MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın zor kararı

Sezonu ikinci olarak tamamlayan ve Ziraat Kupası'nı kazanan Fenerbahçe yeni sezonun hazırlıklarına başladı. Gelecek sezon için uzun süredir hasret olduğu şampiyonluk doğrultusunda transfer çalışmalarına ağırlık verdi ve yıldız isimlere yöneldi. İsmail Kartal'ın göreve gelmesiyle transferde hızlanan sarı lacivertliler önemli isimleri kadrosuna kattı. Edin Dzeko ve Umut Nayir'in takıma katılması ile beraber santrafor bölgesinde şişkinlik yaşayan Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ı zor bir karar bekliyor.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın zor kararı

Geçen sezonun gol kralı Enner Valencia'nın takımdan ayrılmasından sonra İsmail Kartal'ın yeni forvet üçlüsünün kimler olacağı merak konusu oldu. Forvet hattına yapılan önemli transferlerle beraber takımdan ayrılan oyuncuların da olması bekleniyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN FORVETLERİNİN KARNESİ

Joshua King

Fenerbahçe'de en çok sakatlık yaşayan isimlerden biri olan Joshua King, Rusya kampında yaşadığı sakatlıktan dolayı İstanbul'a dönmek zorunda kaldı. Norveçli oyuncu geçtiğimiz sezon oynadığı 27 maçta 7 gol 3 asist ile sarı lacivertlilerin skoruna katkı sağlamıştı.

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

Serdar Dursun

Serdar Dursun ise oynadığı 26 maçta 4 gol 5 asist ile skora katkı sağladı. 2021'de Alman ekibi Darmstadt'tan bedelsiz olarak Fenerbahçe'ye transfer olan oyuncuyla Anadolu kulüpleri ilgileniyor.

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

Michy Batshuayi

Geçen sezon Chelsea'dan Fenerbahçe'ye 3.50 milyon Euro karşılığında transfer olan ve kısa süre de taraftarın sevgisini kazanan Michy Batshuayi önemli bir performans sergiledi. Sarı lacivertlilerde 20 gol atıp 2 asist yapan Belçikalı oyuncunun takımdan ayrılması beklenmiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

Mbwana Samatta

2020'de Aston Villa'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Mbwana Samatta oynadığı 33 maçta 6 gol atmış ve beklentilerin uzağında kalmıştı. Fenerbahçe'de bulunduğu süre boyunca farklı takımlara kiralık olarak transfer olan Samatta'nın kesin olarak takımdan ayrılması bekleniyor.

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

Enner Valencia

Geçtiğimiz sezonun gol kralı olan Enner Valencia ligde 31 maçta 29 gol ve 5 asistlik performansıyla oldukça iyi bir sezon geçirmişti. Toplam 116 maçta 59 gol 17 asist ile sarı lacivertliler de skora katkı sağlayan Ekvadrorlu futbolcu sözleşmesinin sona ermesi ile beraber Internacional'e transfer oldu.

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

Mergim Berisha

Fenerbahçe'nin santraforlarından biri olan Mergim Berisha sezonu Augsburg'a kiralık olarak geçirdi. Bundesliga'da gösterdiği iyi performansın ardından Alman Milli Takımı'na kadar yükselen oyuncunun bonservisini Augsburg aldı.

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

Joao Pedro

Geçen sezon Cagliari'den Fenerbahçe'ye büyük umutlarla transfer olan Joao Pedro oynadığı 28 maçta 5 gol 1 asist ile katkı sağlamıştı. Oyuncudan beklediği performansı bulamayan sarı lacivertliler 31 yaşındaki gidişine engel olmayacak.

Fenerbahçede İsmail Kartalın zor kararı

FENERBAHÇE'NİN YENİ GOLCÜLERİ

Fenerbahçe'ye Inter'den transfer olan ve gelir gelmez sarı lacivertli taraftarın sevgisini kazanan Edin Dzeko Inter'de oynadığı 101 maçta 31 gol atıp 15 asist ile skora katkı sağlamıştı. Fenerbahçeli taraftarların büyük umut beslediği isimlerden olan Boşnak oyuncunun yeni sezonda Fenerbahçe'nin gol yükünü taşıması bekleniyor.

Haberin Devamı

Eyüpspor'dan Fenerbahçe'ye bonservis bedeli olmadan transfer olan ve geçtiğimiz sezonu Ümraniyespor'da kiralık olarak geçiren Umut Nayir oynadığı 33 maçta 18 gol atarak 3 asist yaptı.

Yeni transferler ve ayrılacak oyuncuların ardından teknik direktör İsmail Kartal'ın nasıl bir karar vereceği merak konusu olurken yerli teknik adamı üçüncü Fenerbahçe döneminde zor bir karar bekliyor.

Kumsal Bozkurt - FANATİK DETAY HABER

YORUM YAZ