MENÜ

Fenerbahçe'de Kadıköy yıkımı! İç sahada çöküş

İstanbulspor ile sahasında 3-3'lük skorla berabere kaldıktan sonra Fenerbahçe zirve yarışında büyük bir şans tepti. Taraftarların da tepkisini çeken Sarı Lacivertliler'in Kadıköy karnesi de bu sezonun özeti niteliğinde. İşte ayrıntılar...

Fenerbahçe'de Kadıköy yıkımı! İç sahada çöküş

Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele 3-3'lük beraberlikle sona ererken, 90+6. dakikada Eze'nin golüne engel olamayan Sarı Lacivertliler zirve yarışı mücadelesinde Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada büyük şans tepti.

Haberin Devamı

Bu durum Fenerbahçeli taraftarların da yoğun tepkisine neden oldu. Mücadelede 2-0 üstünlüğü sağlamasına rağmen skoru koruyamayan Fenerbahçe sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. İstanbulspor'a kritik bir puanı getiren isim ise 90+6'da Eze oldu. Bu golle Sarı Lacivertliler tek kelimeyle Kadıköy'de yıkılmış oldu.

GÜNDEM JORGE JESUS

JORGE JESUS'LA KADIKÖY YIKILDI

Süper Lig tarihinde Fenerbahçe iç sahası her zaman en zorlu deplasman olmuştur. Ancak bu sezon işler tamamen ters gitmiş durumda.

Sezon başında Türkiye'ye gelirken büyük yankı uyandıran Portekizli dünyaca ünlü Teknik Direktör Jorge Jesus'un Kadıköy karnesi ise tamamen tartışma konusu oldu. Galatasaray ile arasında oluşan puan farkının iç sahada kaybedilen maçların etkisi olması ise dikkatlerden kaçmadı. İşte o maçlar ve Sarı Lacivertliler'in kaderini etkileyen karşılaşmalar...

Haberin Devamı

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

SERİLER SONA ERDİ

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Beşiktaş'a kendi evinde 4-2 mağlup olduktan sonra şoke eden tablo devam etti. Sarı-lacivertlilerde Başkan Ali Koç yönetiminde biten seriler, taraftarların en çok tepki gösterdiği durum haline geldi.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

GALATASARAY SERİSİ

Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı 22.12.1999'da galibiyet alan Galatasaray, ardından yaklaşık 21 yıllık süreçte bu deplasmanda galibiyet hasreti çekti. Sarı-kırmızılılar, 23 Şubat 2020 tarihinde 3-1 kazandıkları maçla birlikte bu kötü serisine son verdi. Fenerbahçe, başkan Ali Koç yönetiminde ezeli rakibine karşı iç sahada kurduğu üstünlüğü kaybetmiş oldu.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

BEŞİKTAŞ SERİSİ

Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanında 17 Nisan 2005'te 4-3'lük tarihi bir galibiyet almıştı. Siyah-beyazlılarda o maçta kaleci Oscar Cordoba'nın atılması sonrası kaleye Daniel Pancu geçmiş ve o derbi efsaneler arasında yerini almıştı. Ardından geçen sürede Beşiktaş, yaklaşık 15 yıl Kadıköy'de galibiyet alamadı. Siyah-beyazlılar 2020-2021 sezonunda Kadıköy'de yine 4-3'lük kazanarak bu hasretine son verdi. Ali Koç yönetimindeki Fenerbahçe, bu sonuçla Galatasaray'ın ardından iç sahadaki Beşiktaş serisinin bitmesine de tanıklık etti.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ'TEN İLK GALİBİYET

Şenol Güneş de, Kadıköy'de ilk kez Fenerbahçe'de başkan Ali Koç döneminde galibiyet gördü. Beşiktaş'la, Fenerbahçe'yi 4-2'lik skorla mağlup eden Güneş, teknik direktörlük kariyerinde (35) Kadıköy'de ilk kez lig maçında kazanmış oldu.

Ligde sahasında Galatasaray'a 3-0, Beşiktaş'a da 4-2 kaybeden Fenerbahçe, tam 62 yıl sonra aynı kaderi yaşadı. Sarı-lacivertli takım, 1960/61 sezonunun ardından ikinci kez hem Galatasaray'ı hem de Beşiktaş'ı konuk ettiği maçlarda 3+ gol yedi.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

TRABZONSPOR SERİSİ

Fenerbahçe, Ali Koç'un başkanlığı süresinde Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra Trabzonspor serisinin bitmesine de tanıklık etti. Kadıköy'de 1997'de kazanan Trabzonspor, ardından geçen 23 yılda Fenerbahçe deplasmanında galibiyet alamadı. Bordo-mavilililer 2019-2020 sezonunda Türkiye Kupası'ndaki yarı final rövanş karşılaşmasında rakibini 3-1 mağlup etti. Fenerbahçe, Ali Koç'un başkanlığı döneminde iç sahada rakiplerine karşı tüm serilerini kaybetmiş oldu.

DİĞER SERİLER

Gençlerbirliği, 2021 yılında Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 2-1'lik skorla mağlup ederek İstanbul'daki 21 yıllık özlemine son verdi.

