Fenerbahçe'den fark yaratan derbi performansı! 15 yıl sonra tarihi sezon...

Süper Lig'in 37. haftasında deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'ı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, derbilerde aldığı sonuçlarla tarihi bir sezon geçiriyor. Sarı-Lacivertliler, derbiler özelinde 15 yıl sonra bir ilke imza atmış durumda.

Fenerbahçe'den fark yaratan derbi performansı! 15 yıl sonra tarihi sezon...

Süper Lig'in 37. haftasında oynanan dev derbide Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı ezeli rakibi Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti. Çağlar Söyüncü'nün golü, kritik deplasmanda takımına galibiyeti getirdi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK ŞANSINI SON HAFTAYA TAŞIDI

Müsabaka öncesi ezeli rakibinin 6 puan gerisinde olan Fenerbahçe, sahadan 3 puanla ayrılarak ligde son hafta öncesi puan farkını 3'e indirdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'de oynanan maçta rakibiyle golsüz berabere kalan Kanarya'nın bu maçta elde ettiği galibiyetle ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe ligin son haftasında İstanbulspor'u konuk edecek. Galatasaray ise Konyaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçeden fark yaratan derbi performansı 15 yıl sonra tarihi sezon...

YENİLMEZLİK SERİSİ 26 MAÇA ÇIKTI

Son olarak ligin 11. haftasında Trabzonspor’a 3-2 kaybeden Kanarya, daha sonrasında ligde oynadığı 26 maçı kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu süreçte Fatih Karagümrük, Beşiktaş ve Kayserispor’u 2'şer kez, Sivasspor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor, Adana Demirspor, Kayserispor ve Galatasaray'ı mağlup etti. Ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ile ligin ikinci yarısındaki Samsunspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Konyaspor maçlarından da sahadan berabere ayrıldı.

Haberin Devamı

İSMAİL KARTAL, SÜPER LİG'DE SON 9 DERBİYİ KAYBETMEDİ

Sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü İsmail Kartal da bu sezon 4. kez derbiye çıktı. Kartal’ın öğrencileri, sezonun ilk yarısında Beşiktaş ile Dolmabahçe’de oynanan müsabakadan 3-1 galip ayrılırken, sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı. Ligin ikinci yarısında Kadıköy'de Beşiktaş karşısında 2-1'lik skorla 3 puana uzanan Fenerbahçe, bugün de sarı-kırmızılıları devirmeyi başardı. Fenerbahçe'nin başında 3 farklı dönemde Galatasaray ve Beşiktaş ile ligde 10 kez sahaya Teknik Direktör İsmail Kartal, son 9 derbi mücadelesini kaybetmedi. Deneyimli çalıştırıcı, sarı-kırmızılılara karşı 5 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, siyah-beyazlılara karşı 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Kartal, ligde son derbi mağlubiyetini 2014-2015 sezonunda Galatasaray deplasmanında yaşadı.

İsmail Kartal: Bu ülkenin en iyi futbol oynayan takımı kim, herkese gösterdik

15 YIL SONRA BİR İLK!

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon derbilerde galibiyet sevinci yaşayamayan Fenerbahçe bu sezon ise ligde ezeli rakiplerine kaybetmezken, TFF Süper Kupa maçında ise sahadan çekildi ve hükmen 3-0 mağlup sayıldı.

Haberin Devamı

Bu sezon ilk derbisine 15. haftada Dolmabahçe’de çıkan sarı-lacivertliler, Beşiktaş’ı 3-1 mağlup etti. Kanarya, ligin 18. haftasında ise Galatasaray’ı konuk ederken müsabaka golsüz sona erdi. Fenerbahçe ile Beşiktaş, ligin 34. haftasında bu kez Kadıköy’de kozlarını paylaştı ve ev sahibi sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı. İsmail Kartal’ın öğrencileri, Süper Lig’in 37. haftasında şampiyonluk yarışında olduğu Galatasaray ile RAMS Park'ta karşılaşırken rakibini yenerek sahadan 3 puanla ayrıldı.

Fenerbahçe, ezeli rakipleriyle oynadığı 4 mücadelede 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti ve 10 puan topladı. Sarı-lacivertliler, bu rakama sona olarak 2008-2009 sezonunda Teknik Direktör Luis Aragones döneminde ulaşmıştı.

 

Fenerbahçeden fark yaratan derbi performansı 15 yıl sonra tarihi sezon...

YORUM YAZ