MENÜ

Fenerbahçe'de son dakika transfer haberleri - 16 Ocak Salı (FB transfer)

Son dakika Fenerbahçe transfer haberlerinde bir birinden sıcak gelişmeler yaşanıyor. Peki Fenerbahçe kimi transfer edecek? İşte 16 Ocak salı Fenerbahçe'nin transfer gündemi...

Fenerbahçe'de son dakika transfer haberleri - 16 Ocak Salı (FB transfer)

Aykut Kocaman yönetiminde ikinci yarıya şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak girecek olan Fenerbahçe'de Ozan Tufan ve Van Persie gibi oyuncularla yollar ayrıldı. Ancak taraftar takıma kazandırılacak transferleri merak ediyor? Peki Fenerbahçe transfer yapacak mı? Forvet transferi için girişimler var mı? İşte Fanatik gazetesi ve diğer gazetelerde yer alan Fenerbahçe transfer haberleri - 16 Ocak Salı...

FERNANDAO TAKIMDA KALACAK MI?

Fenerbahçe’de devre arası transfer dönemi oldukça sessiz geçerken, Teknik Direktör Aykut Kocaman çareyi kadro içerisinde arıyor. Sezonun ilk yarısı bittiğinde yabancı kontenjanına yer açabilmek için Jose Fernandao’yu göndermeyi düşünen sarı-lacivertlilerde tüm planlar değişti.

Hem Vincent Janssen ayak baş parmağındaki sakatlık ciddiyetini koruması hem de transferde adım atılamamasıyla beraber Fernandao takımda kaldı.

Bunun da ötesinde Aykut Kocaman, Brezilyalı forveti ciddi anlamda kadro planlamasına dahil etti. Bursaspor günlerinden beri tecrübeli yıldızı beğenen Kocaman, Antalya kampını da hesaba katıp ilk 11 hesaplarına Fernandao’yu ekledi.

Sırtı dönük oynayan, kafa toplarına hakim olan, her iki ayağını da kullanabilen 30 yaşındaki oyuncunun, günden güne fizik olarak da gelişmesi teknik heyeti olumlu yönde etkiledi.

Soldado’yu özellikle maçların son yarım saatlik diliminde düşünen Kocaman ve ekibi, Fernandao gibi fizikli bir forveti kullanmak istiyor.

Londra tatili

Öte yandan, Fernandao cephesinde de her şey yolunda gidiyor. Sarı-lacivertli takımda kalmak isteyen Sambacıya önce Londra’daki yarı yıl tatili ardından da Antalya kampı tam bir rehabilitasyon oldu.

Geçen sene yaşadığı kol kırıklığı durumunu tamamen atlatan Fernandao’nun Londra tatili de mental açıdan çok iyi geldi. Her sene yeni yıla Brezilya’da giren Fernandao, bu sefer bir farklılık yapıp İngiltere’nin yolunu tuttu. Burada eşiyle hem tatil yapan hem de mental açıdan toparlayan başarılı forvet, adeta yeniden doğdu. (Milliyet)

FENERBAHÇE SCARPA'YI TRANFSER EDİYOR

Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda orta sahaya takviye yapmak isteyen Fenerbahçe bombayı patlattı, Brezilya basını da sıcak gelişmeyi doğruladı. Sarı-Lacivertliler, Fluminense'yle sözleşmesini fesheden Brezilyalı yıldız Gustavo Scarpa'nın menajeriyle temasa geçerek teklifini iletti. Bonservis bedeli ödemeyecek olan Kanarya, daha önce de kadrosuna katmak istediği 24 yaşındaki Gustavo Scarpa'nın transferinde bu kez mutlu sona ulaşmak istiyor.

Brezilya basını duyurdu

Brezilya basınından Globe Esporte de Fenerbahçe'nin Scarpa işini bitirmek üzere olduğunu yazdı. Öte yandan Scarpa'nın transferi için F.Bahçe'nin Brezilyalıları Josef ve Giuliano devreye girdi. Her iki oyuncu da başarılı orta sahaya kulüp hakkında olumlu referanslar verdi. Josef ve Giuliano ile konuşan Scarpa'nın, Sarı-Lacivertlilerin teklifine sıcak baktığı öğrenildi. (Sözcü)

FEYENOORD VAN PERSIE FORMALARINI SATIŞA ÇIKARDI

Fenerbahçe'de geldiği günden bu yana gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratan Hollandalı futbolcu Robin van Persie transferinde flaş bir gelişme yaşandı.

Fenerbahçe'den Feyenoord'a transferinin açıklanması beklenen Robin van Persie konusunda Hollanda'da şaşırtan bir gelişme yaşandı.

Hollandalı yıldız Van Persie'nin Feyenoord formaları, Eredivisie ekibinin resmi ürünlerinin satıldığı mağazalarında satışa çıkarıldı.

