MENÜ

Fenerbahçe'de maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Şampiyonluğa yetmez! Enteresan bir oyun'

Fenerbahçe, Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda Sivasspor'la karşılaştı. Ferdi Kadıoğlu'nun yıldızlaştığı gecede sarı-lacivertli ekip sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe'nin 3 puan alıp şampiyonluk takibini sürdürdüğü maçı Fanatik yazarları da köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak yazılar...

Fenerbahçe'de maçtan sonra çok konuşulacak sözler! 'Şampiyonluğa yetmez! Enteresan bir oyun'

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına konuk oldu. 4 gollü maçın ardından sarı-lacivertli ekip derbiyi beklemeye başladı. 

Haberin Devamı

MAÇA YOĞUN İLGİ
Süper Lig’in 32. haftasında evinde Fenerbahçe ile karşılaşan Sivasspor’da taraftarlar maça yoğun ilgisi vardı. Mücadele öncesi stat çevresinde toplanan kırmızı-beyazlı taraftarlar erkenden tribünleri doldurmaya başladı. Futbolcuları tribüne çağırıp yumruk şov yaptıran Sivasspor taraftarları, tezahüratlarla takımlarına destek oldu. Öte yandan Fenerbahçe’yi birçok maçta yalnız bırakmayan Fenerbahçeli taraftarlar Sivas 4 Eylül Stadı‘nın deplasman tribününü doldurdu. Maç öncesi ise Fenerbahçe tribünü ısınma esnasında futbolcularına destek tezahüratlarında bulundu.

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

KORKUTAN SAKATLIK
Müsabakanın 5. dakikasında hava topunda Ali Şaşal Vural ile çarpışmasının ardından yerde kalan Enner Valencia için sağlık ekipleri hemen sahaya girdi. Saha içerisinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans çağrıldı. Sedyeye alınan ve boyunluk takıldığı gözlenen tecrübeli forvetin bilincinin açık olduğu aktarıldı. Ekvadorlu yıldız, önlem amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

GOL PERDESİNİ ROSSİ AÇTI

Sakatlık yaşayan Enner Valencia'nın yerine oyuna giren Diego Rossi, 22. dakikada gol perdesini açan isim oldu. Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Fenerbahçe'nin soldan oluşturduğu atakta İrfan Can Kahveci, ceza sahası çaprazından kale alanına doğru çevirdi. Kaleciyi aşan topa Ferdi Kadıoğlu sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi.

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

VAR'DAN İRFAN'A KIRMIZI KART

45+3. dakikada Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Saiz'e yaptığı faulün arından sarı kart gördü. Sivasspor verilen sarı karta itiraz etti. Maçın hakemi Zorbay Küçük, İrfan Can Kahveci'nin yaptığı hareketin kırmızı kart gerektirip gerektirmediğini VAR monitöründen izlemek için kenara geldi. Pozisyonu VAR monitöründen izleyen maçın hakemi, sarı kartı iptal edip doğrudan kırmızı kart çıkardı. Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı.

FERDİ'DEN BİR GOL DAHA

Heyecan dolu maçın 45+10. dakikasında Ferdi Kadıoğlu, orta alanda kaptığı topu Arda Güler'e kazandırdı. Arda yayın gerisinden sol ayağının üstüyle vuruşunu yaptı. Kaleci Ali Şaşal'ın kale alanının sağına doğru sektirdiği topu takip eden Ferdi Kadıoğlu, sağ ayağının üstüyle yakın köşeye sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

SİVAS'IN TEK GOLÜ CAICEDO'DAN

76. dakikada Sivasspor'un sağdan geliştirdiği atakta Robin Yalçın, savunma arkasına sarkan Caicedo'ya aradan nefis bir pas gönderdi. Topu kontrol edip ceza sahasına kadar gelen Caicedo, sağ ayağının üstüyle uzak köşeye düzgün vurdu ve direğe çarpan top ağlara gitti.

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Fenerbahçe'nin 10 kişi kaldığı maçta Sivasspor'u 3-1 yendiği mücadeleyi Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak yazılar...

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

FERDİ'NİN GECESİ - SERKAN AKCAN
Fenerbahçe, maçın başında Valencia’yı hastaneye, devrenin sonunda da İrfan Can’ı gelmemek üzere soyunma odasına gönderdiği Sivas deplasmanında, Ferdi’nin olağan üstü performansıyla kazanarak, bu akşam oynanacak derbiyi izlemek için koltuğuna kuruldu. İrfan Can Kahveci, merkezde Arao’nun yanına 8 numaraya konumlandığında Fenerbahçe, merkezini biraz da olsa güçlendirdi ve Sivasspor’un oradaki üstünlüğüne son verdi. Elbette bu tercih, sahada zincirleme bir olumlu etki yarattı. Samuel sağ beke, Luan Peres sol beke, Ferdi öne, Rossi sola, Arda ile Pedro ise forvete geçip sahada büyük bir dominasyonun fitilini ateşlediler. Ferdi, yine döktürdüğü bir ilk yarı oynadı. Arda Güler’e ayak uyduran bir forvet çıktığında, Fenerbahçe’nin hücumdaki akıcılığı seviye atlıyor doğrusu. Hele İrfan Can’ın merkezde kazanıp getirdiği toplar Pedro’nun formsuzluğuna rağmen Rossi ile Arda’nın oyun iştahını kabartmayı sağladı. Ne var ki, İrfan Can, Ferdi’ye attırdığı enfes golün kutlaması yapılırken Sami Saiz’e öyle anlamsız bir faul yaptı ki, işin gerçeği gördüğü kırmızıya kendi bile şaşırmadı.

