MENÜ

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'den yıllar sonra bir ilk! Adını tarihe yazdırdı

UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında Union Saint Gilloise, Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-lacivertlilerin golcü futbolcusu Michy Batshuayi, bu maçı da boş geçmedi ve yıllar sonra bir ilke imza attı.

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'den yıllar sonra bir ilk! Adını tarihe yazdırdı

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında Union Saint Gilloise ile kozlarını paylaştı. Lotto Park'ta oynanan müsabakada gol perdesini açan Fenerbahçeli Michy Batshuayi, 8 yıl sonra bir ilki yaşadı.

Haberin Devamı
Union SG - Fenerbahçe maçında sahaya meşale yağdı, maç durdu!

İLK 11'DE BAŞLADI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Hatayspor karşılaşmasının ilk 11’ine göre 4 değişiklik yaparak takımını Union Saint-Gilloise karşısında sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, ağrıları bulunan Rodrigo Becao’nun yanı sıra Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko’nun yerine Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Fred ve Micht Batshuayi’ye ilk 11’de şans verdi. Sarı-lacivertli ekibin Belçika deplasmanındaki ilk 11’i şu isimlerden oluştu;

“Livakovic - Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Djiku, Oosterwolde, İsmail Yüksek, Fred, Cengiz Ünder, Szymanski, Tadic, Batshuayi.”

Fenerbahçede Michy Batshuayiden yıllar sonra bir ilk Adını tarihe yazdırdı

GOL PERDESİNİ AÇTI

Müsabakanın 20. dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına Cengiz Ünder geçti. Cengiz Ünder'in ortasında Çağlar Söyüncü topu kale alanı içerisinde Michy Batshuayi'ye indirdi. Michy Batshuayi'nin sert şutunda top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

YILLAR SONRA BİR İLK

Opta'nın verilerine göre; bu sezon Avrupa kupalarındaki altıncı golünü Union Saint-Gilloise ağlarına gönderen Michy Batshuayi, Fenerbahçe formasıyla Fernandao'dan (2015/16) bu yana bu turnuvalarda en yüksek sayıya ulaşan isim oldu.

Fenerbahçede Michy Batshuayiden yıllar sonra bir ilk Adını tarihe yazdırdı

AVRUPA'DA MÜTHİŞ PERFORMANS

Michy Batshuayi bu sezon Konferans Ligi'nde 11. kez sahaya çıktı. Belçikalı santrfor bu müsabakalarda 6. gol sevincini yaşadı. Michy Batshuayi aynı süreçte 2 asist üretti.

İşte Batshuayi'nin maç sonundaki sözleri: 

Gerçekten kendimi mutlu, gururlu hissediyorum. Ülkeme geldim, ailem ve arkadaşlarım beni seyretti. Kendimi göstermek ve Fenerbahçe için en iyisini yapmak istedim. Benim için büyük bir keyif oldu attığım gol ve galibiyet. Takım olarak galibiyeti elde ettik, çok mutluyum.

"Hiçbir şekilde rakibi küçümsememeliyiz. İkinci maçta ellerinden geleni yapacaklardır. Güçlü durmalıyız. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Fenerbahçe'nin amacı budur. Kupalar kazanabilecek kapasitedeyiz. Bunun için her şeyimizi ortaya koyacağız."

YORUM YAZ