FENERBAHÇE'DE ARANAN KAN KLAASSEN

Everton’da Allardyce’ın göreve gelmesi, Davy Klaassen için tam bir kabus oldu. Hollandalı futbolcu ligde 14 maçtır kadroya bile giremiyor. İngiliz ekibinin gözden çıkarttığı Klaassen, Fenerbahçe’ye kiralık olarak gelebilir.

24 yaşındaki futbolcu, düzenli olarak forma giymek istiyor. Advocaat’tan Sarı-Lacivertliler ile ilgili olumlu referans alan Klaassen, teklif bekliyor. Hollandalı, ön libero, merkez orta saha ve forvet arkası olarak oynayabiliyor. Başarılı futbolcu Ajax’taki performansıyla milli takımın değişilmezlerinden olsa da Everton’da kadroya giremeyince, Portakallar’da da gözden düştü.

FENERBAHÇE'YE REMY ÖNERİSİ

Trabzonspor’un gündeminde olan Fransız golcü, menacerler aracılığıyla Fenerbahçe’ye de teklif edildi. Aykut Kocaman, Remy’ye sıcak baksa da kontenjanın dolu olması düşündürüyor.

Yıllardır Sarı-Lacivertliler ile adı anılan Loic Remy yeniden gündeme geldi. 31 yaşındaki oyuncu sezon başında bedelsiz olarak Chelsea’den İspanya’nın Las Palmas takımına gitmişti. Remy, burada 13 resmi maçta 6 gole imza atsa da ayrılık kararı aldı.

Trabzonspor’un transfer listesinde olan Fransız forvet, menacerler aracılığıyla Fenerbahçe’ye de teklif edildi. Aykut Kocaman, futbol tarzını beğendiği Loic Remy’yi kadroda görmeye sıcak bakıyor. Remy, forvetin yanı sıra kanatlarda da oynayabiliyor.

Ancak şu anda ileri uçta Janssen, Soldado ve Fernandao’nun bulunması; kontenjanın da dolu olması nedeniyle Sarı-Lacivertliler girişimde bulunamıyor. Cruzeiro’ya transferi askıya alınan Fernandao konusunda bir gelişme yaşanması halinde, Remy’ye teklif gidebilir.

OZAN TUFAN'IN YENİ TAKIMI

Teknik Direktör Bülent Uygun’un takımı Al Gharafa’nın teklifini de geri çeviren genç oyuncu bir süredir Avrupa ekipleri ile temas halindeydi. İspanya’nın Leganes takımının Ozan’ı sezon sonuna kadar kiralamak istediği, görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi.

Fenerbahçe’nin gözden çıkardığı Ozan Tufan, Avrupa yolcusu... Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda kadro dışı kalan genç isim bir süredir İspanyol ve İngiliz kulüpleri ile temas halindeydi... Teknik Direktör Bülent Uygun’un takımı Al Gharafa’nın teklifini geri çeviren Ozan, kendisine Avrupa’dan gelen önerileri değerlendiriyordu.

Menajer Ahmet Bulut ile yollarını ayıran Ozan, kısa bir süre önce Perisic, Kalinic ve Handanovic gibi isimlerin menajerliğini yapan Fali Ramadani ile anlaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelen Ramadani ardından yeni futbolcusu adına İspanyol ve İngilizlerle görüşmeleri yürütüyordu. Özellikle La Liga ekiplerinden Leganes’in Ozan Tufan ile yakından ilgilendiği, genç oyuncunun da gelen teklife olumlu yanıt verdiği öğrenildi. Şu an ligde 12. sırada bulunan Leganes’in Ozan’ı satın alma opsiyonuyla kiralamayı planladığı bildirildi.

Fedakârlık yapıyor

Fenerbahçe’de yıllık 1,5 milyon euro garanti ücret kazanan Ozan Tufan, maç başları da eklendiğinde toplamda 2 milyon euroluk net gelirin sahibi oluyordu. Genç futbolcu, kariyerini Avrupa’da sürdürebilmek adına bu maaşından daha azına bir Avrupa takımına gitmeye hazır.

Paranın kendisi için ikinci planda olduğunu ifade eden futbolcunun bu yüzden İspanya’da top koşturması yüksek ihtimal olarak gözüküyor.

Sezon başı İspanya’ya transferi son anda gerçekleşmeyen Ozan, yaz aylarında İspanyolca dersleri bile almıştı.

Bu arada milli futbolcunun, yurt içinde birçok takımla adı geçmişti. Ozan, Türkiye’de sadece Fenerbahçe’de oynayacağını belirtip dolaylı yoldan gelen teklifleri geri çevirerek rotayı Avrupa’ya kırdı.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