MENÜ

Fenerbahçe'de İsmail Kartal Becao'nun transferini açıklamıştı! Kadroya alınmadı

Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, tecrübeli stoper Becao'nun transferinin bittiğini söylemişti. Brezilyalı savunmacı Udinese'nin sezon öncesi hazırlık kampı kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal Becao'nun transferini açıklamıştı! Kadroya alınmadı

Geçtiğimiz gün Neftçi Bakü ile oynanan hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Udinese'de forma giyen Becao'nun transferini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bugün de konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Serie A ekibi sezon öncesi hazırlık kampı kadorsunu açıkladı. Kadroda Brezilyalı savunmacının olmadığı gözüktü.

Sarı Lacivertliler'in transferi kısa zamanda resmiyete dökmesi bekleniyor.

BECAO'NUN OYUN KARAKTERİ

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Fenerbahçe, stoper arayışları doğrultusunda Udinese'de forma giyen Brezilyalı oyuncu Rodrigo Becao ile anlaşmaya vardı. Becao, darbeden kaçınmayan oyun anlayışı ile öne çıkıyor.

Rodrigo Becao, günümüz futbolunda değişkenlik gösteren savunmacıların aksine oyun kurma, uzun pas gibi özellikleri ile değil, sert ve agresif savunma özellikleri ile değerini katlamış bir oyuncu.

Udinese'de genellikle üçlü savunmanın sağında oynayan Becao, bu oyun sistemi ile modern stoperden beklenen oyun kurulumuna katkı yapma özelliğini de geliştirse de rakip hücumcularını adeta 'ısıran' ve top ile rahatça hareket etmelerini engelleyen bir anlayışa sahip.

Haberin Devamı

Fenerbahçede İsmail Kartal Becaonun transferini açıklamıştı Kadroya alınmadı

LUGANO'YU ANDIRIYOR

Tüm bu özellikleri gözü önüne alındığında futbol oynadığı dönemde Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan Uruguaylı stoper Diego Lugano'yu andıran Becao, mücadeleci bir lig olan Süper Lig'e de ayak uydurabilecek bir profil çiziyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın tarif ettiği coşkulu ve rakip yarı alanda oynama üzerine oyun anlayışında rakip takımın yarı sahasından rahat çıkamaması adına agresif stoperlerin büyük önemi bulunuyor. Bu doğrultuda Luan Peres'in yanına Alexander Djiku'yu transfer eden Fenerbahçe, Becao ile birlikte birbirini yedekleyebilecek bir stoper rotasyonuna kavuşmuş oldu.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

DİKKAT ÇEKİCİ İSTATİSTİK

Geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla birçok takımın transfer listesine giren Becao, İtalya Serie A'da ceza sahası içindeki şutlara en çok müdahale eden stoper oyuncusu oldu. Bunun dışında sezon boyu 112 ikili mücadele kazanan Becao, 10 müdahale ve 7 şut önleme ile öne çıktı.

27 yaşındaki oyuncu 1.91 boyunda ve Brezilya doğumludur. Sağ ayağını kullanan Becao, profesyonel kariyeri boyunca stoperden başka bir pozisyonda oynamadı.

Haberin Devamı

Kariyerine Brezilya'nın Bahia takımında başlayan Becao, 2018-19 sezonunda CSKA Moskova'ya kiralandı. Burada geçirdiği bir sezonun ardından 2019-20 sezonunda Udinese, Becao'yu 1.6 milyon euro karşılığında renklerine bağladı.

Profesyonel kariyeri boyunca 177 resmi maça çıkan Becao, bu maçlarda toplam 6 gol 3 asist kaydetti. Becao'nun, Brezilya Milli Takımı'nda ise herhangi bir maçı bulunmuyor.

Fenerbahçede İsmail Kartal Becaonun transferini açıklamıştı Kadroya alınmadı

YORUM YAZ