 66'ncı dakikada Samet Akaydın'ın kendi kalesini havalandırması ve 90+6'da Emeka Eze'den geldi.

G.SARAY'LA PUAN FARKI KAPANMADI

Haberin Devamı

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 64 yaptı ve 70 puanlı Galatasaray'la puan farkını kapatamadı. Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor, haftayı 29 puanda kapattı. Süper Lig'de gelecek hafta Fenerbahçe, Sivasspor'a konuk olacak. İstanbulspor ise haftayı BAY geçecek.

Fenerbahçenin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler Bavulu toplasa iyi olur Bunu izahı kolay değil

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Fanatik yazarları da Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada puan farkını azaltma şansını kullanamayan Fenerbahçe'nin İstanbukspor'la 3-3 berabere kaldığı mücadeleyi köşe yazılarında değerlendirdiler. İşte o çok konuşulacak yazılar;

BÜYÜK HAYÂL KIRIKLIĞI - ERMAN ÖZGÜR

İstanbulspor maçına çıkarken Fenerbahçe için en önemli motivasyon Galatasaray'ın puan kaybı ve derbiye gidecek olmasıydı. Bana göre enerjisini ve kalitesini yükselten detay ise Jesus'un İsmail, Arda, Emre ve Ferdi'li bir 11 ile başlamasıydı.Her ne kadar işin üretkenlik kısmı sadece Arda ve Emre Mor'un omuzlarında olsada bu ikili golü bulup tabelayı değiştirmeyi başardı. İstanbulspor için kademeli ve katı savunma anlayışı bu gole rağmen değişmeyip, Pedro ve Valencia da hücumda etkili olamayınca keyifsiz bir ilk devre oldu. Fenerbahçe ikinci yarıya da yükselen değer Arda Güler'in enfes golü ile başladı. Ancak Eze, Samet'in zaaflarını ortaya çıkararak Ferdi'nin elinden penaltıyı kazandırdı. Ethemi'nin golü Fenerbahçe adına maçın rahatlamasını önledi.

Haberin Devamı

Arda sanatçı gibi

Sarı-Lacivertliler'in savunmasının, önde olmalarına rağmen dengesiz yakalandığı bir pozisyon daha Ethemi tarafından gol olunca yine stresli bir son bölüm oldu. Valencia'nın tehlike anında camı kıracak çekiç misali imdada yetişmesi ve Pedro'ya golü attırması Fenerbahçe'yi görebileceği kabustan en azından bir süreliğine uyandırdı. Son bölüme girilirken Jesus'un hamlelerine rağmen gol aramaktan çok oyunu kontrol etmeye çalışan Fenerbahçe'ye Eze uzatmalarda cezayı kesti. SarıLacivertliler, şampiyonluk için çok önemli bir fırsat ayağına kadar gelmiş olmasına rağmen değerlendirilemedi. Akıllarda Arda Güler'in 2 golü ve bir sanatçı gibi oynamasının yanında büyük bir hayâl kırıklığı kaldı.

FENERBAHÇE İNTİHAR ETTİ - FAİK ÇETİNER

Önemli eksikleri ile Kadıköy’e gelen İstanbulspor önünde Fenerbahçe, maçın 'Banko' favorisiydi. Jesus, son kazanılan Başakşehir maçının başarılı oyuncusu İrfan Can’ı kulübeye çekmiş, Mert Hakan’ı (Neden maça ilk 11 başlıyor?) sahaya sürmüş, hücumda sağ kanadı Arda Güler’e, sol kanadı Emre Mor’a teslim etmişti. Geçen haftanın golcüsü Pedro’yu bu defa kesmemişti.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler Bavulu toplasa iyi olur Bunu izahı kolay değil

İlk 45 dakika bittiğinde akıllarda atılan golün dışında, futbol adına güzellikler yoktu. Emre Mor’un getirdiği, kaleye gönderdiği topu kaleci Alp sektirince, Arda Güler’in fırsatçılığıyla gol gelmişti. Her zaman söylediğim gibi, Fenerbahçe’nin bilinen bir oyun planı yok. Jesus’u her hafta kaliteli ve becerili (Arda, Emre, Ferdi, Valencia, İrfan Can) ayaklar kurtarıyor. Jesus, takım öndeyse devre arası hamle yapmıyor. Maçın ikinci devresinin başında, Arda Güler’in ustaca attığı jeneriklik golle 'Maç biter' dedik, yine yanıldık.

Bavulu toplasa iyi olur

Nereden bilelim büyük bir takımın 2-0’dan maç kazanamayacağını... Önce penaltı, ardından Samet’in (Çok hata yapıyor, çabuk kart görüyor) kendi kalesine attığı gollerle tribünler yine şoka girdi. Fenerbahçe, oyun sıkıntıya düşmeden Valencia yaratıcılığı, Pedro bitiriciliği ile çabuk öne geçti. Jesus, son 15 dakika sarı kartlı Samet’in yerine Serdar Aziz’i, Emre Mor’un yerine de İrfan Can’ı oyuna aldı. Son bölümde Jesus’un, oyunu koparacak planları olmayınca Eze’nin uzatmalarda attığı gol, aslında Fenerbahçe’nin intiharı oluyordu. Jesus, maçtan sonra takımını orta sahada toplayacağına bavulu toplasa daha iyi olur.

