MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın şampiyonluk formülü! Szymanski'nin yerine yıldız oyuncu ilk 11'e...

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, son haftalarda oyun olarak yaşanan düşüşe çare bulmak için ekibiyle yoğun mesai harcıyor. Tecrübeli hoca, özellikle yıldız futbolcusunu 11’e monte etmenin yollarını arıyor. Bunun için taktik çalışmalarda 3’lü savunuma da dahil olmak üzere birçok denemeler yapıyor. Son haftalarda performansında düşüş olan Szymanski'nin de kesik yemesi bekleniyor. Şampiyonluğun formülü için arayışlarını sürdüren İsmail Kartal'ın formülüne göz atalım...

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın şampiyonluk formülü! Szymanski'nin yerine yıldız oyuncu ilk 11'e...

Fenerbahçe, ligde son haftalarda kazanmaya devam etse de oyun anlamında bir düşüş yaşanıyordu. İsmail Kartal buna rağmen kadroda fazla değişim yapmadan yola devam etmeyi seçti. Sarı-Lacivertliler, sonunda Alanya karşısında puan kaybı yaşadı. Bu maçta da oyun olarak beklentilerin altında kalınması sonrası İsmail Kartal, ekibiyle birlikte kolları sıvadı. 'Fredsizlik' sendromu yaşayan Szymanski'nin yerine yıldız golcü ilk 11'de formayı kapacak. Detaylar haberimizde... 

Haberin Devamı

'Fredsizlik' sendromu! 

Polonyalı futbolcunun performans düşüklüğü yaşadığı bu dönemde Fenerbahçe dört puan kaybederken, sarı-lacivertliler liderliği de Galatasaray'a kaptırdı. Öte yandan Szymanski'nin bu performans düşüklüğünde Fred detayı dikkat çekti. Sezonun geneline bıkıldığında Szymanski'nin, Fred ile birlikte oynadığı maçlarda çok daha yüksek bir performans sergilediği ortaya çıktı. Polonyalı yıldız, Fred ile birlikte çıktığı 15 lig maçında 9 gol atarken 6 da asist yaptı. Fred'in olmadığı 10 maçta ise Szymanski gol atamazken sadece 3 asist yaptı.

Fenerbahçede İsmail Kartalın şampiyonluk formülü Szymanskinin yerine yıldız oyuncu ilk 11e...

Ofansif gücü azalıyor

Polonyalı futbolcunun, Fred'in olmadığı maçlarda daha fazla geriye gelmek zorunda kaldığı, Fred ile oynadığı karşılaşmalarda ise Brezilyalı futbolcunun yaptığı baskı ile kazanılan toplarla skora hemen etki ettiği görülüyor. Szymaski bu sezon Fenerbahçe ile toplam 38 resmî maça çıktı. Yıldız oyuncu bu maçlarda toplam 12 gol atarken 10 da asist yaptı. Polonyalı, Avrupa kulüpleri tarafından da yakından takip ediliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede İsmail Kartalın şampiyonluk formülü Szymanskinin yerine yıldız oyuncu ilk 11e...

Szymanski'ye kesik, yıldız golcüye forma! 

Başarılı çalıştırıcı takım performansını yeniden artırmak ve özellikle de Batshuayi’yi 11’e monte etmenin yollarını arıyor. Tecrübeli teknik adam, Edin Dzeko’dan vazgeçmeden bunu yapmak istiyor. Bu nedenle taktik çalışmalarda farklı formüller deneniyor. Öyle ki çift forvetli 3’lü savunmanın varyasyonlarının bile denendiği öğrenildi. Kartal’ın, Rize gibi bir deplasmanda bu kadar radikal bir değişim yapması beklenmiyor. Ancak formsuz Szymanski’nin yerine Dzeko Batshuayi ikilisiye 4-4-2 dizilişi tercih edilebilir.

Fenerbahçede İsmail Kartalın şampiyonluk formülü Szymanskinin yerine yıldız oyuncu ilk 11e...

Oosterwolde 11’e dönebilir

Öte yandan Jayden Oosterwolde de 11’e dönebilir. Hollandalı oyuncunun oynadığı dönemde özellikle hızıyla savunmaya yaptığı katkı dikkat çekmişti. 22 yaşındaki oyuncu için iki seçenek var. Ya bu sezonun çoğunda olduğu gibi stoperde görev yapacak ya da Ferdi savunmanın sağına geçecek ve Oosterwolde de orjinal pozisyonu olan sol bekte forma giyecek.

Çarpıcı Santos iddiası: Kadroya güvenmiyor!
YORUM YAZ