MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan az zamanda çok iş!

İsmail Kartal, 13 Ocak’ta iş başı yaptığında zirve iddiasını kaybetmiş, yıldızlarının formu dibe vurmuş, taraftarın tribünleri boşalttığı bir Fenerbahçe bulmuştu Tecrübeli teknik adam kısa zamanda tüm olumsuzlukları tersine çevirdi. Sarı-Lacivertliler’i 2. sıraya taşıdı, birçok oyuncunun formu zirve yaptı, tribünler dolup taştı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan az zamanda çok iş!

Vitor Pereira’nın 3’lü savunma sistemi, Fenerbahçe’de bu sezonun en çok tartışılan konusu oldu. Portekizli’nin görevden ayrılmasının ardından 3 maçlık Zeki Murat Göle dönemi yaşandı ve 13 Ocak’ta İsmail Kartal iş başı yaptı.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adamın ilk işi taktiği değiştirip 4-2-3-1’e dönmek oldu. Kartal, kısa sürede takımı yeni dizilişe adapte etti. Fenerbahçe, 12 Şubat’ta 2-1 kazandığı Giresunspor deplasmanıyla birilikte 13 lig maçında 10 galibiyet, 3 beraberlik alarak adeta uçuşa geçti.

İsmail Kartal, 2. sıradaki Konya’nın 7 puan gerisinde aldığı Sarı- Lacivertliler’le ligi 2. sırada bitirmeyi neredeyse garantiledi.

‘Raporumu verip yönetimi bekleyeceğim’

İsmail Kartal, göreve geldikten sonra önemli işlere imza attıklarını söyledi. Tecrübeli teknik adam, “3.5 ay içinde yeni bir sisteme geçiş yaptık. Küskün futbolcuları kazandık. Taraftarımızı da stadımıza çekmeyi başardık. Puan farkını kapatarak Şampiyonlar Ligi hedefimize büyük ölçüde ulaştık. Sezonu Yeni Malatya galibiyetiyle bitirmek, son hedefimiz” diye konuştu. Tecrübeli teknik adam, Kadıköy’de ligin son maçı ola Karagümrük mücadelesinde yine tribünleri dolduran 12. adama özel olarak teşekkür etti. İsmail Kartal sözlerine, “Verdiğim sözleri tutmanın gönül rahatlığını yaşıyorum. Lig bittikten sonra raporumu yönetime sunarak onların vereceği kararı bekleyeceğim” ifadeleriyle son verdi.

Haberin Devamı

Yıldızlar kendini buldu

Fenerbahçe’de Pereira’nın oyup planı, Ferdi, Samuel, Tisserand ve Kim dışında neredeyse hiçbir oyuncuya yaramadı. Sarı- Lacivertliler’in büyük beklentisi olduğu birçok yıldız performansıyla hayal kırıklığı yarattı. İsmail Kartal ile birlikte yaşanan en büyük değişim, futbolcularla teknik adam arasındaki iletişimde oldu. Tecrübeli teknik adam öğrencileriyle tek tek konuştu, beklentilerini anlattı. Kartal, bu çabalarının meyvesini kısa süree aldı. Mert Hakan, İrfan Can, Zajc, Crespo, Rossi, Serdar Dursun, Pelkas ve Serdar Aziz, 60 yaşındaki teknik adamla birlikte her geçen hafta formlarını artırmayı başardı.

YORUM YAZ