MENÜ

Fenerbahçe'de yarın kritik gün yarın: Gözler, Divan Kurulu toplantısında

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki ve Türk futbolundaki geleceğini netleştirecek yarınki olağanüstü genel kurul toplantısı Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Saat 17.00'de başlayacak olağanüstü genel kurula 20 binin üzerinde katılım beklenirken, tartışılacak konuları ve alınacak kararları futbol kamuoyu merakla bekliyor.

Fenerbahçe'de yarın kritik gün yarın: Gözler, Divan Kurulu toplantısında

Trabzon maçında yaşanan olayların ardından ligden çekilme dahil her konuda yetki almak üzere genel kurulu 2 Nisan Salı günü olağanüstü toplantıya çağıran Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, camianın nabzını yoklama çalışmalarında son aşamaya geldi. Eski yöneticileriyle iftarda bir araya gelen Koç, daha sonra Yüksek Divan Kurulu üyelerini toplayıp, görüşlerine başvurdu. Koç, yoğun katılıma sahne olan iki toplantıda da tam destek sözü aldı.

Haberin Devamı

Kongre üyelerinden yetki almak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Fenerbahçe Yönetimi'nde başkan Ali Koç dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

Galatasaray ile verdikleri şampiyonluk mücadelesinin iki kulübün doğal rekabetinin ötesine geçtiğini aktaran Koç, "Bu iş iki kulübün doğal rekabetinden çıkartıldı. Birileri futbol üzerinden toplumsal sıkıntı mı üretmeye çalışıyor. Bu olayın ardından önümüzde üç seçenek var. Kötü, daha kötü, çok daha kötü... Vereceğimiz kararda kan, ter, gözyaşı olacak; bu kesin. Sponsorlarımız 20 milyon Euroluk katkılarını sürdüreceklerini taahhüt altına aldılar. Olaya 1 ve 0 olarak bakmıyoruz. Birden fazla seçeneği üyelerimize sunacağız. Futbol faaliyetlerini bir süreliğine kapatmak da seçeneklerden biri. Bir sene lig haklarımızı dondurmak da... Sadece bir şeyin net bilinmesini istiyoruz ki... Hiçbir şey olmamış gibi devam etmeyeceğiz, bunu garanti ediyorum" dedi. Ali Koç son günlerde yaptıkları görüşmeler neticesinde camianın genel kanısının en hafifinden en ağırına doğru kademeli olarak tepki vermekten yana olduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

SÜPER KUPA MAÇINA ÇIKMAYABİLİR

7 Nisan'da Galatasaray ile Şanlıurfa'da oynanması gereken Süper Kupa maçı için taraftarlara, "TFF maçın biletlerini satışa çıkardı ama bilet ve seyahat organizasyonunda bulunmayın. 2 Nisan'ı bekleyin" diyen Koç; maça çıkmama, alt yapı takımı ile çıkma gibi seçenekleri de kongre üyeleri ile masaya yatıracak. Süper Kupa maçı, lig veya kupa maçının bir devamı olmadığı için ilerleyen sene için de bir cezası olmayacak ama hem ezeli rakipleri Galatasaray hem de iletişim kurmakta güçlük çektikleri ve Süper kupa organizasyonunun sahibi Futbol Federasyonu'na bu maça katılmayarak tepki göstermiş olacak.

FUTBOLCULAR LİGDE DEVAM ETMEK VE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYOR

Yaşanan olayları aralarında uzun uzun tartışan futbolcuların, ligden çekilmeye sıcak bakmadığı ve mücadeleye devam etmek istedikleri yönetime iletildi. Teknik heyetin de katıldığı görüşmede herkesin tek tek düşüncelerini dile getirerek şampiyonluk mücadelesinde çok kritik bir dönemde olduklarını vurguladıkları ve bu noktada yarışı bırakmak istemedikleri kaydedildi. Kaptanlar Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Mert Hakan Yandaş başta olmak üzere bütün oyuncular, hocaları İsmail Kartal'a hep birlikte 'devam' kararı aldıklarını iletirken sarı-lacivertlilerin bunu teknik direktör İsmail Kartal'dan yönetime iletmesini rica etti.

Haberin Devamı

'EMEKLERİMİZ HARCANMASIN, TÜM BU OLANLARA EN İYİ TEPKİ, BİZİM ŞAMPİYONLUK KUPASINI KALDIRMAMIZ OLACAKTIR'

Futbolcular; "Kolay şeyler yaşamadık, ortaya bir tepki konulması konusunda yönetim haklı. İstenmeyen olaylar yaşadık ve bunların tekrarlanmaması için büyük bir tepki vermemiz gerekiyor. Genel kurulda ve sonrasında yönetim tarafından alınacak karara tabii ki saygı göstereceğiz ancak biz ligden çekilmek istemiyoruz. Sonuna kadar devam edelim. Herkesi yenerek gereken cevabı sahada vereceğiz ve şampiyon olacağız. Tepkimiz ligden çekilmek olmamalı. Sezon başından itibaren buralara gelmek için çok emek verdik, çok savaştık, çok çalıştık. Emeklerimiz harcanmasın. Tüm bu olanlara en iyi tepki, bizim şampiyonluk kupasını kaldırmamız olacaktır" şeklinde konuştular

Haberin Devamı

FENERBAHÇE KONUYU FIFA'YA TAŞIYABİLİR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yüksek Divan Kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmalarda kullandığı, "İnşallah futbolcularımıza ceza vermezler yoksa Türk futbolu uluslararası alanda çok sıkıntıya girer" sözleri de dikkat çekti.

Sarı-lacivertli yönetim, Trabzonspor maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle futbolcuların disiplin kuruluna sevkedilmesi ve ceza verilmesi halinde TFF'yi FIFA'ya şikayet etmeyi planlıyor. Bu konuda maç öncesi, maç sırasında ve sonrasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı savunulacak. TFF kurumlarının siyasetin gölgesinde olduğu ve bağımsız olmadığına dair somut örnekler veren rapor hazırlamayı planlayan Fenerbahçe Yönetimi; özellikle hakemler, PFDK ve tahkim kurulu kararlarına müdahale edildiğini dile getirecek.

TRABZONSPOR İLE SIKINTIMIZ YOK

Trabzon'da yaşanan olaylarda polisin görev ihmalinin bulunduğunun altını çizen başkan Ali Koç, Fenerbahçe güvenliklerinin ve turuncu yelekli güvenlik görevlilerinin görevlerini tam anlamıyla yerine getirdiğini ifade etti. İsmail Kartal'a maçın 60.dakikasında telefonla ulaştığını açıklayan Ali Koç, hocaya "Yetki sizindir, isterseniz takımı sahadan çekebilirsiniz" dediğini söyledi. Trabzonspor ile olaylar sonrası diyalog kanallarının açık olduğunu bildiren Fenerbahçe başkanı, kendisinin Ertuğrul Doğan ile kendisinin birkaç kez, yönetici Ahmet Ketenci'nin ise 30 kez civarı görüştüğünü söyledi.

YORUM YAZ