Haberin Devamı

İzmir temsilcisi Göztepe de, 2021 yılında, Ali Koç döneminde Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 mağlup etti ve 21 yıl sonra Kadıköy'de kazandı.

Fenerbahçe, Sivasspor'a 2021 yılında sahasında 2-1 mağlup olarak, rakibine evinde 7 yıl sonra kaybetmişti.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

1. HAFTA | FENERBAHÇE 3-3 ÜMRANİYESPOR

Süper Lig'in ilk hafta maçında büyük bir heyecan sahne olan maçta Fenerbahçe ile Ümraniyespor Kadıköy'de karşılaştı. Taraftarların maça akın ettiği ve bayram yerine çevirdiği maçta kazanan çıkmadı. Sarı Lacivertliler, ligin yeni ekibi karşısında ilk yarıyı 2-1 önde kapatmasına rağmen skoru koruyamadı ve sahadan 2 puan geride bırakarak ayrılmak zorunda kaldı.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

14. HAFTA | FENERBAHÇE 1-2 GİRESUNSPOR

Ligin 14. haftasında Fenerbahçe Dünya Kupası arasına girmeden Giresunspor ile sahasında karşılaştı. Ligin zirvesinde yer almasına rağmen Fenerbahçe şok bir skorla sahadan yenik ayrılan taraf oldu. Maçta 1-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan ve Borja Saiz'i durdurmakta zorlanan Sarı Lacivertliler, Kadıköy'de bu kez de 3 puanı bırakan taraf oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

18. HAFTA | FENERBAHÇE 0-3 GALATASARAY

Dünyanın gözünü Süper Lig'e çeviren ve ezeli rakiplerin büyük mücadelesine sahne olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yine taraftarlar maça akın etmiş ancak büyük hayal kırıklığı ile sahayı terk etmek zorunda kalmıştı. Sarı Kırmızılılar, Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 gibi net bir skorla yenmiş ve rakibine karşı şampiyonluk yarışında da piskolojik olarak üstünlük sağlamıştı.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

27. HAFTA | FENERBAHÇE 2-4 BEŞİKTAŞ

Yine bir Kadıköy'de oynanan derbi yine sonu hüsranla biten bir maç... Taraftarların yoğun desteğini almasına rağmen Fenerbahçe 1-0 öne geçtiği, penaltı kaçırdığı ve rakibinin kırmızı kart görmesine rağmen sahadan 4-2'lik skorla mağlup ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

31. HAFTA | FENERBAHÇE 3-3 İSTANBULSPOR

Kadıköy'de son olarak İstanbulspor maçında 2-0 öndeyken 3-3'lük beraberlikle özellikle de 90+6'da yenen golle sahadan ayrılmak ise sabırları taşırdı. Taraftarlar maç sonu Jorge Jesus'a tepki gösterdiler.

JORGE JESUS İLE TARAFTAR ARASINDA GERİLİM

Lider Galatasaray'ın Fatih Karagümrük'le berabere kalması sonrası İstanbulspor karşısında mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Fenerbahçe, İstanbulspor karşısında büyük bir şok yaşadı. 90+6'da Eze'nin golü sonrası 3-3 biten karşılaşmanın ardından Jorge Jesus, takımı protesto eden Sarı Lacivertli ekip taraftarlarına tepki gösterdi.

Maçın son anlarında şampiyonluk şarkıları söyleyen taraftarlar, 90 dakika sonunda büyük bir hüzünle sahadan ayrıldı. Teknik direktör Jorge Jesus, maç sonu takımı orta sahada alkışlatmak için topladı. Fakat seyirciler, yuhaladı. Jesus da taraftara tepki gösterince, Arda Güler hocasını soyunma odasına götürmeye çalıştı.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

ARDA GÜLER SAKİNLEŞTİRDİ

Jesus, 3-3 biten maçın ardından tüm takımı orta sahada topladı. Tecrübeli teknik adam, burada öğrencilerine bir konuşma yaptıktan sonra tribünleri alkışlamalarını istedi. Oyuncular da böyle yaptı. Ancak stadı doldurup takıma büyük bir destek veren taraftarlar, alkışa yuhalayarak yanıt verdi. Jorge Jesus buna çok sinirlendi, tribünlere dönerek el-kol hareketleriyle tepki gösterdi. Bunun üzerine yuhalama ve ıslık sesleri daha da yükseldi. 18 yaşındaki Arda Güler hemen hocasının yanına gidip sakinleştirmeye çalıştıktan sonra tribünlere de eliyle 'Tamam' işareti yaptı.

SAHASINDA 23 GOL YEDİ

Fenerbahçe bu sezon ligde oynadığı maçların tamamında kalesinde 23 gol birden gördü. Bu durum da Sarı Lacivertli ekibin savunmasının eleştirilmesine neden oldu. Fenerbahçe'nin zirvedeki rakibi Galatasaray'ın iç saha performansında ise kalesinde sadece 15 gol görmesi dikkatlerden kaçmadı.

Fenerbahçede Kadıköy yıkımı İç sahada çöküş

YORUM YAZ