Fenerbahçe'nin 112. yılı coşkuyla kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk’ün kulübü ziyaretinin 101 ve Fenerbahçe’nin 112. kuruluş yıl dönümü Dereağzı’nda büyük katılımın olduğu coşkulu bir törenle kutlandı. Ali Koç konuşmasında, “Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil, hangi kulübün onun yolundan yürüdüğü önemli. Burada da Fenerbahçe’yi ayırt etmek mümkün” dedi.

Sarı-Lacivertliler dün kulüp tarihinin iki özel anını kutladı. Dereağzı Tesisleri’nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Fenerbahçe’yi ziyaret edişinin 101 ve kulübün kuruluşunun 112. yılı, büyük bir katılımın olduğu törenle, coşkuyla kutlandı. Törene Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, yöneticiler, üyeler, kulüp sporcuları ve Fenerbahçe Koleji öğrencileri katıldı.
Haberin Devamı ›
‘Çok farklı bir kulüp’
Burada kürsüye çıkan Ali Koç, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Söz konusu vatansa, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihi büyük fedakarlıklar ve bağlılık örnekleriyle dolu. Fenerbahçe, bir kulüpten çok daha ötesi ve fazlası. Bizler, Türkiye’nin en özel ve en güzel kulübünün fertleriyiz. Kendimizle ne kadar gurur duysak azdır. Fenerbahçe, kültürü, ilkeleri, değerleri, temsil ettikleri ve duruşuyla çok farklı bir kulüp.”
‘Atatürk’ü dünya kabul etti’
“Ata’mızın Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ilgisini pek çok olayla ifade edebilir, kanıtlayabiliriz. Aslında Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu önemli değil, hangi kulübün onun yolundan yürüdüğü önemli. Burada da Fenerbahçe’yi ayırt etmek mümkün. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl bir lider olduğu sadece ülkemiz değil tüm dünya tarafından kabul edilen bir olay.”
Haberin Devamı ›
‘Duruşumuz ortadadır’
“Ülke olarak Ata’mızın değerinin zayıflatılmaya çalışıldığı, iftiralara uğradığı, dil uzatıldığı bir dönemden geçiyoruz. Üzücü. İnşallah bugünler sona erer. Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ata’mız söz konusuysa, duruşumuz, anlayışımız, hareket biçimimiz, ilkelerimiz ve değerlerimiz her zaman ortadadır. Bu sadece tenhada değil kalabalıkta da böyledir.”
‘İki bayram bir arada’
Yüksek Divan Kurulu Başkan Vefa Küçük ise şunları söyledi: İki bayramı bir arada kutlamak için buradayız. Gazi Mustafa Kemal’in 3 Mayıs 1918’de kulübümüzü ziyaretinin üzerinden 101 yıl geçti. 3 Mayıs 1907’de kulübümüz kurulmuştu. Onun üzerinden de 112 yıl geçti. Atatürk, 82 milyonun, bütün spor kulüplerinin Atatürk’üdür. Bizim gerçekten Atatürk’ün kulübü olduğumuz, hem hatıra defterine yazdıkları hem de daha sonraki icraatlarıyla, kulübümüze olan ilgisi ve sevgisiyle kanıtlanmıştır.”
Şarkılar söylendi şiirler okundu
Dereağzı’ndaki tören, şölen havasında geçti. Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü’nün üyeleri ile altyapıdaki sporcular şiirler okudu. Fenerbahçe Koleji öğrencilerinden oluşan çocuk korosu ise öğrenci andı ile İzmir Marşı’nı seslendirdi. Katılımcılar da İzmir Marşı’na eşlik etti. Tören, bu marşla sona erdi.