MENÜ

Fenerbahçe'de tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzeko'dan takıma uyarı!

Fenerbahçe, Süper Lig'in en kritik maçlarından birine Trabzonspor deplasmanında çıkacak. Sarı-Lacivertliler'in yıldızlarından Edin Dzeko, Trabzonspor mücadelesi öncesi arkadaşlarına bir konuşma yaparak uyarılarda bulundu.

Fenerbahçe'de tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzeko'dan takıma uyarı!

Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde çeyrek finale kaldı. Hemen ardından, yine çok zorlu bir karşılaşma için kollar sıvandı. Ligde kalan fisktür içinde Sarı-Lacivertliler için kritik maçlardan biri yarın Trabzonspor karşısında vereceği sınav. Bordo-Mavililer hem son dönemde formda hem de karşılaşma deplasmanda. Sarı-Lacivertliler hem ligde hem de Avrupa’da yoluna dolu dizgin devam ediyor. Ancak sakatlak kâbusunun yeniden başlaması moralleri bozdu.

Haberin Devamı

Geçen hafta Çağlar Söyüncü sakatlanmıştı. Union Sanit Gilloise karşısında ise Mert Hakan Yandaş oyuna girdikten 15 dakika sonra kasığında yaşadığı sıkıntı nedeniyle çıkmak zorunda kalmıştı. Son haftalarda formu zirve yapan ve attığı ktirik gollerle galibiyetlerde önemli payı bulunan yıldız futbolcunun Trabzonspor deplasmanında sahada olması beklenmiyor. Bu durum, İsmail Kartal’ın canını fazlasıyla sıktı. Öte yandan takımla çalışmalara başlamasına rağmen St.Gilloise mücadelesinde riske edilmeyen Rodrigo Becao’nun yarın kadroda olma ihtimali yüksek.

Fenerbahçede tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzekodan takıma uyarı

ASLAR 11'E DÖNÜYOR

İsmail Kartal, St.Gilloise rövanşında eksikler nedeniyle istediği kadar oyuncusunu dinlendiremedi. Ancak özellikle takımın tecrübelileri Tadic ve Dzeko kulübede başlayarak daha az yıprandı. Bu iki yıldızın yanı sıra kaleci Livakovic, Trabzsonspor mücadelesinde ilk 11’deki yerlerine dönüş yapacak. Sağ kanatta İrfan Can Kahveci rekabette önde olsa da bu oyuncunun St.Gillose karşısında 62 dakika sahada kalması, Cengiz Ünder sürprizi ihtimalini de artırıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzekodan takıma uyarı

SERDAR AZİZ GÖREVE HAZIR

Sarı-Lacivertliler’de sakatlığın en çok vurduğu bölge stoper hattı oldu. Çağlar Söyüncü ve Leonardo Bonucci tam olarak hazır hale gelemediler. Rodrigo Becao dönüş yaptığı Hatay maçından sonra yine sakatlandı ancak şu anda iyi durumda. Brezilyalı’nın sıkıntısı maç eksiği olması. Adı UEFA kadrosundan çıkartılan Serdar Aziz, Trabzsonspor deplasmanında hocasından forma bekliyor. İsmail Kartal’ın Djiku-Oosterwolde ikilisiyle sahaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak yaşanacak bir aksilikte ilk tercih Serdar Aziz olacak.

Fenerbahçede tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzekodan takıma uyarı

SZYMANSKI HASRETİ BİTİRMEK İSTİYOR

Polonyalı yıldıza 2024 yaramadı. Szymanski, sezonun ilk yarısında müthiş bir performans sergiledi. Aslında 24 yaşındaki oyuncu 2024’e de iyi başladı, ilk 3 maçta 1 gol, 4 asistlik katkı sağladı. Ancak sonrasında bir anda düşüşe geçen Szymanski, görev yaptığı son 13 resmi karşılaşmada da gol ve asist üretemedi. Yıldız futbolcu son St.Gilloise karşılaşmasında yine çok mücadele etti, 15 ikili mücadeleye girip 7’sini kazandı, 5 top kaptı, 3 atak uzaklaştırdı. Polonyalı oyuncu, yarınki Trabzonspor maçında skor üretme hasretine son vermeye kararlı. Szymanski bu sezon 45 resmi maçta 12 gol attı, 14 de asist yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzekodan takıma uyarı

DZEKO'DAN TAKIMA UYARI: SAKİN KALALIM

Fenerbahçe’nin kaptanı Edin Dzeko, zorlu Trabzonspor mücadelesi öncesinde takım arkadaşlarına uyarılarda bulundu. 37 yaşındaki forvet, çok zorlu bir atmosferde çok kritik bir maça çıkacaklarını dile getirdi. Dzeko’nun konuşmasında, “Maçın önemini anlatmama gerek yok, hepiniz en az benim kadar iyi biliyorsunuz. Ancak bu deplasmanı birçoğunuz gibi ben de ilk kez tecrübe edeceğim. Daha önce orada maça çıkan arkadaşlarımız atmosferin ne kadar yüksek olduğundan bahsetti.

Fenerbahçede tüm gözler Trabzonspor maçında... Dzekodan takıma uyarı

'RÖVANŞI ALMALIYIZ'

Bizim için kritik nokta saha içinde sakin kalabilmek. Son haftalarda tansiyonu yüksek maçlar oynadık. Kalitemizle her takımı yenecek güçteyiz. Yeter ki sadece saha içine odaklanalım ve bize yakışan şekilde mücadele edelim” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Deneyimli forvetin, ligde bu sezon tek yenilgiyi Trabzonspor karşısında aldıklarını da hatırlatarak, “Şampiyonluk yolunda zaten kazanmamız şart. Ancak diğer yandan, bize tek mağlubiyeti yaşatan rakibimizden rövanşı almak da ayrı bir önem. Taraftarımız yanımızda olamayacak ancak onlara çok güzel bir galibiyet hediye etmeliyiz “dediği kaydedildi.

YORUM YAZ