MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal farkı! 2014'ten sonra yine galibiyet...

Beşiktaş, Dolmabahçe’de yenilenmiş stadında ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı hiçbir lig derbisini kaybetmemişti. Ta ki düne kadar... İsmail Kartal, Beşiktaş maçlarındaki müthiş istatistiğini yine devam ettirdi...

Fenerbahçe'de İsmail Kartal farkı! 2014'ten sonra yine galibiyet...

Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-1'lik skorla mağlup etti. Teknik patron İsmail Kartal, 2014'ten sonra yine galibiyet almayı başardı.

Haberin Devamı

Dolmabahçe’de 1814 Fenerbahçeli

Sarı-Lacivertli taraftarlar, Beşiktaş deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 5 yıl sonra Dolmabahçe’de takımlarının yanında yer alan 1814 Fenerbahçeli, Tüpraş Stadı’na karşılaşmayı tribünde takip etti. Taraftarlar stada girerken, güvenlik güçleri ile kısa süren gerginlik yaşadı. Fenerbahçe taraftarlar en son 2018-2019 sezonunun 23. haftasında oynanan müsabakada Beşiktaş deplasmanında takımlarını desteklemişti.

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı 2014ten sonra yine galibiyet...

Djiku 7 maç sonra

Fenerbahçe’nin Ganalı stoperi Djiku, Beşiktaş derbisiyle uzun süre sonra formasına kavuştu. Son olarak 26 Ekim tarihinde UEFA Konferans Ligi’nde Ludogorets deplasmanında forma giyen 29 yaşındaki stoper, yaşadığı sakatlık nedeniyle 2 Avrupa ve 5 lig olmak üzere 7 maçta takımını yalnız bırakmıştı. Djiku yenilen ilk gol öncesi büyük bir hata yaptı.

Haberin Devamı

Tadic önce attı sonra kaçırdı

Sarı Lacivertli takımın 35 yaşındaki yıldızı Tadic, derbide de golünü attı. Sırp futbolcu, son 5 lig karşılaşmasında 5 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 de asiste sahip. Asist sayısını ligde 7’ye çıkartan ve bu alanda zirvede bulunan Fenerbahçe’nin 10 numarası, son 5 golünün hepsini penaltıdan attı. Başarılı futbolcu, Dzeko’nun ilk golünde de Ferdi’nin müthiş ara pası sonrası Dzeko’ya asisti yaptı. Tadic, son bölümlerde ise kazanılan ikinci penaltıyı gole çeviremedi. Aynı köşeyi tercih eden Tadic, bu kez Mert Günok’u geçemedi.

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı 2014ten sonra yine galibiyet...

İrfan Can direğe takıldı

Geçen hafta 4-1’lik Sivasspor maçında müthiş futbolunu çok şık bir golle süsleyen İrfan Can Kahveci, derbide de gole yaklaştı. Fakat ilk yarıda yaptığı vuruşta üst direğe takıldı. 84. dakikada yerini Cengiz Ünder’e bırakan İrfan Can’ı, hocası İsmail Kartal performansından dolayı tebrik etti.

7. dış saha maçında yedi

İsmail Kartal’lı Fenerbahçe bu sezon ligde çıktığı 6 deplasman maçında da gol yememişti. Beşiktaş derbisinde de kalesini kapatmasına halinde İsmail Kartal, lig tarihinde 7 maçlık gol yememe serisine ulaşan ilk teknik direktör olacaktı. Fenerbahçe sahadan zaferle ayrılmasına rağmen kalesini bu kez dış sahada kapatamadı.

Haberin Devamı

2014-2015'ten sonra yine galibiyet

2014- 2015’te Beşiktaş’ı Olimpiyat Stadı’nda 2-0 deviren İsmail Kartallı Fenerbahçe, evinde 1-0 galip gelmişti. Tecrübeli hocanın ikinci döneminde yani 2021-2022 sezonunda Fenerbahçe, bu stattan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı. Kanarya dün zafere uzandı. Dolmabahçe’de son 8 derbide 3 puanı bir arada göremeyen Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde çok kritik bir galibiyet aldı. Öte yandan İsmail hoca, Galatasaray ve Beşiktaş’a rakip olduğu toplamda 8 derbinin sadece 1’inde yenildi. 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı 2014ten sonra yine galibiyet...

Hoca olarak ilk kez...

Aynı zamanda futbolculuk dönemlerinde Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde 35 kez karşı karşıya gelen Rıza Çalımbay ile İsmail Kartal; teknik direktör olarak ise ilk derbi heyecanını yaşadılar. Futbolcuyken Çalımbay’ın Kartal’a karşı 35 derbide 17’ye 6’lık üstünlüğü bulunuyordu, 12 maç da berabere bitmişti. İkilinin teknik adam olarak ilk derbisinde İsmail Kartal hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede İsmail Kartal farkı 2014ten sonra yine galibiyet...

YORUM YAZ