MENÜ

Fenerbahçe'de herkes onu konuşuyor! 'Takımın olmazsa olmazı'

Süper Lig'de şampiyonluk yarışına devam eden Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanına çıktı. Valencia ve Ferdi'nin golleriyle 3 puanı hanesine yazdıran Sarı-Lacivertli ekibin, deplasmandaki kritik galibiyetini Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte çok konuşulacak o yazılar...

Fenerbahçe'de herkes onu konuşuyor! 'Takımın olmazsa olmazı'

Süper Lig'de Galatasaray'ın ardından zirve yarışına devam eden Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanına mutlak galibiyet hedefiyle çıktı.

Haberin Devamı

MAÇ GOLLE BAŞLADI

Şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek isteyen Sarı-Lacivertliler, mücadelenin henüz 6. dakikasında Enner Valencia ile 1-0 öne geçti, Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla sona erdi.

Fenerbahçede herkes onu konuşuyor Takımın olmazsa olmazı

FERDİ FARKI 2'YE ÇIKARDI

İkinci yarı gol arayışlarına devam eden Fenerbahçe, 67. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun müthiş golüyle farkı ikiye çıkarttı. Kayserispor'un tek golünü ise 90+6. dakikada Arif Kocaman kaydetti. 

FENERBAHÇE'DEN SON 6 MAÇTA 5 GALİBİYET

Son 6 maçta 5. galibiyetini alan Fenerbahçe, 23 maç sonunda 51 puana yükseldi. 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Kayserispor ise 23 maç sonunda 35 puanda kaldı.

Fenerbahçede herkes onu konuşuyor Takımın olmazsa olmazı

ÇOK KONUŞULACAK SÖZLER

Fenerbahçe'nin deplasmanda aldığı galibiyet Fanatik yazarları köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o çok konuşulacak köşe yazıları...

Haberin Devamı

TEMPO YÜKSELTMEDEN MAÇ KAZANMAK! - CEM DİZDAR

İlk yarının skoruna bakarak aldanabileceğimiz maçlardan biri daha... Onca para harcayan Fenerbahçe bir gol atmış Kayseri onca gol kaçırmış. Üstelik Kayseri kurgulanmış hücumlar örgütlerken Arda Güler’i ortadan kaçırdıkları top hariç Fenerbahçe hücumlarının tamamı yüksek topa dayalıydı. Gol de böyle bir toptan geldi.

Topla daha çok oynayan Fenerbahçe görünse de ‘Etkili hücum’larda uzak ara Kayseri öndeydi. Bu durum ülkemizde ’Oyuncu yeterlilik farkı’ ile açıklandığı için ısrarla ’Bitiriciliğe’ vurgu yapılır. Oysa fark tamamen antrenman kalite ve yeterliliği ile ilgilidir. Örneğin 33. dakikada Kayseri’nin hücumunda dönen topu ele geçiren takımın yarısının ofsaytta yakalanması epey bir şey anlatıyordu. İkinci devrede de yüksek topla arayışlarını sürdüren Fenerbahçe savunmada daha dikkatli ve alan bırakmayan bir tarzdaydı.

Ferdi'nin golü maçı bitirdi

İkinci devre rakibi tarafından kenarlara gönderilip, ortaya yapmaya zorlanan Kayseri bu duruma riayet edince takım olarak yavaş yavaş çözülme başladı. Ve Ferdi Kadıoğlu golüyle Fenerbahçe maçı sadece koparmayıp, esasen bitirmiş oldu! Uzatma sonunda kornerden gelen genç Arif’in golü ise maçın sadece süsü oldu.

Fenerbahçede herkes onu konuşuyor Takımın olmazsa olmazı

Gelelim ligin geleceğine... Ligin oyun düzeyi oldukça düşük olduğundan Fenerbahçe yüksek tempo ve çok gelişkin bir oyun göstermeden de yarışmanın içinde kalacaktır. Ancak aynı durum ligde hem kadro hem puan avantajı olan Galatasaray için de geçerli. Belki UEFA Kupası’nda kat edeceği mesafe Fenerbahçe’ye bir başka sıçrama noktası oluşturabilir ama mevcut oyun bu konuda çok iyimser olmayı mümkün kılmıyor.

Haberin Devamı

ZOR VİRAJ DÖNÜLDÜ - FAİK ÇETİNER

Fenerbahçe’nin zirve yarışına devam edebilmesi için mutlak kazanması gereken bir 90 dakikaydı. Jesus’un sahaya sürdüğü 11’de tek sürpriz Arda Güler (Performansı beğeni topladı) oldu. Yeni transfer Oosterwolde kulübede, sol bekte Lincoln sahadaydı. Fenerbahçe ilk 10 dakika dolmadan, Lincoln’ün kesmesine, fırsatçı Valencia kale önünde kafayı vurunca öne geçti. Erken gol ister istemez Kayserispor’un oyun planını değiştirdi. Ev sahibi çok adamla ofansa yöneldi, orta sahayı unuttu. Pozisyonlar buldu ama, atağa kalkarken, kaptırdıkları toplarda da kalelerinde tehlike yaşadılar. Fenerbahçe defansına yardıma gelen Arao yüzünden de Crespo (Eski formundan uzaklaşmış) orta alanda yalnız kalınca oyun sıkıntıya girdi.

