MENÜ

Fenerbahçe'de Fred fark yaratıyor: Kısa sürede takımın her şeyi oldu

Fenerbahçe'nin Manchester United'dan transfer ettiği 30 yaşındaki Brezilyalı yıldız Fred gösterdiği performansla taraftarların sevgilisi olurken kısa sürede ortaya koyduğu istatistikler de alkışı hakettiğini gözler önüne serdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de Fred fark yaratıyor: Kısa sürede takımın her şeyi oldu

Trendyol Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk hasretini sona erdirmek isteyen Fenerbahçe önemli isimleri kadroya kattı.

Haberin Devamı

Edin Dzeko, Dusan Tadic, Cengiz Ünder gibi üst düzey yıldızların yanı sıra Manchester United'dan orta alan oyuncusu Fred kadroya katıldı.

GALATASARAY İLE TRANSFER YARIŞI

Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray'ın da kadrosuna katmak için çaba sarfettiği Fred'i 9 milyon 750 bin Euro civarında bir bonservis ödeyerek kadroya kattı.

2013 yılında Internacional'den 15 milyon Euro karşılığında Shakhtar Donetsk'e transfer olan Fred, beş yıl sonra 59 milyon Euro karşılığında Manchester United'a katıldı. İngiliz devinin formasını tüm kulvarlarda 213 kez giyen Fred, 14 gol atarken 19 kez de asist yaptı.

Fenerbahçede Fred fark yaratıyor: Kısa sürede takımın her şeyi oldu

FENERBAHÇE ORTA SAHASINI TOPARLADI

Sarı - lacivertlilerin son dönemde en çok transfer yaptığı, ancak en çok eleştirilen bölgesi de orta sahaydı. Brezilyalı yıldız Fenerbahçe formasıyla sahaya ilk adım attığı andan itibaren orta sahayı toparlamayı başardı.

Haberin Devamı

HEM OFANSTA HEM DEFANSTA

Fred'in istatistikleri de takımı için ne kadar önemli bir oyuncu haline geldiği gerçeğini ortaya koyuyor. Comparisonator verilerine göre, 30 yaşındaki oyuncu kendi mevkisindeki oyuncular arasında 11 kez en fazla başarılı atak aksiyonu yapan üçüncü isim konumunda.

Rakip yarı sahada da çok fazla etkili olan yıldız oyuncu, rakip alanda kazanılan ikili mücadelelerde, kendi mevkisindeki oyuncular arasında Sergio Oliveira'nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

TOPSUZ OYUNDA DA ÇOK ETKİLİ

Topla buluştuğu anlarda sürekli dikine ve tempolu oynamayı düşünen Fred, topsuz oyunda da çok etkili. Rakip ceza sahasına her fırsat bulduğunda boş koşular yapan 30 yaşındaki oyuncu rakip savunmanın dengesini bozarak hücum oyuncularının daha rahat hareket etmesini sağlıyor.

Fenerbahçede Fred fark yaratıyor: Kısa sürede takımın her şeyi oldu

Süper Lig'de henüz gol ya da asist katkısı vermemiş olmasına rağmen Fenerbahçe orta sahasını kısa sürede toparlayan Fred, fizik gücünü en üst seviyeye çektikçe Süper Lig'in üstünde bir oyuncu olduğunu daha fazla hissetirecek izlenimi veriyor.

BREZİLYA'DA GÜNDEM FRED

Fred'in Fenerbahçe formasıyla sergilediği performans ülkesi Brezilya'da gündem olmuştu. Brezilya basınında yer alan habere göre Brezilya Milli Takımı'nın geçici teknik direktörü Fernando Diniz'e Fred için çağrıda bulunulmuştu.

Haberin Devamı

HARİKA BAŞLANGIÇ YAPTI

PL Brasil'de yer alan habere göre Manchester United'da bekleneni veremeyen Fred'in Fenerbahçe'de harika bir başlangıç yaptığı ve sojn olarak oynanan Nordsjaelland maçında olağanüstü bir performans sergilediği vurgulandı.

Haberde, "Old Trafford'da beş yıl geçiren Brezilyalı orta saha oyuncusu, son transfer döneminde Manchester United'da öncelik olarak görülmedi. Oyuncu şu ana kadar yeni evinde iyi vakit geçirdi." denildi.

Fenerbahçede Fred fark yaratıyor: Kısa sürede takımın her şeyi oldu

MİLLİ TAKIM ÇAĞRISI

Brezilya adına son 2 Dünya Kupası'nda da forma giyen ancak Dünya Kupası'ndan bu yana Milli Takım'a çağrılamayan Fred için bir fırsat doğdu. Haberde Fred'in Ekim ayında Venezuela ve Uruguay'a karşı oynanacak maçlarda kadroda yer alması için Fernando Diniz'e çağrıda bulunuldu.

Burak Özdemir - ÖZEL ANALİZ

İsmail Kartal sitem etti: Vermiş olduğumuz mücadelenin karşılığı olmalı

Fenerbahçede Fred fark yaratıyor: Kısa sürede takımın her şeyi oldu

YORUM YAZ