MENÜ

Fenerbahçe'den son nefeste galibiyet! Batshuayi’den hayat öpücüğü

Başakşehir ceza sahasında tam 70 kez topla buluşan ve lig rekoru kıran Fenerbahçe, galibiyet için her şeyi yaptı, net pozisyonlar yakaladı ancak çok istediği golü 90 dakikada atamadı. Uzatmalarda ise kazanılan penaltıyı Batshuayi ağlara yolladı; Sarı-Lacivertliler hayati bir 3 puan aldı.

Fenerbahçe'den son nefeste galibiyet! Batshuayi’den hayat öpücüğü

Evinde Samsunspor beraberliğiyle sarsılan Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında da çok zorlandı. Aslında SarıLacivertliler net şekilde üstün taraftı ancak bir türlü aradığı golü atamadı. Ta ki uzatma anlarına kadar. Szymanski’nin şutunda Onur’un eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi, Batshuayi 90 artı 4’te beyaz noktadan topu ağlara gönderdi. İstatistiklere bakıldığında ise Kanarya’nın inanılmaz üstünlüğü dikkat çekti. Maç boyunca tam 70 kez ceza sahasında topla buluşan ve Süper Lig rekor kıran İsmail Kartal’ın ekibi, tam 30 şut denemesinde bulundu. Yüzde 66 topa sahip olup, 3.15’lik gol beklentisine ulaşan Fenerbahçe, rakibi ikinci yarıya 10 kişi balmasına rağmen hücumda yine sonuçlandırma problemi çekti.

Haberin Devamı

Rakip 9 kişi bitirdi

Başakşehir’de ilk yarının son anlarında Figueiredo atılırken, 90 artıda ise penaltının ardından hakeme itiraz eden Keny kırmızı kart gördü. SarıLacivertliler zor da olsa zafere uzanırken, Samsunspor’un ardından üst üste ikinci puan kaybına izin vermedi, zirvedeki yerini korudu.

Batshuayi’den hayat öpücüğü

25 resmi maçta 13 golü olan Batshuayi, belki de en kritik golünü dün gece ağlara gönderdi. Belçikalı forvet, uzatmalarda kazanılan penaltıyı 90 artı 4. dakikada net bir vuruşla filelere yolladı. Tadic oyunda olmadığı için penaltıyı kullanan ve hata yapmayan Batshuayi, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’ye çok önemli bir 3 puan kazandırdı. Batshuayi ligde en son 7-1’lik Konyaspor maçında Kadıköy’de gol atmıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden son nefeste galibiyet Batshuayi’den hayat öpücüğü

Ferdi yine her şeyi yaptı

Fenerbahçe’nin yıldızı Ferdi Kadıoğlu, yine kusursuz bir 90 dakika çıkardı. Hem savunmada hem de hücumda elinden gelen her şeyi ortaya koyan Ferdi, 0-0’lık skora isyan eden oyuncuların başındaydı. Takımı ateşlemek adına büyük çaba gösteren Ferdi, adam geçme ve pas isabeti gibi istatistiklerde de maçın en iyisi oldu. Ferdi girdiği 10 ikili mücadelenin 7’sini kazandı.

Oosterwolde kart cezalısı

Başakşehir maçında henüz ilk yarıda hakeme şiddetli şekilde itiraz ettiği için sarı kart gören Jayden Oosterwolde, cezalı duruma düştü. Hollandalı savunmacı, pazar günü Kadıköy’de oynanacak Ankaragücü karşılaşmasında forma giyemeyecek. Afrika Kupası’ndan dönen Djiku veya yeni transfer Bonucci’nin o maça ilk 11’de başlaması bekleniyor.

Fenerbahçeden son nefeste galibiyet Batshuayi’den hayat öpücüğü

Edin Dzeko direğe takıldı

Bu sezon 16’sı lig olmak üzere resmi maçlarda 20 golü bulunan Edin Dzeko, 3 haftadır ağları havalandıramıyor. Gaziantep ve Samsun maçlarının ardından Başakşehir önünde de suskunluğunu bozamayan tecrübeli yıldız, bir çok kez kritik pozisyonlara girmesine rağmen fileleri bulamadı. Dzeko son saniyelerde ise yaptığı vuruşta direğe takıldı.

2 zorunlu değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kadroda 2 değişikliğe gitti. 1-1 berabere biten Samsunspor maçından farklı olarak orta sahada yeni transfer Krunic, stoperde de Serdar Aziz 11’de başladı. Sakatlığı bulunan Fred ile ağrıları bulunan Bonucci kadroda yer almadı. Gana Milli Takımı’nın Afrika Kupası’ndan elenmesi sonrası İstanbul’a dönen Alexander Djiku, adeta apar topar maça yetiştirilen Djiku, 21 kişilik kadroya girdi. Samsunspor maçında çift forvete dönmediği için eleştirilen teknik direktör İsmail Kartal, dün ikinci yarıda Dzeko-Batshuayi ikilisini birlikte oynattı.

Bu kez çift forvet

Orta sahadan İsmail Yüksek’i çıkartıp forvete hamle yapan tecrübeli çalıştırıcı, İrfan Can’ın yerine de Cengiz Ünder’i aldı. Sonrasında Emre Mor hamlesi yaptı. Uzatmalarda gelen penaltı golüyle galibiyete ulaşan Fenerbahçe’de, İsmail Kartal kulübede büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden son nefeste galibiyet Batshuayi’den hayat öpücüğü

İsmail Kartal: Penaltıdan önce net bir penaltımız daha var

Fenerbahçeden son nefeste galibiyet Batshuayi’den hayat öpücüğü

YORUM YAZ