MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan rekorlu siftah! Tarihe geçti

İsmail Kartal, Trabzonspor galibiyetiyle birlikte Fenerbahçe’nin başında ilk kez rakibini devirdi. Tecrübeli hoca aynı zamanda Kanarya’nın başında ligde 19 maçla; en uzun yenilmezlik serisine sahip yerli teknik adam unvanını elde etti.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan rekorlu siftah! Tarihe geçti

Süper Lig’de şampiyonluk yarışında zorlu Trabzonspor engelini geçmeyi başaran Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, takımıyla hem bir ilki başardı hem de rekor kırdı. Ligde yenilmezlik serisini 19’a çıkaran Sarı-Lacivertliler’de Kartal, bir sezonda en uzun yenilmezlik serisi yaşayan yerli hoca (Aykut Kocaman’ı geçti) unvanını elde etti. Rekor 20 maçla, 2005-06’da Daum’a ait... Tecrübeli teknik adam, Fener’in başında rakibine karşı daha önce çıktığı 4 karşılaşmada 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşamıştı. Kartal, ilk yarıda mağlup oldukları rakibinden rövanşı alarak, Karadeniz ekibine karşı ilk zaferini elde etti.

Haberin Devamı

HAMLELERİ HEMEN YAPTI...

Toplamda ise 10 maçta Trabzon’a karşı hoca olarak 4 beraberlik ve 4 yenilgisinin yanına 2. galibiyetini (İlki 27 Ağustos 2016’da Antep’in başında iç sahada 1-0’lık skorla) ekleyen deneyimli çalıştırıcı, ilk 11’inde tek sürprizi Djiku’nun yanında stoperde Serdar Aziz’e şans vererek yaptı. İkinci yarının başında Serdar çıktı, Jayden Oosterwolde oyuna dahil oldu. Skor 2-2 beraberliği gelmesi sonrasında Kartal, Serdar Dursun ve Michy Batshuayi’yi sahaya sürdü. Batshuayi de, zaferi getiren golü attı.

Fenerbahçede İsmail Kartaldan rekorlu siftah Tarihe geçti

FRED’İN KARİYER GECESİ

Sarı-Lacivertliler’in orta sahadaki en önemli oyuncularından Fred, Trabzonspor karşılaşmasına damgasını vurdu. 13’te Tadic pası verdi, topla buluşan Fred 27 metre uzaklıktan 123 km. hızla harika bir gol attı. Brezilyalı yıldız, son lig golünü 27 Aralık 2022’de Manchester United formasıyla Nottingham Forest’a, son resmi golünü FA Cup’ta 1 Mart 2023’te West Ham’a atmıştı. 45+3’te yine Tadic’in pasında ceza sahasına giren Sambacı, ikinci kez rakip fileleri salladı. Bu sezon Fenerbahçe’de toplamda gol atan 22. ligde 13. oyuncu olan Fred, profesyonel kariyerinde ilk kez bir lig maçında 2 gol kaydetti. Daha önce Trabzon deplasmanında ligde iki gol sevinci yaşayan isim Nisan 2006’da Semih Şentürk’tü.

Haberin Devamı

UZAKTAN ATILAN 13. GOL OLDU

Fenerbahçe, bu sezon ceza sahası dışından en çok gol atan takım unvanını, Fred’in dün akşamki ilk golüyle geliştirdi ve bu sayıyı 13’e yükseltti. Fred’in dışında ligde hedefi bulan diğer isimler ise; Cengiz Ünder (4), İrfan Can Kahveci (4), Szymanski (2) ve Mert Hakan (2).

Fenerbahçede İsmail Kartaldan rekorlu siftah Tarihe geçti

TADİC USTALIĞINI KONUŞTURDU...

Sezonun ilk yarısında 3-2 kaybedilen Trabzonspor maçında penaltıdan 2 kez ağları sallayan Dusan Tadic, dün de skora katkı verdi. Fred’in uzaktan attığı gol öncesinde pası veren Sırp yıldız, Sambacı’nın ikinci golünde de sahnedeydi. Tadic, Batshuayi’nin gol pozisyonunda ise soldan ortayı yapan isimdi.

GECENiN ADAMI BATSHUAYI

Zorlu geçmesi beklenen Trabzon deplasmanı Fenerbahçe adına süper başladı ama son bölüm adeta kâbusa döndü. 2-0 öne geçtikten sonra üstünlüğünü koruyamayan Sarı-Lacivertliler’in kurtarıcısı ise bu sezonki nöbetçi golcü Batshuayi oldu. Belçikalı yıldız, 83’te oyuna dahil olduktan sonra istekli görüntüsüyle hücuma hareketlilik getirirken zaferi de getiren isimdi. Sonradan oyuna girdiği maçlarda 6. kez fileleri havalandıran Batshuayi, bu alanda da Süper Lig’in en fazla katkı sağlayan ismi olarak ön plana çıkmayı başardı.

Haberin Devamı
İsmail Kartal, Trabzonspor maçı sonrası konuştu: Maçın iptal edilmesi gerekirdi

Fenerbahçede İsmail Kartaldan rekorlu siftah Tarihe geçti

YORUM YAZ