MENÜ

Fenerbahçe'de yıkım! 4 kupa hayal edilirken...

Sarı-Lacivertliler sezona; UEFA Konferans Ligi, Süper Kupa, Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları hedefiyle başlamıştı. Transferler, form durumu, camianın iştahı da bu istekleri iyice kuvvetlendiriyordu. Ancak önce Türkiye Kupası, ardından Süper Kupa ve son olarak Avrupa hayali suya düştü. Tek hedef olan Süper Lig'de de ezeli rakip Galatasaray'la puan farkı 4'e çıktı! Üstelik kalan 5 haftada Fenerbahçe tam 2 derbi oynayacak.

Fenerbahçe'ye şok üstüne şok... Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan Sarı-Lacivertliler ilk olarak şubat ayının sonunda MKE Ankaragücü'ne yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na havlu atmıştı. Kanarya daha sonra 7 Nisan'daki Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkmış ve 2. dakikada sahadan çekilmişti. TFF de Sarı-Kırmızılılar'ı hükmen galip saymış ve 'Kupa Galatasaray'ın' demişti. 

Haberin Devamı

Avrupa'da favoriler arasındaydı

Böylece İsmail Kartal ve öğrencilerinin elinde iki hedef kalmıştı: UEFA Konferans Ligi ve Süper Lig... Fenerbahçe kadrosu ve formuyla Avrupa'nın da favorileri arasındaydı. Süper Lig'de zaten ilk haftadan bu yana Galatasaray'la çok ciddi bir çekişme yaşanıyordu. Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos'la eşleşen Fenerbahçe rövanş maçını 1-0 kazansa da ilk maçı 3-2 kaybettiği için seri penaltı atışlarına maçı götürmüştü.

Fenerbahçede yıkım 4 kupa hayal edilirken...

Tek hedef Süper Lig

Ancak penaltı atışlarında da tecrübeli isimleri; Dusan Tadic, Leonardo Bonucci ve Cengiz Ünder penaltıları kaçırınca Kanarya, Avrupa'ya da veda etmişti. Perşembe gecesi tek hedefi Süper Lig olarak kalan Kanarya'da; taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular tüm odağını Süper Lig'e vermişti.

Haberin Devamı

5 haftada 2 derbi oynayacak

Sivasspor mücadelesi Fenerbahçe için büyük bir yıkım oldu. Kanarya 2 kez öne geçtiği maçta skoru koruyamadı ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla lider Galatasaray'la puan farkı 4'e çıktı! Sarı-Lacivertliler üstelik cumartesi günü de Beşiktaş derbisine çıkacak, ligin 37. haftasında ise Galatasaray'la deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçede yıkım 4 kupa hayal edilirken...

Moraller bozuldu

Sezon başında 4 kupa hedefiyle çıktığı yolda matematiksel olarak tek iddiasının bulunduğu Süper Lig'de de çok ağır bir yara alan Kanarya'da moraller bozuldu. İsmail Kartal ve öğrencileri sezonun kalan bölümünde sırasıyla; Beşiktaş, Konyaspor, Kayserispor, Galatasaray ve İstanbulspor'la kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçede yıkım 4 kupa hayal edilirken...

YORUM YAZ