Haberin Devamı

BUNUN İZAHI KOLAY DEĞİL - SERKAN AKCAN

İstanbulspor, Fatih Tekke geldikten sonra bir şeyi çok sık ve doğru yapıyor; ikinci yarıları domine ediyor. Konya deplasmanından başlayarak kazandığı, kaybettiği tüm maçların ikinci yarılarını harika hücum setleriyle renklendirdi. Tıpkı dün gece Kadıköy’de olduğu gibi. Arda Güler’in iki golüyle Kadıköy’de iki farklı geri düşmeyi dert etmeyen Tekke, Jetmir’i oyuna aldıktan sonra Eze ve Ethemi’yi daha geniş alanlarda kullanabildi. Jesus’un buna karşılık 75 dakika boyunca oyuna hiç müdahale etmemesi anlaşılır bir durum değildi. Oysa Eze gücüyle, hızıyla Fenerbahçe stoperlerini birbirine katarken Ethemi ve Jetmir açık alanda tutulamadılar.

Arda bir süperstar

Futbol bir pozisyon oyunu. Hafta arasında ‘taktik tahtasında Jesus’tan ders dinleyen Arda’ görüntüsü en büyük kazanım aslında, genç yetenek için. Arda’nın yeteneklerini takımıyla paylaşması, hücum setlerindeki oyun kurucu rolünü kuralına göre oynaması ve atakları doğru bitirmesi onun geliştiğinin en net göstergesi. Öyle ya artık skor da yapıyor, atakları doğru da bitiriyor, hücumda tam bir lider gibi oynuyor. Bir süperstarda olması beklenen her detaya fazlasıyla hakim. Bundan sonrası mı? Bolca pratik ve yeterli dakika.

Fenerbahçenin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler Bavulu toplasa iyi olur Bunu izahı kolay değil

Kritik maçtan çıkamadı

Fenerbahçe, bu sezon bir çok kritik maçtan çıkamadı. Hele Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada İstanbulspor’u Kadıköy’de yenememenin izahını yapmak Jesus için kolay olmayacak.

GELECEK İÇİN JESUS İLE ANLAŞIN - MEHMET ALİ SABUNCU

Yarışın devam ettiği bu haftalarda Galatasaray puan kaybedince Fenerbahçe, İstanbulspor maçına iştahlı çıktı. Maçın dakikaları ise;

Arda Güler...

3'te Ferdi çalımlarla kaleye yaklaştı, şutu rakip defansa takıldı. 22'de Szalai'nin kale önündeki estetik vuruşu, sonuçsuzdu. 25'te Emre Mor vurdu, kaleci Alp'ten seken topu Arda tamamladı: 1-0. 35'te Valencia uzaktan ikiyi denedi, olmadı. Devre tek golle bitti. 51'de Arda Güler bir kez daha klasını konuşturdu, uzaktan vuruşu hem değerini artırdı hem de takımının ikinci golünü attı: 2-0. 57'de Ferdi eliyle dokundu, 'VAR' destekli penaltıyı Ethemi kullandı, durum 2-1 oldu. 59'da Arda Güler bu kez üçü denedi, alkışlarla kaçırdı. 66'da Ethemi şutladı, savunmada Samet'e de çarpan top ağlara gitti: 2-2. 71'de Valencia topu kaleye getirdi, ortasında Joao Pedro durumu 3-2 yaptı. 90+6'da Emir Kaan'ın ortasında Eze skoru 3-3 yaptı. Maç da böyle bitti...

Yarış devam ediyor

Bundan sonra sonuçlar, futboldan daha çok konuşulacak. 6 puan fark önemli değil. İki takımda da şu an stres hakim olmuş durumda. Rakibinin puan kaybına çok sevinirsen, Allah seni çarpar, oynayacaksın kazanacaksın. Tek üzüldüğüm Jorge Jesus... Bu iş bilmez yönetim elinden kaçıracak. Adam tek forvetle buraya kadar getirdi. Daha ne istiyorsunuz. Rakibiniz sizden çok daha fazla forvetle 6 puan önünüzde bir kez daha söylüyorum Jesus İle ‘AN-LAŞ-IN’.

İKİ KRİTİK HATA! - DENİZ ÇOBAN

Maçın 5. dakikasında Fenerbahçe’nin kazandığı gol, faul gerekçesiyle iptal edildi. Maçın hakemi Kadir Sağlam’a göre Pedro kaleci Alp’e faul yapmıştı. Ben hakemin ciddi bir yanılgıya düştüğü fikrindeyim. Pedro’nun kaleciye doğru bir hamlesi yok. Kaleciye hiç bir kural dışı hareketi yok. Topa uçarak gelen kalecinin topu uzaklaştırdıktan sonra Pedro’yla çarpıştığı fikrindeyim. Dolayısıyla temiz bir golün iptal edildiğini düşünüyorum.

Fenerbahçenin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler Bavulu toplasa iyi olur Bunu izahı kolay değil

Penaltıyı atladı

23. dakikada, top çok uzun mesafeden İstanbulsporlu Mehmet’in yere paralel olarak açılan koluna düşüyor. Bir mücadele durumu da söz konusu değil. Oyuncu kafasıyla oynayamadığı topu, sakarlık yaparak koluyla oynuyor. Fenerbahçe lehine bir penaltının verilmediğini düşünüyorum.

53. dakikada VAR müdahalesiyle verilen penaltının doğru olduğunu düşünüyorum. Kollarını yere paralel açan Ferdi risk alıyor. Ayağından seken top da bu koluyla buluşuyor. Kararı doğru bulsam da sarı karta katılmıyorum.

Fenerbahçenin 90+6 şoku sonrası çok sert sözler Bavulu toplasa iyi olur Bunu izahı kolay değil

YORUM YAZ