MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal farkı! İstatistiklerde zirvede

Fenerbahçe, ligde İsmail Kartal yönetiminde 10 maçı geride bıraktı. Sarı-Lacivertliler, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle hanesine 21 puan yazdırdı. Kartal ve öğrencileri, bu süreçte lider Trabzonspor ile birlikte zirvede yer aldı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal farkı! İstatistiklerde zirvede

İsmail Kartal için sezon sonuna kadar devraldığı görev son derece sıkıntılı başladı. “3 kulvarda olan tek takımız” sözleri sonrası önce Türkiye Kupası, ardından Konferans Ligi’ne havlu atılması, 60 yaşındaki teknik adamın üzerindeki baskıyı iyice artırdı. Kartal, tüm olumsuzluklara rağmen ekibiyle birlikte adeta Samandıra’ya kamp kurdu. Tecrübeli hoca yardımcılarıya birlikte hem kendi takımının performansını yükseltmek hem de rakipleri en iyi şekilde analiz etmek için gece gündüz çalıştı. Sarı-Lacivertliler ligde sezonun en zorlu dönemecine girdiğinde, İsmail Kartal’ın öğrencileri de hocalarının kafasındaki oyunu sahaya yansıtmaya başladı. Fenerbahçe, deneyimli hocanın başında olduğu 10 lig maçında hanesine 21 puan yazdırdı. Kanarya, bu süreçte topladığı puanlarla Trabzonspor ile birlikte zirveyi paylaştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı İstatistiklerde zirvede

En uzun seri

Fenerbahçe son olarak Konyaspor’u 2-1 yendi, Şampiyonlar Ligi yolunda çekiştiği rakibiyle arasındaki puan farkını 2’ye indirmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler ayrıca ligde 5 galibiyet, 1 beraberlikle yenilmezlik serisini 6 maça yükseltti. Pereira döneminde yenilmeden geçen en uzun seri 4 maç olmuştu. Sezon sonuna kadar takımı çalıştırmak için imzayı atan İsmail Kartal, zor da olsa Fenerbahçe’yi ayağa kaldırmayı başardı. Kartal, bu performansı devam ettirip, takımını ikincilik hedefine ulaştırmaya kararlı.

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı İstatistiklerde zirvede

Yönetimin bırakmaya hiç niyeti yok

Fenerbahçe Yönetimi, yeni sezonda takımı emanet edeceği hocayı belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. İsmail Kartal’ın sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Kartal, bundan sonrasıyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Ancak yönetim, tecrübeli çalıştırıcıyı bırakmayı kesinlikle düşünmüyor. Ali Koç, İsmail Kartal’ın yeni gelecek teknik adamın ekibinde yer almasını çok istiyor. Hoca belli olduktan sonra, Kartal’ı ikna etmek için başkan Koç’un kendisiyle özel bir görüşme yapacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Aslıhan Çil

YORUM YAZ