MENÜ

Fenerbahçe'de her şey 5 yıl önceki gibi!

Kanarya dün akşam Sivasspor engelini 4-1'lik skorla aştı. Yeniden ezeli rakibi Galatasaray'dan zirveyi kapan Fenerbahçe'de senaryo 5 yıl öncesini hatırlattı!

Fenerbahçe'de her şey 5 yıl önceki gibi!

Geçtiğimiz hafta içinde Konferans Ligi’nde Nordsjaelland ile Danimarka’da karşılaşan Fenerbahçe, hiç beklemediği bir yenilgi almıştı. Sarı-Lacivertliler, rakibine 6-1 mağlup olmuş ve taraftarlarını bir hayli üzmüştü. Ancak dün akşam Kadıköy’de oynanan Sivasspor karşılaşmasında Fenerbahçeli futbolseverler, bir kez daha takımlarını yalnız bırakmadı. Uzun süren şampiyonluk hasretine son vermek isteyen Sarı-Lacivertliler’de taraftarlar, Ülker Stadı’nın tribünlerini büyük ölçüde doldurdu. İlk dakikadan itibaren oyunculara büyük destek veren ve hiç susmayan tribünler, 90 dakika sonunda ise galibiyeti, takımla birlikte doyasıya kutladılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçede her şey 5 yıl önceki gibi

Tadic'ten iki asist birden

Kanarya’nın yıldızlarından Dusan Tadic, farklı Sivasspor galibiyetine katkıda bulunan isimler arasında yer aldı. Tadic, Szymanski’nin perdeyi açan golünde asisti yaptı. Tecrübeli oyuncu, Dzeko’nun maçın sonucunu ilan eden golünde de pası vererek, ligde 6. asistini yaptı. Tadic, bu kulvarda Adana Demir’den Yusuf Sarı ile asist krallığında zirveyi paylaşıyor.

Fenerbahçede her şey 5 yıl önceki gibi

Dzeko hasreti bitrdi

Fenerbahçe’nin süperstarlarından Edin Dzeko, 4 maçtır gole hasret kalmıştı. Kadıköy’de 3-2 kaybedilen Trabzonspor ve Adana deplasmanında gol atamayan Edin Dzeko’nun gol orucu, sırasıyla Fatih Karagümrük ile Nordsjaelland karşısında da sürmüştü. Sivasspor karşılaşmasına ilk 11’de başlayan Boşnak yıldız, maçın henüz başında kaleyi yokladı ama Ali Şaşal topu kurtardı. İkinci yarıda 68’de Dzeko’nun kale önüne yolladığı top, Sivas’tan Alaaddin Okumuş’a çarpıp ağlarla buluştu. 75’te Tadic enfes bir asist yaptı ve 37 yaşındaki forvet de, klas bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede her şey 5 yıl önceki gibi

Çalımbay yakın takipte

Beşiktaş’ın teknik direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe’nin sahasında Sivasspor’u konuk ettiği karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Önümüzdeki hafta sonu evinde Kanarya’yı derbide ağırlayacak Siyah-Beyazlılar’da Çalımbay, hem ezeli rakibini Kadıköy’de yakın mercek altına aldı hem de uzun süre hocalığını yaptığı Sivas’ı izledi.

Yine 4-1...

Sarı-Lacivertliler, Süper Lig’de bu sezon 10. kez öne geçtiği bir maçı 3 puanla tamamlamayı başardı. Fenerbahçe, dünkü rakibi Sivasspor’a karşı da, Kasım 2017’den sonra ilk kez bir maçın ilk devresini önde tamamladı. 5 yıl önceki mücadelede de ilk 45 dakika 1-0’lık Kanarya’nın üstünlüğüyle tamamlanmış ve Fenerbahçe, rakibini yine 4-1’lik skorla mağlup etmişti.

Fenerbahçede her şey 5 yıl önceki gibi

YORUM YAZ