Fenerbahçe'de kılıçlar çekildi! Ali Koç'tan sert tepki: Yeniden seçilirsem onunla çalışmam

Fenerbahçe'de lig bittikten sonra herkesin gözü kulağı seçime çevrilmiş durumda. Mevcut Başkan Ali Koç'un yeniden aday olduğu ve eski başkanlardan Aziz Yıldırım'ın adaylığını açıklamasının ardından tam anlamıyla her gün demeç savaşları yaşanıyor. İki tarafın da birbirlerine oldukça sert ifadeler kullandığı dönemde Ali Koç'tan bir açıklamada daha geldi ve bu kez hedefindeki isim Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'ydu.

Fenerbahçe'de kılıçlar çekildi! Ali Koç'tan sert tepki: Yeniden seçilirsem onunla çalışmam

Fenerbahçe başkanlık seçimi için heyecanlı geri sayım başladı. Sarı-lacivertlilerde 3 yıl boyunca başkanlık görevini üstlenecek yeni başkan belli oluyor. 30 Mayıs 2024 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığından seçim ertelenirken gözler yeni takvime çevrildi. Fenerbahçe Spor Kulübü’nden yapılan açıklamada Yeni Olağan Seçim Kurul Toplantısı duyuruldu. 40 binden fazla üyenin seçimlerde oy kullanması beklenirken mevcut başkan Ali Koç ve Sarı-lacivertlilerin eski başkanı Aziz Yıldırım seçimde aday olmuştu. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Bu süreçte adaylar hem projelerini aktarırken hem de birbirlerine karşı sert açıklamaları dikkat çekmişti. Bu polemiklere bir yenisi daha eklendi.

ALİ KOÇ, ŞEKİP MOSTUROĞLU İLE ÇALIŞMAYACAĞINI AÇIKLADI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hafta sonu yapılacak Olağan Seçimli Genel Kurul’u kazanması halinde mevcut Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu ile çalışmayacağını açıkladı.

'BEN BUNU KABUL ETMİYORUM'

Koç, “Yüksek Divan Kurulu Ofisi, bir seçim bürosu olarak çalışmaktadır. Yüksek Divan Kurulu Başkanı, üyelerimizi arayıp Sayın Aziz Yıldırım için oy istemektedir. Beni ziyarete gelen bir kişiyle karşılaşmış, ‘İnşallah Aziz Başkan kazanacak, sen de o zaman bize katılırsın’ demiş. Ben, bunu kabul etmiyorum. Seçilirsem Şekip Mosturoğlu ile çalışmayacağım” dedi. Mosturoğlu ise iddianın doğru olmadığını savunarak, “Seçim süreci kurulumuz tarafından objektif, şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmüştür” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede kılıçlar çekildi Ali Koçtan sert tepki: Yeniden seçilirsem onunla çalışmam

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NDAN YANIT

Ali Koç'un bu sözlerine Şekip Mosturoğlu'ndan yanıt geldi.

Şekip Mosturoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek Divan Kurulu, Fenerbahçe Spor Kulübü tüzüğü gereği yarın mesai saati bitimine kadar seçim işlerini yürütmekle yetkili ve görevli kuruldur. Seçim süreci kurulumuz tarafından bugüne kadar objektif, şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmüştür. Sürecin yarın tamamlanmasının ve Başkan Adaylarının listelerinin kesinleştirilmesine dair nihai kararımızın alınmasının ardından şahsım ve yüksek divan kurulu hakkında başkan adaylarından Sayın Ali Koç tarafından yapılan spekülatif açıklama ile ilgili olarak tarafımızca açıklama yapılacaktır Büyük Fenerbahçe Kamuoyuna saygılarımla arz ederim" ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM: ADALET DUYGUSUNDAN ŞÜPHEMİZİN OLMADIĞI...

Konuyla ilgili Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım'dan da açıklama geldi. 

Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde;

Sevgili taraftarlarımız,

8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Seçimli Olağan Genel Kurulumuzda, saat 09:30'dan itibaren stadımızda yerimizi alacağız.

Mevcut Başkan Sayın Ali Koç'un, kazandığı takdirde, yakın zamanda rekor bir oyla seçilmiş Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Sayın Şekip Mosturoğlu ile çalışmayacağı yönündeki demeçleri son derece anti-demokratik ve anti-kurumsaldır. Bununla birlikte Sayin Koç, bu açıklamalarıyla, genel kurulun divan yönetimine ambargo koyma hedefini açıkça belli etmiştir.

Haberin Devamı

Genel Kurulumuzun eşit ve adil şartlarda idare edilebilmesi, 2 gün boyunca yaşayacağımız yoğun kongre ortamının profesyonellik ve adalet ile yönetilmesi ve her bir kongre üyemizin hakkının sonuna kadar muhafaza edilebilmesi adına, kurumsal yapımızın bir gereği olarak, yakın zamanda rekor oyla seçilmiş mevcut Yüksek Divan Kurulu Başkanımız, 3 Temmuz'da kulübümüz için aylarca hapis yatıp bedel ödemiş olan Sayın Şekip Mosturoğlu'nun, Genel Kurul'un Divan Başkanı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bütün genel kurul üyelerimizi de, adalet duygusundan şüphemizin olmadığı, tüzüğümüzü noktasından virgülüne kadar uygulayacağına emin olduğumuz, Sayın Şekip Mosturoğlu lehine oy kullanmaya davet ediyor, tüm üyelerimizi 8 Haziran Cumartesi günü saat 09:30'da stadımıza bekliyoruz.

Haberin Devamı

Fenerbahçede kılıçlar çekildi Ali Koçtan sert tepki: Yeniden seçilirsem onunla çalışmam

YORUM YAZ