MENÜ

Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri | 9 Mayıs Perşembe...

Sezonun bitimine artık 3 hafta kala Fenerbahçe'de yeni sezon transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 12 futbolcunun sözleşmesi sona erecek Sarı-Lacivertli takımda yeni sezonda yeni bir kadro kurulacak. Peki, Fenerbahçe kimleri transfer edecek. Hangi futbolcular ile yollar ayrılacak. İşte 9 Mayıs Perşembe son dakika Fenerbahçe transfer haberleri...

Fenerbahçe'den son dakika transfer haberleri | 9 Mayıs Perşembe...

9 Mayıs Perşembe son dakika Fenerbahçe transfer haberleri taraftarlar tarafından büyük merak konusu. Sezon sonunda 12 futbolcunun sözleşmesi sona eriyor. Fenerbahçe yönetimi yeni kadro için çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Peki, Fenerbahçe kimi transfer edecek? Fenerbahçe'de hangi futbolcularla yollar ayrılacak. İşte Fenerbahçe'de yaşanan transfer gelişmeleri ve bilgiler...

Haberin Devamı

Kasımpaşa galibiyetiyle ligde rahat bir nefes alan Fenerbahçe'de yönetim, köklü bir değişim için kolları sıvadı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda gelecek sezonun 11'ine 7 transfer planlanıyor. Yönetim, kadroya alternatiflerle birlikte tam 10 oyuncu katacak.

Sarı-lacivertliler; kaleci, sağ bek, sol bek, stoper, orta saha, sol kanat ve santrfor bölgelerine takviye yapacak. Sol kanada 2, santrfora ise 3 oyuncu takviyesi gelecek.

STOPER VE SOL KANADA BREZİLYA'DAN İSİMLER GELECEK

Yönetimin öncelikleri ana santrfor ve sol kanat oyuncusu. Bu iki isim dünya çapında isimlerden seçilecek. Orta alana M.Topal'ın bölgesine bir takviye de öncelikler arasında. Isla ve Hasan Ali'nin bulunduğu savunma kanatlarına iki oyuncu alınacak. Sadık ve Serdar'ın kalacağı stopere Brezilya'dan bir oyuncu gelecek. Brezilya'dan ayrıca bir sol kanat oyuncusuyla anlaşıldığı gelen bilgiler arasında. Harun'un performansından memnun olan Yanal, iki iyi kaleciyle lige başlamak istiyor.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ BİTEN HERKES GİDECEK

Sözleşmesi biten oyunculardan takımda kalan olmayacak. Sözleşmesi süren Kameni, Reyes ve Frey gelecek sezon planlanlamasında bulunmuyor. Talipleri olan Eljif, gelecek tekliflerin boyutuna göre ayrılabilecek. Fenerbahçe yeni sezona yepyeni isimlerle başlayacak.

VEDAT MURİQİ VE ALLAHYAR TAMAM

F.Bahçe'nin transferde en çok mesai harcayacağı bölge santrfor olacak. Avrupa'da tanınmış bir ismi birinci santrfor olarak alacak olan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'dan Vedat Muriqi ve İran'ın İstiklal takımından 18 yaşındaki Allahyar ile sözleşme imzalayacak. Fenerbahçe'nin gelecek sezon planlamasında Serdar, M.Ekici, Eljif (kalırsa) ve Moses 11'de düşünülen isimler. Moses ve Serdar'ı, Dirar ve Sadık yedekleyecek. Eljif Elmas giderse Tolgay- Zajc ikilisi orta alan rotasyonunda daha fazla süre alacak.

FENERBAHÇE'DEN İKİ TARAFLI VALBUENA ANLAŞMASI

Fenerbahçe yönetimi ile tecrübeli yıldız arasında yapılan anlaşma dikkat çekmeye devam ediyor. Valbuena ile yapılan anlaşmaya göre sezon sonuyla birlikte devreye girmesi gereken “25 maç oynarsa sözleşmesi bir sezon daha aynı şartlarda uzar maddesi” Trabzonspor maçı öncesi kaldırıldı.

