MENÜ

Fenerbahçe'den eşi benzeri görülmemiş rekor satış! Süper Lig'deki diğer 19 takımdan fazla

Fenerbahçe, futbolcu satışlarından elde ettiği gelir bakımından Türk futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir transfer dönemi yaşıyor. Sarı-Lacivertliler, rekor satış yaparken Süper Lig’de diğer takımların toplam transfer gelirinden daha fazla kazanç sağladı.

Fenerbahçe'den eşi benzeri görülmemiş rekor satış! Süper Lig'deki diğer 19 takımdan fazla

Sarı-Lacivertliler, uzun yıllar unutulmayacak bir transfer dönemini geride bırakmak üzere. Tadic, Dzeko, Cengiz, Szymanski, Livakovic gibi üst düzey isimlerin kadroya katılması, taraftarı fazlasıyla heyecanlandırdı. Fenerbahçe, oyuncu satışıyla da adını tarihe yazdırdı. SarıLacivertliler, 8 futbolcunun başka takımlara imza atmasıyla birlikte kasasına tam 56 milyon 650 bin Euro koydu. Üstelik belli koşulların sağlanması halinde gelecek bonus ödemeler bu paraya dahil değil! Fenerbahçe’nin satış konusunda nasıl bir başarı elde ettiğini daha net şekilde ortaya koyan rakam ise, Süper Lig’deki diğer 19 takımın transferden elde ettiği toplam gelirin 45 milyon 610 bin Euro olması!

Haberin Devamı

Tarihi transfer: Arda Güler

Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada en çok ses getiren transferlerin başında Fenerbahçe’nin harika çocuğu Arda Güler’in Real Madrid’e imza atması oldu. İspanyol devi, 18 yaşındaki yıldız için 20 milyon Euro ödedi. Anlaşmada ayrıca 10 milyon Euro bonus ve sonraki satıştan yüzde 20 pay maddesi de yer alıyor. Sarı-Lacivertliler’in en yüksek ikinci satışı ise Attila Szalai’nin 12 milyon 300 bin Euro karşılığında Hoffenheim’in yolunu tutması oldu.

Fenerbahçeden eşi benzeri görülmemiş rekor satış Süper Ligdeki diğer 19 takımdan fazla

YORUM YAZ