MENÜ

Fenerbahçe'de yaralar sarıldı! Sıra Beşiktaş derbisinde...

Fenerbahçe, 6-1’lik ağır Nordsjaelland yenilgisinin ardından dün ligde Sivasspor’u ağırladı. Sarı- Lacivertliler, Yiğido’yu birbirinden güzel gollerle 4-1 mağlup etti, 12. adam yeniden takımı bağrına bastı. İsmail Kartal ve öğrencileri şimdi gözünü cumartesi günkü Beşiktaş derbisine çevirdi.

Fenerbahçe'de yaralar sarıldı! Sıra Beşiktaş derbisinde...

Sarı-Lacivertliler için 19’da 19 ile başlayan sezon, Trabzonspor yenilgisiyle birlikte sıkıntıya girdi. Ardından gelen Ludogorets mağlubiyeti ve Adana Demir beraberliğiyle inişe geçen Fenerbahçe, Karagümrük’ü 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Ancak Nordsjaelland deplasmanındaki 6-1’lik hezimet, dibe vuruş oldu. İsmail Kartal ve ekibi, dün Sivasspor karşısında bu ağır mağlubiyetin yaralarını sarıp, kendilerini taraftara affettirmek için çıktı. Fenerbahçe, Szymanski ve İrfan Can Kahveci’nin güzel golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Sivas, 50’de Manaj’la umutlansa da Alaaddin’in 68’de kendi kalesine attı. 75’te ise Dzeko sahneye çıktı. Kazanan, 4-1’le Sarı-Lacivertliler oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede yaralar sarıldı Sıra Beşiktaş derbisinde...

DJIKU DÖNÜYOR

Bu galibiyetin ardından 12. adamın takımı bağrına basmasıyla moraller iyice yükseldi. Kanarya’da artık tüm gözler, önümüzdeki hafta Beşiktaş ile Tüpraş Stadı’nda oynanacak kritik derbiye çevrildi. Geçtiğimiz haftadan itibaren idmanlarda zaman zaman takımla çalışmalara başlayan Alexander Djiku’nun, dev mücadeleye kadar hazır olması ve 11’de başlaması bekleniyor.

Fenerbahçede yaralar sarıldı Sıra Beşiktaş derbisinde...

CRESPO SAKATLANDI

Öte yandan dünkü maça ceza sınırında çıkan Miguel Crespo kart görmedi. Ancak Portekizli orta saha oyuncusu 58. dakikada ayak baş parmağına aldığı darbeyle acı içinde yerde kaldı. Kenara yapılan işaretle sedye sahaya girdi. 27 yaşındaki futbolcu, sedyeyle kenara gelmesi beklenirken bir anda ayağa kalkıp kenara doğru koşarak kendini denedi ve ardından maça devam etti. Ama 63. dakikada bir kez daha kendini yere bırakan Crespo bu kez oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede yaralar sarıldı Sıra Beşiktaş derbisinde...

FRED MÜTHİŞ DÖNDÜ

Brezilyalı yıldız, Pendikspor ile oynanan maçta sakatlanıp kenara gelmişti. Fenerbahçe, onun yokluğunda çıktığı 5 resmi maçta sadece 1 kez kazanabildi. İsmail Kartal ve taraftarların yolunu dört gözle beklediği Sambacı, dün Sivasspor mücadelesiyle birlikte yeniden formasına kavuştu. Fred, uzun bir sakatlık dönemi geçirmesine rağmen daha ilk maçta etkisini gösterdi. Tecrübeli oyuncunun dönüşü, Fenerbahçe’in müthiş 4’lüsü olan Tadic, Szymanski, İrfan Can ve Dzeko’dan oluşan hücum hattının yeniden tıkır tıkır işlemesini sağladı. Fred, oyunda kaldığı 74 dakikada takımın sistemi için ne kadar önemli bir parça olduğunu bir kez daha gösterdi.

Fenerbahçede yaralar sarıldı Sıra Beşiktaş derbisinde...

İRFAN CAN KENDİNİ AŞTI

Milli yıldız, takımı gibi bireysel olarak sezona çok iyi başlamıştı. Ligde 5, resmi karşılaşmalarda ise 9 kez ağları sarsmıştı. İrfan Can Kahveci’nin 6 da asisti bulunuyordu. Ancak başarılı oyuncu, son 5 mücadeleyi sessiz geçmişti. 27 yaşındaki futbolcu, suskunluğunu dün Sivasspor karşısında bozdu. Hem de jeneriklik bir golle! İrfan, 42. dakikada Samuel’den topu aldı, önce N’Jie’ye harika bir çalım attı. Yıldız futbolcu daha sonra sol ayağına aldığı topla ceza sahası dışından müthiş bir vuruş yaparak kaleci Ali Şaşal Vural’ı avladı. İrfan Can Kahveci böylece kendi rekorunu kırdı. Başarılı oyuncunun daha önce en skorer sezonu, 6 gol, 9 asistle oynadığı 2014-15’ti. İrfan, henüz aralık ayında 10 gol, 6 asistle 16 skor katkısına ulaştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede yaralar sarıldı Sıra Beşiktaş derbisinde...

SZYMANSKI SONUNDA ATTI

Polonyalı yıldız, geçtiğimiz sezon Feyenoord’da 40 resmi maçta 10 gol, 7 asistlik performans sergilemişti. Sebastian Szymanski, Fenerbahçe’de henüz sezonun ilk yarısı bitmeden 9 gol, 9 asiste ulaştı. Ancak 24 yaşındaki oyuncu, 22 Ekim’deki Hatayspor maçından beri gol sevinci yaşayamamıştı. Szymanski, suskunluğunu dün Sivasspor karşısında bozdu. Polonyalı oyuncu, Tadic’in pasında ceza sahasına hareketlenip tek vuruşla maçta perdeyi açan isim oldu.

 

Fenerbahçede yaralar sarıldı Sıra Beşiktaş derbisinde...

YORUM YAZ