Haberin Devamı

Fransız futbolcunun yaşı ve maliyeti düşünüldüğünde sarı-lacivertli yönetim, yıllık 3 milyon euronun üzerinde bir ücreti ödemesinin kendi prensiplerine aykırı olduğuna karar verdi. Bu konu da futbolcuyla paylaşıldı. Eğer madde kaldırılmazsa Valbuena’ya son 4 maçta forma verilmeyeceği iletildi.

Valbuena serbest kaldı

Valbuena da yönetimin bu önerisini kabul etti ve 25 maç maddesi ortadan kalkınca sezon sonu serbest kalma durumu ortaya çıktı. Bunu öğrenen birçok yabancı kulüp de 34 yaşındaki Valbuena’nın menajeri ile temasa geçmeye başladı. Avrupa da dahil Arap ve Uzakdoğu’dan birçok ekibin tecrübeli yıldıza istediği ücreti vermeye hazır olduğu kaydedildi.

Başarılı oyuncunun bonservisinin elinde olması doğal olarak olası gideceği yeni kulüpten daha yüksek maaş almasını sağlayacak. Bu açıdan bakıldığında kariyerinin artık son kontratını yapacak olan Valbuena, başka bir takımla serbest oyuncu statüsünde çok daha iyi bir ücrete ve uzun vadeli kontrata imza atabilecek.

Haberin Devamı

İki taraflı anlaşma

Fenerbahçe ve Mathieu Valbuena arasında varılan anlaşma neticesinde iki farklı durum ortaya çıktı. Sarı-lacivertliler gelecek yıl 3 milyon euroluk maaş yükünden kurtulurken, Fransız futbolcu da bonservisini eline almış oldu.

F.Bahçe’de çok mutlu

Sözleşmesi bitecek olan Mathieu Valbuena, İstanbul’da ve Fenerbahçe’de bulunmaktan oldukça mutlu. Bu nedenle Valbuena önce sarı-lacivertlilerle masaya oturacak ve ardından nihai kararını verecek. Ancak sarı-lacivertli yönetimin maksimum bir yılı opsiyonlu iki yıllık kontrat teklif edebileceği belirtildi. Ayrıca önerilecek ücretin de Fransız yıldıza gelen tekliflerin doğal olarak altında olacağı biliniyor.

AYEW İLE YOLLAR AYRILDI!

Andre Ayew, Swansea’de kalacak. Bu sezon Sarı-Lacivertli takımda toplamda 36 resmi karşılaşmaya çıkıp, 5 gol ve 2 asist üretebilen 29 yaşındaki Ayew’in tapusu alınmıyor. Ligin ilk yarısında her ne kadar beklenilen seviyede olmasa da zaman zaman attığı sürpriz gollerle ilk 11’in değişmezlerinden olan Ayew, ikinci yarıda düşüşe geçti. Ganalı futbolcunun, artık skora katkı veremediği gibi fiziksel olarak da takım arkadaşlarından bir hayli geride kaldığı görüldü.

Haberin Devamı

7 MİLYON EURO DEĞER ERİDİ

Kiralandığında piyasa değeri 16 milyon euro olan Andre Ayew, 9 milyon euroya geriledi. Oyuncunun performansının bu şekilde devam etmesi halinde değer kaybının daha da artması pek sürpriz olmayacak. Başkan Ali Koç, Ayew’in bonservisini almaya güçleri olmadığını ve onu kadroda görmeyi çok istediklerini söylemişti, ancak Ayew’in son grafi ğinden sonra da alınması büyük tepkiye yol açacak. Ayew’in kulübü Swansea de ona yeni sezonda sıcak bakmıyor. (Akşam)

ELIS TRNASFERİNDE FLAŞ GELİŞME!

Fenerbahçe'nin transfer listesinde yer aldığı iddia edilen Honduras'lı futbolcu Alberth Elis hakkında flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı. İskoçya ligi ekiplerinden Celtic, Houston Dynamo'nun kanat oyuncusu Fenerbahçe'nin de ilgilendiği Alberth Elis'i transfer etmek için çalışmalara başladı. Alberth Elis'in milli takımdan arkadaşı Celtic futbolcusu Emilio İzaguirre, kulübünün Elis için kendisinden bilgi aldığını açıkladı.

