MENÜ

Fenerbahçe'de Krunic ve Zajc bilmecesi! Aranan iki isim birden...

Süper Lig'de son haftalara girilirken zirve mücadelesi veren Fenerbahçe'de en çok tartışma konusu olan isimlerin başında Miha Zajc ve Krunic geliyor. Sezon başında sözleşmesi uzatılan Zajc'ın sakatlıklar sonrası beklentileri karşılayamaması, ara transfer döneminde kadroya katılan ve İsmail Kartal'ın özellikle istediği Krunic'in bir türlü istenilen seviye ulaşamaması taraftarları isyan ettirdi. Sarı Lacivertliler'de ara transfer döneminde giden isimler de büyük tartışma konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Fenerbahçe'de Krunic ve Zajc bilmecesi! Aranan iki isim birden...

Bu sezon hem Süper Lig'de hem de Avrupa'da zirveyi hedefleyen Fenerbahçe'nin ara transfer döneminde uyguladığı politika tartışma konusu oldu. Özellikle son maçlarda yaşanan sakatlıklar sonrası yedek kulübesinin yetersiz kalması, yeni transfer Krunic'in etki yapamaması, sezon başından bu yana Zajc'ın bir türlü devreye girememesi akıllarda soru işareti bıraktı. Sakatlıkların ve cezalıların olduğu dönemde Sarı Lacivertliler'in özellikle orta alanda en çok ihtiyaç duyduğu isimlerin başında Krunic ve Zajc geliyordu. İki isim de İsmail Yüksek ve Fred'İn yokluklarında ilk 11'de destek verebilmesi amacıyla kadroda yer almaktaydı. Ancak Fenerbahçe'de teknik heyetin hesapları uymadı. Özellikle ara transfer döneminde takımdan ayrılan isimler de ayrıca tartışılır hale geldi.

Haberin Devamı

'BUNUN ALTINDAN NASIL KALKACAĞIZ'

ZAJC'IN KALMASINI İSMAİL KARTAL İSTEDİ

Sezon başında sözleşmesi sona erdikten sonra takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan 29 yaşındaki Sloven orta sahanın takımda yer almasını bizzat İsmail Kartal istedi. Önceki dönemlerinde de tecrübeli teknik adamla iyi performanslar ortaya koyan Zajc için taraftarlar da bu karar destek olmuştu. Ancak tecrübeli orta sahanın yaşadığı sakatlıklar sonrası dönüşü hiç de iyi olmadı. İstenilen seviyenin altında kalan Zajc özellikle Fred'in yokluğunda oyun yönlendirme konusunda yaşadığı zorluklar tepki çekti. Sloven futbolcu bu sezon Fenerbahçe'de 19 maça çıktı ve sahada bin 30 dakika süre aldı. Bu sürede Zajc'ın sadece 2 golü bulunmakta.

Fenerbahçede Krunic ve Zajc bilmecesi Aranan iki isim birden...

KRUNIC DE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Haberin Devamı

Sezon başında transferi çokça konuşulan ancak Pioli'nin kararı sonrası Milan'da kalan Krunic için Fenerbahçe ara transferde bir kez daha atağa kalktı ve tecrübeli orta sahayı kadrosuna kattı. Bosnalı orta saha İsmail Kartal'ın direkt takımda görmek istediği isimlerin başında geliyordu. Oyun planında da sık sık kullanmak istediğini belirten tecrübeli teknik adamın transferinden dolayı çok mutlu olduğunu her defasında dile getirmişti. Ancak tecrübeli futbolcu bir türlü beklenen gelişmeyi sağlayamadı ve henüz takıma adapte olamadı. Bunu son Karagümrük maçında da gösterdi.

Fenerbahçede Krunic ve Zajc bilmecesi Aranan iki isim birden...

Dün oynanan maçın ardından İsmail Kartal'ın Krunic ile ilgili "Szymanski cezalı, Mert Hakan sakat. Biz de orada Krunic'i kullandık. Bir gol kaçırdı ve demoralize oldu. Krunic bizim için değerli bir oyuncu." sözleri oldukça dikkat çekiciydi. Bu sözlere rağmen hala Fenerbahçeli tarfatarların Krunic'in performansından memnun olmadığı maç içerisinde de gözlendi. Hatta maç içerisinde ileriye pas atmayınca tribündeki taraftarların da kısa süreli tepkisini çekmişti. Fenerbahçe formasıyla 16 maça çıkan Krunic'in 1 asisti bulunmakta.

CRESPO, LINCOLN VE EMRE MOR PİŞMANLIĞI

Ara transfer döneminde Krunic'in kadroya katılabilmesi için hem yabancı sınırını korumak isteyen hem de oynamayan futbolcuların kiralık giderek form durumlarını korumalarını isteyen Fenerbahçe, Crespo, Lincoln ve Emre Mor'u kiralık olarak kadrosunda çıkardı. Krunic ile Zajc'ın beklentilerin aşağısında kalması sonrası özellikle Crespo ve Lincoln tercihleri tartışılır duruma geldi. Orta sahada yaşanan yaratıcı oyuncu eksikliği, yaşanan sakatlıklar ve cezalı futbolcuların olması sonrası ortaya çıkan sorun taraftarların da tepkisini çekmiş durumda. Crespo'nun ayrılmadan önce giderek artan form durumu, Lincoln'ün Türkiye Kupası maçında uzun süre forma giymemesine rağmen sol bekte de iyi bir formansı göstermesi ayrılıkların neden yaşandığına dair soru işaretleri oluşturdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Krunic ve Zajc bilmecesi Aranan iki isim birden...

KANATLARDA DA SAKATLIK SORUNU BAŞ GÖSTERDİ

Emre Mor'un kiralanması ve Kent'in Süper Lig kadrosunda kaydı olmaması nedeniyle kanat oyuncularında da bir eksilmeye giden Fenerbahçe'nin sakatlık dönmelerinde bir hayli zorlandığı görüldü. Cengiz Ünder ve Joshua King'in aynı dönemde sakatlanması sonrası yedek kulübesinde Fenerbahçe'nin kanat oyuncusu kalmamış oldu. Emre Mor'un Karagümrük'e kiralık olarak gitmesi de taraftarlarda ayrı bir tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Krunic ve Zajc bilmecesi Aranan iki isim birden...

YORUM YAZ