MENÜ

Fenerbahçe'den inanılmaz istatistik! Eşi benzeri yok

Fenerbahçe, bu sezon ulaştığı istatistikle sezona eşine zor rastlanacak mükemmellikte bir giriş yaptı. Sarı-Lacivertliler’in bu performansını, Avrupa’nın önde gelen liglerinde bile tekrarlayabilen olmadı. En çok yaklaşan takım olan İnter bile bunu başaramadı. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'den inanılmaz istatistik! Eşi benzeri yok

Yeni sezona fırtına gibi giren Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde inanılmaz bir istatistiğe ulaştı. Sarı-Lacivertli ekip, bu sezon müthiş bir form grafiği yakalayarak Avrupa devlerini bile kıskandıracak düzeye geldi. Kanarya'nın bu inanılmaz istatistiğine göz atalım... 

Haberin Devamı

'ANLATIP ÜZMEK İSTEMİYORUM!'

Süper Lig’de 12 Kasım’a kadar İstanbul’da

Sarı-Lacivertliler, lig ve Konferans Ligi’nde mücadele ettiği için haftada 2 kez sahaya çıkıyor. Yoğun bir fikstürden geçen Fenerbahçe için ufak da olsa bir avantaj var. Kanarya, ligde peş peşe oynayacağı 6 mücadelede de İstanbul dışına gitmeyecek. Sarı-Lacivertliler, perşembe günü Başakşehir ile Kadıköy’de oynayacak. Sonrasında ise taraftarı önünde Rizespor, Hatayspor ve Trabzonspor karşılaşmalarına çıkacak. Fenerbahçe, deplasmanda ise İstanbul takımları Kasımpaşa ve Pendikspor ile mücadele edecek. İsmail Kartal ve öğrencilerinin Süper Lig’de şehir dışına çıkacağı ilk maç 12. haftada 12 Kasım Pazar günü Adana Demirspor karşılaşması olacak.

Deplasmanda gol bile yemedi

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin müthiş sezon başlangıcı, dış saha maçlarında farklı bir boyut kazandı. SarıLacivertliler, 3’ü Süper Lig ve 3’ü Avrupa’da olmak üzere deplasmanda toplam 6 mücadeleye çıktı. İsmail Kartal ve öğrencileri, bu karşılaşmaların hepsini kazanmakla kalmadı, 6 maçın hiçbirinde kalesinde gol dahi görmedi. Fenerbahçe, bu müsabakalarda rakip fileleri ise tam 12 kez havalandırdı ve maç başına 2 gol ortalaması yakaladı.

Fenerbahçeden inanılmaz istatistik Eşi benzeri yok

Yeni bir teknik direktör, neredeyse baştan aşağıya değişen kadro, haftada 2 maç... Böyle bir tablo hemen her takım için sıkıntılı bir sezon başlangıcına işaret sayılır. Ancak Fenerbahçe, aldığı sonuçlarla bu durumu tersine çevirdi. SarıLacivertliler, ilk resmi maçına tam 1 ay önce, 26 Temmuz’da Zimbru karşısında çıktı. Aradan geçen süreçte tam 12 resmi karşılaşma oynayan İsmail Kartal’ın öğrencileri, bu müsabakaların tamamını kazanarak tek kelimeyle mükemmel bir sezon başlangıcına imza attı.

Ne Inter, ne City

12’de 12’lik inanılmaz performansın eşine rastlamak hiç kolay değil. Türkiye’de buna yaklaşan bir takım zaten olmadı. Ancak Avrupa’nın önde gelen liglerine bakıldığında da Fenerbahçe gibi tüm maçlarını kazanan bir takım çıkmadı. SarıLacivertliler’e en yakın ekip, İtalya’dan Inter. LacivertSiyahlılar, ligde 5’te 5 yapsa da Şampiyonlar Ligi’nde Sociedad ile berabere kaldı. Geçtiğimiz sezona damga vuran, Premier Lig ve FA Cup’tan sonra Şampiyonlar Ligi Kupası’nı da müzesine götüren Manchester City de Community Shield’da (İngiltere Süper Kupası) Arsenal ile berabere kalıp seri penaltı atışlarıyla yenildi. City, Avrupa Süper Kupası’nda ise yine normal süresinde eşitliğin bozulmadığı maçta Sevilla’yı seri penaltı atışlarıyla devirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden inanılmaz istatistik Eşi benzeri yok

Kartal, baskı istemiyor

“Galibiyet 12’ye, 15’e çıkmış, bunlara bakmıyoruz. Maç maç en iyi şekilde hazırlıklarımızı, yapıyoruz” diyen İsmail Kartal, muhteşem serinin takım üzerinde baskı yaratmasının önüne geçmek istiyor. SarıLacivertliler, perşembe günü ertelenen maçta Başakşehir’i, pazar ise Rizespor’u devirerek yoluna kayıpsız bir şekilde devam etmenin planlarını yapıyor.

Fenerbahçeden inanılmaz istatistik Eşi benzeri yok

YORUM YAZ