MENÜ

Fenerbahçe'den bir rekor daha! Kasası doldu

Futbol takımının sezona 16’da 16’yla başlaması, Sarı-Lacivertli ekibin taraftarlarının takıma yoğun bir katkı göstermesini sağladı. Fenerbahçe, henüz Ekim ayında yeni bir rekora daha ulaştı ve Kanarya, kasasını doldurdu. İşte detaylar...

Fenerbahçe'den bir rekor daha! Kasası doldu

Fenerbahçe, Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaparken taraftarlar, takıma yönelik desteğini her konuda gösteriyorlar. İsmail Kartal'ın ekibi, şu ana kadar hem oyun hem de skor olarak taraftarlarını memnun ederken henüz Ekim ayında yeni bir rekor kırdı ve kasasını doldurmayı başardı. Öte yandan Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon en çok gol atan futbolcusu olan ve transfer döneminde takımdan ayrılan Valencia, bu sezonki performansıyla geçen yılki formunun yanından bile geçmiyor. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Valencia geçen sezonu aratıyor

Ekvadorlu yıldız, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla kariyerinin en iyi dönemini geçirmişti. Valencia, 29’u ligde olmak üzere 33 kez ağları havalandırarak adını kulüp tarihine yazdırmıştı. Yaz transfer döneminde Brezilya’nın Internacional ekibine imza atan tecrübeli oyuncu, geçen seneki formunun yakınına bile yaklaşamadı. Valencia, Brezilya Ligi’nde çıktığı 11 karşılaşmada sadece 1 kez gol sevinci yaşadı ve 1 asiste imza attı. Copa Libertadores’te daha iyi bir performans sergileyen Ekvadorlu hücum oyuncusu, 6 karşılaşmada 4 defa ağları havalandırırken, 1 de asist yaptı.

Fenerbahçeden bir rekor daha Kasası doldu

'Gurur duyuyoruz'

Dzeko, Fred, Tadic, Szymanski gibi yıldızlar transfer edildi. Fenerbahçe, sezona oynadığı 16 resmi maçın tamamını kazanarak başladı. Bu müthiş performansla birlikte her maç Kadıköy’de tribünler doldu. Futbol takımının müthiş formu, en büyük etkisini ise forma satışlarında gösterdi. Sarı-Lacivertliler, 250 bin satış barajına daha önce en erken ocak ayında ulaşabilmişti. Dün kulüpten yapılan açıklamada, rekorun 3 ay geliştirilerek, bu sezon henüz ekim ayında 250 bin sayısına ulaştığı duyurularak, “Sizlerin desteğiyle kırılan bu rekor için hepinize binlerce teşekkür ediyoruz. Tutkunuzun eseri olan bu haberi paylaşmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçeden bir rekor daha Kasası doldu

249 milyon TL!

Fenerbahçe’nin yeni sezon taraftar formaları 1425 TL fiyatla satılıyor. 250 bin satış rakamına ulaşılmasıyla birlikte yaklaşık 356 milyon 250 bin TL gelir elde edildi. Puma’yla yapılan anlaşma gereği forma satışının yüzde 70’inin Fenerbahçe’ye kaldığı öne sürüldü. Buna göre Sarı-Lacivertliler’in kasasına yaklaşık 249 milyon TL para girdi. Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir forma tasarımı yapılması bekleniyor. Bu gerçekleşirse, 250 bin rakamının hızlıca artması muhtemel. Ligde gelecek bir şampiyonluk ise, forma satışında yeni rekorların kırılmasını sağlayabilir.

Fenerbahçeden bir rekor daha Kasası doldu

YORUM YAZ