Haberin Devamı

Doğal sonuç
Jesus, İrfan Can Kahveci atılmışken ikinci yarı Arda’yı çıkarıp İsmail Yüksek ile oynamayı tercih edince ister istemez savunmasını çok daha derine gömülerek yapmak zorunda kaldı. Bunda şaşacak bir durum yok. Zaten doğal bir sonuçtu, zira önde top tutacak ne bir santraforu ne de yetenekli bir forveti vardı. Serdar Dursun girdikten sonra topu bir nebze önde tutabilen Fenerbahçe, bu kez savunma arkasında bıraktığı boşlukla yine yüzleşti. Luan Peres’in harika işler çıkardığı gece de maçın yıldızı Ferdi Kadıoğlu’ydu. Ferdi, kariyer sezonunu oynuyor. Jesus nereye koyarsa o bölgenin hakkını veriyor.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUĞA YETMEZ - CEM DİZDAR
Kimi zaman stres için "Yaratıcılığa yardımcıdır" denir. Ya da buna benzer bir şey! Son maçın ardından eleştiriyi de aşan bir taarruza maruz kalan yüksek stres altındaki Fenerbahçe ve Jorge Jesus, bu maçta acaba neler yapacaktı? İlk gole kadar, üstelik golcüsü Enner Valencia’yı kaybeden Fenerbahçe, neredeyse sahada ancak rakibi kadar göründü. Ne var ki, rakibi de sahada görünmemeye ant içmiş gibi olunca Diego Rossi, gol atmanın çok da marifet gerektirmediği yurdumuzda yürüye yürüye gol atınca, kapı aralandı ve ardı geldi. Başka ne oldu derseniz, "İrfan Can sahne aldı" derim. Ne gereği varsa kaldırdı tabanı ve kendini attırdı. Peki değişen ne oldu? Hiçbir şey. İkinci devre 0–3 başlayınca Sivas oyunu hatırlamaya başladı. Ancak bu kez diğer İrfan Can ancak Eğribayat olanı çıktı sahneye. Birkaç kritik hamle, bir iki kurtarışla takımını ayakta tuttu. Sivas uzun süre denediyse de güzel oyun futbol, sürprizini başka yere saklıyormuş! Ve bu oyun denemeyi sürdüreni ödüllendiriyor ama enteresan olanı, ayağına top ilk değeni de ödüllendiriyor olması! Ödül bu maçta Jordy Caicedo’ya vurdu ve girer girmez kendisinin bile inanmakta zorlanacağı bir vuruşla golü yaptı.

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

Enteresan oyun

Ama Sivas için olan biten bundan ibaret kaldı. Öte tarafta, bir önceki maçta skoru tutamamakla suçlanan Fenerbahçe, ikinci devre pozisyona girme tasası yaşamadığı gibi pozisyon verse bile maçı kazanmayı bildi. Lakin bu yeter mi, bence yetmez. Galatasaray gerek oyun gerek moral gerek üstünlük açısından önde görünüyor. Denklemi bozacak olan ise son Beşiktaş maçı. Futbol bu, sonuç şimdiden kestirilemez elbette. Yine de bu bir oyun ve bu tarz Fenerbahçe’nin ligi şampiyon bitirmesine yeter gibi görünmüyor. Ancak az önce belirttiğim gibi futbol "enteresan bir oyun". Ne olacağını buradan öngörmek hayli zor.

DEPLASMAN KRALI - FAİK ÇETİNER
Sivasspor deplasmanı, Fenerbahçe’nin en zor 90 dakikalarından biriydi. İlk yarı bittiğinde maçı izlemeyenlere Fenerbahçe’nin 3 farkla önde olduğunu söylesek, çok fazla inanan olmazdı. Maçtan önce Rıza Çalımbay, rakibi iyi analiz ettiklerini söylemişti. İlk 45 dakika bittiğinde hocanın söylediklerinin havada kaldığını gördük. Jesus 3’lü defansın solunda aylardır ilk 11’e çıkmayan Peres’e görev vermişti. İlk 10 dakika dolmadan, Valencia sedye ile dışarı çıkınca ister istemez Fenerbahçe’yi endişe sarıyordu. Ancak Valencia’nın yerine oyuna giren Rossi şahsi becerisiyle attığı golle maçın hikayesini değiştiriyordu. Sahanın iyilerinden İrfan Can’ın adrese teslim ortasını Ferdi (Takımın vazgeçilmezi) gole çevirince, işler kolaylaşıyordu. İrfan Can iyi oynarken kırmızı kart görünce “Acabalar” artıyordu.

