Fenerbahçe'de mucizenin peşinde koşan adam: İsmail Kartal!

“Fark 6 puan, artık iş bitti” dendi. Başkan adaylarının yerine düşündüğü teknik adamlar gündemin bir numarası haline geldi. Ancak İsmail Kartal kulaklarını her şeye tıkadı. “Mucize” denilen şampiyonluğa olan inancını sonuna kadar korudu. Çıktı, Rams Park’ta rakibini 10 kişiyle yenip iddiasını son haftaya taşıdı.

İsmail Kartal için rüya gibi başlayan ve devam eden sezon, nisan ayıyla birlikte kâbusa döndü. Önce Konferans Ligi’nde Olympiakos’a elenen Sarı-Lacivertliler, hemen ardından Sivas deplasmanında berabere kaldı ve Galatasaray’la fark 4 puana çıktı. Mayıs ayının ilk haftasında ise Konya’dan 1 puanla dönülmesiyle Fenerbahçe, zirvenin 6 puan gerisine düştü. “Artık iş bitti. Galatasaray şampiyon oldu” yorumları yapılırken, kendi camiasının çok büyük bölümü de umudunu kesti.

Haberin Devamı

TAKIMINI İNANDIRDI

Öyle ki kritik derbi öncesinde bile tek konuşulan konu seçimli genel kuruldu. Üstelik başkan adaylarının, kendisinin yerine düşünüp görüştüğü teknik direktörler gündemin bir numarası haline geldi. İsmail Kartal ise 6 puanlık farka rağmen şampiyonluğa olan inancını korudu. Hesabı basitti: Biz derbiyi kazanacağız ve İstanbulspor’u yeneceğiz. Son haftada da ligde kalma savaşı veren Konyaspor, Galatasaray’ı taraftarı önünde mağlup edebilir... Tecrübeli teknik adam ‘mucize’ denilen bu senaryoya oyuncularını da inandırdı.

Fenerbahçede mucizenin peşinde koşan adam: İsmail Kartal

‘BİZ ŞAMPİYON OLACAĞIZ’

Deneyimli hoca kulaklarını dış dünyaya kapattı. Sadece işine odaklandı. Takımını derbiye en iyi şekilde hazırlayan İsmail Kartal, ilk sözünü tuttu. 10 kişi kalan takımıyla Rams Park’tan zaferle ayrılmayı başardı ve iddiasını son haftaya taşıdı. Başarılı çalıştırıcı, muhteşem zaferin ardından mutlu sona olan inancını bir kez daha net şekilde ortaya koydu: Tüm taraftarımızı şampiyonluk maçımız olan İstanbulspor karşılaşmasına davet ediyorum. Biz şampiyon olacağız.

Haberin Devamı

TARİHİ GALİBİYETE 2 GÜN İZİN

Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonluk şansını son haftaya taşıyan Fenerbahçe, pazar günü İstanbulspor’u ağırlayacak. İsmail Kartal, bu mücadele öncesinde öğrencilerine 2 gün izin verdi. Futbolcular, bu süreçte aileleriyle birlikte vakit geçirip hem tarihi galibiyetin keyfini çıkararak hem de dinlenme fırsatı bulacak. Fenerbahçe, yarın yapacağı antrenmanla birlikte uzun ve yorucu geçen sezonun son maçı olan İstanbulspor karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacak.

Fenerbahçede mucizenin peşinde koşan adam: İsmail Kartal

İSTANBUL’A KARŞI ZORUNLU DEĞİŞİM

Sarı-Lacivertliler, sezonun son maçı olan İstanbulspor karşısında ilk 11’de zorunlu olarak değişikliğe gidecek. Djiku kırmızı kart, Batshuayi ise sarı kart cezası nedeniyle bu mücadelede forma giyemeyecek. Belçikalı forvetin yerine Edin Dzeko forma giyecek ve 2 hafta sonra 11’e dönmüş olacak. Djiku’nun yokluğunda ise Mert Hakan’ın orta sahanın merkezine geçmesi, sağ kanatta ise Joshua King’in oynaması bekleniyor. Cezası biten Becao da hocasından forma bekleyecek.

YORUM YAZ