Celtic'in defalarca Alberth Elis'i sorduğunu ifade eden İzaguirre, genç yıldızın Celtic'le sözleşme imzalayabileceğini söyledi.

Honduras'ın iyi oyuncuları olduğunu ancak profesyonellik açısından eksikleri bulunduğunu söyleyen İzaguirre, Elis'in transfer olması durumunda her şeyi unutması gerektiğini, profesyonel olmalı ve maçlarda her şeyini vermsi gerektiğini açıkladı.

Elis, bu sezon Houston formasıyla yedi maçta dört gol attı.

20 MİLYON EURO'LUK ELMAS PİYANGOSU

Fenerbahçe’nin yeni sezon transfer bütçesi, Eljif Elmas’ın satışından sağlanacak. 19 yaşındaki futbolcuyu uzun süredir Avrupa’nın önde gelen birçok kulübü takip ederken, bu takımların scoutları sarı-lacivertlilerin maçlarına gelerek futbolcuyu yakından izliyor. Genel fikir; üst düzey, şampiyonluğa oynayan takımlar için henüz erken olsa da futbolcunun potansiyelinin olduğu ve gelecek vaat ettiği yönünde...

Bunlar dışında kalan nispeten biraz daha orta sıra takımları ise futbolcuyu şimdiden kadrolarına katmaya sıcak bakıyor. Bu takımların başında da İtalyan ekibi Fiorentina geliyor. Sarı-lacivertli yönetim, henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, Fiorentina’nın sarı-lacivertli takıma Eljif için teklif sunduğu öğrenildi.

İtalyanlar 15 milyon euroya yakın bir bonservis bedeli önerse de Fenerbahçe Yönetimi bu miktarı az buldu. Futbolcunun gelişiminin henüz tamamlamadığı düşünüldüğünde sarı-lacivertliler, Eljif’in daha yüksek miktarlara satılma ihtimalini hesaplıyor.

Bu nedenle yönetim minimum 20 milyon euro civarında bir bonservis bedeli isteyecek. Ayrıca olası satışından pay talep edecek. Eljif Elmas da kariyer planı çerçevesinde aklı yurtdışında...

Yönetim tüm bu gelişmelerin ışığında yeni sezon Eljif’den gelecek parayla transfer bütçesini oluşturmayı planlıyor. Minimum 20 milyon euroluk bir gelir ve düşen maaş bütçesiyle birlikte yönetim mali açıdan transferde daha rahat hareket edecek.

Geçmişte örneği var

Sarı-lacivertli yönetim, sezon başından takımın üç önemli ismi Giuliano, Souza ve Fernandao’yu satarak ciddi bir bonservis geliri etmişti. Toplamda 25 milyon euroya yakın gelir elde edilmesine rağmen bu miktar çok efektif şekilde kullanılamadı. Büyük bölümü kiralık olarak gelen ve sezon sonu ayrılacak olan Slimani, Ayew ve Benzia için harcandı.

FENERBAHÇE'YE YENİ KUYT!

Fenerbahçe’nin Andre Schürrle’de istediği ortam oluştu. Yaz döneminde Alman futbolcu için nabız yoklayan ancak onu Fulham’a kaptıran Fenerbahçe, şimdi Schürrle’ye ulaşabilir. İngiliz basınında, Dortmund’un Schürrle ile devam etmek istemediği ve oyuncunun da küme düşen Fulham’da kalamayacağı detayı var. Hücumun her bölgesinde rahatlıkla oynayan Schürrle, Alman Milli Takımı’nda da boy gösterdi. Hırsı ve skorer özelliğiyle Schürrle, taraftarın eski sevgililerinden Dirk Kuyt’a benzetiliyor.

Kruse bitecek

Werder Bremen'le mukavelesi biten Max Kruse için F.Bahçe, rakiplerine çelme takacak. Fenerbahçe, Kruse’de kesenin ağzını açacak. (Akşam)

Fenerbahçe'de sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcular...

Islam Slimani

Andre Ayew

Roman Neustadter

Yassine Benzia

Martin Skrtel

Mathieu Valbuena

Tolga Ciğerci

Roberto Soldado

İsmail Köybaşı

Şener Özbayraklı

Volkan Demirel

Erten Ersu

YORUM YAZ