Bırakmaya niyeti yoktu
Ancak 10 kişilik Fenerbahçe’nin maçı bırakmaya niyeti yoktu. Devre biterken Arda Güler’in şutunu sahanın kötülerinden (devre arası oyundan alındı) Ali Şaşal sektirince Ferdi ilk yarıya noktayı koyuyordu. Jesus, devre arası defansif yönü kuvvetli İsmail Yüksek’i oyuna alıp, Arda’yı dinlendirmeye çekti. İkinci bölüm, doğal olarak ilk bölümden farklı geçti. Fenerbahçe kapandı, Sivas yüklendi. Fenerbahçe’nin şimdilik en büyük korkusu, “Kadıköy fobisi” yoksa, bu takım dışarda daha iyi oynuyor, kazanıyor ve haklı olarak da ”Deplasman Kralı” oluyor.

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

RAHAT BİR MAÇ - DENİZ ÇOBAN
Maçın hakemi Zorbay Küçük skor avantajıyla rahat bir maç yönetti. Deplasman takımı erken dakikalarda farkı bulunca, oyundaki tansiyon azaldı. Hakem Küçük, bazı faul ve kart hatalarıyla maçı tamamlasa da maçın gidişatını etkileyecek önemli hatalar yapmadı.

7. dakikada Valencia’nın sakatlandığı pozisyonda penaltı yoktu. Sivasspor lehine faul çalındı ama Sivasspor lehine de faul yoktu.

İlk yarının uzatma dakikalarında İrfan Can’ın VAR müdahalesiyle gördüğü kırmızı karta yanlış demiyorum ama hakemin değerlendirmesi gerektiği düşünüyorum.
71. dakikada Arao’nun sarı kart görerek cezalı duruma düştüğü pozisyonda hakem gereksiz bir sarı kart gösterdi. Oyunu geciktirmiyor Arao düdükten sonra topa vuruyor ama oyunun başlamasını geciktirmiyor ya da oyunu bozmuyor. Zaten yerde oyuncu var ve oyunun hemen başlaması mümkün değil.
60.dakikada Samuel doğru bir sarı kart gördü. Samuel’in 45+7.dakikada Gradel’e faulüne de sarı kart çıkmalıydı.

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

SICAK TAKİP... - MEHMET ALİ SABUNCU
Ligde yarış tüm hızıyla devam ederken, Fenerbahçe'de Jorge Jesus yine takımı değiştirerek Sivasspor maçına başladı. Gelelim karşılaşmanın önemli anlarına;

Ferdi'den 2 gol...
5'te Erdoğan kaleye hareketlendi, pozisyonunu Samet bitirdi. 22'de Rossi uzun süre topu sürdü, tek başına kaleye yaklaştı, plasesinde durum 1-0 oldu. 32'de Arda Güler ortaladı, kale önünde Joao Pedro dokunamadı. 41'de Arda'nın peş peşe iki şutunu Charisis engelledi. 45+1'de İrfan Can ortaladı, Ferdi golü attı: 0-2. 45+10'da Arda Güler vurdu, kaleci Ali Şaşal sektirdi, Ferdi tamamladı: 0-3.Devre bu sonuçla bitti. 48'de Joao Pedro kafayla 4. golü kaçırdı. 62'de kaleci İrfanCan, Saiz'ın şutunda gole izin vermedi. 75'te savunma arkasına sarkan Caicedo, farkı ikiye indirdi: 1-3. Kalan dakikalar sonucu değiştirmedi, derbi haftasında Fenerbahçe puan kaybetmedi. Maç 3-1 bitti.

Kahveci Dereağzı'na...
Bu maçta görüldü ki İrfan Can Kahveci artık takıma zarar veriyor. Takımın önde, o tabanın havada işi ne. Gitmek istiyor. Sayın yönetim, Sinan Gümüş'e ne yaptınız, takım buldunuz gitmeyince sezonun geri kalanını Dereağzı'nda tek başına geçirdi. İşte size ikinci vaka. İrfan Can Kahveci derhal kadro dışı bırakılmalı, çünkü çirkinleşmeye başladı, sizin istediğiniz takıma satılmalı. Ama biz yazıyoruz ya siz tersini yaparsınız... Takipteyiz göreceğiz. Böyle futbolcu olursa takımda, Jorge Jesus ne yapsın?

Fenerbahçede maçtan sonra çok konuşulacak sözler Şampiyonluğa yetmez Enteresan bir oyun

YORUM YAZ