Haberin Devamı

Aslan'ın tek takipçisi

Oyunun sıkıntıya düştüğünü gören Jesus, devre arasında Crespo’yu dışarı alıp Zajc’ı (Banko oynar) sahaya sürdü. Son 30 dakikaya girilirken de Arda Güler’in yerine İrfan Can’ı (Her zaman iş yapar ayaklar) maça aldı. Ev sahibi çabalarken, Ferdi’nin (Takımın olmazsa olmazı) füzesi ile fark ikiye çıkınca Fenerbahçe maçta rahatladı. Maçtan önce oyuna, “Zor viraj” demiştik. Fenerbahçe galibiyetle hem zor virajı döndü, hem de zirvede Galatasaray’ın tek ciddi takipçisi olduğunu gösterdi.

TAŞIYICI KOLON - SERKAN AKCAN

Fenerbahçe, Kayseri deplasmanında Valencia’nın henüz 6. dakikada attığı golle erken öne geçmiş olsa da devre bitene kadar savunma arkasında verdiği pozisyonlar dikkat çekiciydi. Merkezdeki Arao- Crespo tercihinde aksayan Portekizli orta sahanın etkisi top kayıplarını artırınca Kayserispor tabelada geri olsa da oyunun inisiyatifine ortak oldu. Orta sahada beklediği direnci göremeyen Çağdaş Atan, pasla örerek çıkmak yerine merkezden uzun toplarla Fenerbahçe savunmasının arkasına oynadı. Nitekim Samet ile Szalai’nin en zayıf yönleri olan ağırlıkları Kayserispor’u hücumda hep canlı tuttu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede herkes onu konuşuyor Takımın olmazsa olmazı

İkinci yarıya Crespo-Zajc değişikliğiyle başlayan Jesus’a karşı Çağdaş Atan’ın Campanzaro ve Karimi’yi atıcı olarak kullanıp Mane, Cardoso, Kemen, Thiam’i savunma arkasına koşturması Fenerbahçe’nin yediği baskının süresini uzattı.

Hayli süslü gösteriyor

Ne var ki, bu baskıyı kıran Ferdi Kadıoğlu’nun olağanüstü füzesi oldu. Ferdi Kadıoğlu öyle görünüyor ki, ülke futbolunda sağ bekin yeni referans noktası. Stoperlere baskı geldiğinde Fenerbahçe’yi sağ koridordan hücuma çıkarıyor, oyunu çizgiye doğru genişletiyor, forvetiyle ikili oynayıp merkezi alıyor kısacası ideal bir sağ bekin yapması gerekenlerin fazlasını yapıyor. Bu sezon Valencia’nın golleri Fenerbahçe’nin oyununu hayli süslü gösteriyor. Ama Ferdi Kadıoğlu binanın taşıyıcı kolonları gibi, her türlü sallantıda takımın ayakta kalmasını sağlıyor.

İLKLERİ YAŞAMA ŞANSINI KAYBETTİ

YARIŞA DEVAM - MEHMET ALİ SABUNCU

Şampiyonluk yarışını bırakmak istemeyen Fenerbahçe, Arda'lı kadrosuyla Kayserispor'un konuğu oldu. Maç Atilla Karaoğlan'ın düdüğü ile başladı.

Gelelim önemli anlara;

Ferdi'nin füzesine 1. dakikada Arao kafayla vurdu, top kaleci Bilal'de kaldı.

2'de Kemen vurdu, golü Lincoln engelledi.

6'da Lincoln ceza alanına kesti, Valencia kafayla takımını öne geçirdi: 0-1.

8'de Arda Güler tek başına hareketlendi ama ikiyi atamadı.

21'de Szalai kafayla kaleye aşırttı, kaleci Bilal yükseldi, golü çıkardı.

27 ve 28. dakikalarda Altay iki kez Cardoso'ya gol izni vermedi.

43'te Mane'nin ortasına kimse dokunamadı.

45+4'te Ali Karimi topu dışarı attı ve devre tek golle bitti.

51'de Arda Giler'in şutu Mane'den döndü.

65'te Mane'nin uzun ortasına Cardoso kötü vurdu.

68'de Ferdi uzaktan nefis vurdu, durum 2-0 oldu.

83'te uzaktan bu sefer Emre Mor denedi ama vuruş isabetsizdi.

90+6'da Arif Kocaman kafayla takımının tek golünü attı: 1- 2.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile bitti.

Kayseri'ye üzüldüm

İyi takım ve çok kaçırdı, Fenerbahçe kazandı ama defans Sevilla maçı öncesi 'alarm verdi' diyebiliriz. Çağdaş Atan zor durumdaki takımını iyi oynatıyor. Fenerbahçe'de sadece Crespo çok kötüydü ve de defans açıkları vardı ama kalede de Altay vardı...

 

YORUM YAZ